Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Pitäisikö hiuspohjakin kuoria?

*Sis. mainoslinkin

Jos käytät kuivashampoota yhtä ahkerasti kuin allekirjoittanut, on hiuspohja kannattavaa välillä pestä syväpuhdistavalla shampoolla, jotta se varmasti puhdistuu kunnolla. Mitä itse en ainakaan kuitenkaan ollut tullut ajatelleeksi on, että hiuspohjankin voi jopa aina välillä kuoria, jotta se varmasti puhdistuu kunnolla.

The Body Shop Fuji Green Tea Cleansing Hair Scrub

Sain kuitenkin blogikokeiluun tuotteen, joka sai minut havahtumaan asian suhteen. The Body Shop on  juuri uudistanut hiustuotevalikoimaansa ja siihen on lisätty varsin mielenkiintoinen uutuus: Fuji Green Tea Refreshingly Purifying Cleansing Hair Scrub. The Body Shopin verkkosivu kääntää tuotteen hiustenkuorinnaksi, mutta itse puhuisin mielummin löyhemmin hiuskuorinnasta, sillä nimestään huolimatta tällä ei varsinaisesti aleta kuoria hiuksia, vaan etupäässä hiuspohjaa, jonne kertyy helposti juurikin sitä kuivashampoota sekä muita muotoilutuotteita. Tuote sopii myös loistavasti joko kuivuuttaan tai rasvaisuuttaan hilseilevän hiuspohjan puhdistukseen.

The Body Shop Fuji Green Tea Cleansing Hair Scrub

Kuorintatuotteen mielenkiintoinen koostumus sisältää kuorivia suolakiteitä, jotka auttavat mekaanisesti hangaten irrottamaan hiuspohjasta (sekä hiuksista) kuolleen ihosolukon, muotoilutuotteet sekä muut epäpuhdaudet. Samalla tuote myös stimuloi hiuspohjan verenkiertoa, joka kuljettaa hiusnystyihin ravinteita. Stimuloivaa vaikutusta tukevat mentoli ja vihreä tee, jotka jättävät hiuspohjaan miellyttävän raikkaan tunteen, joka ei kuitenkaan ole mikään kihelmöivät viilentävä.

The Body Shop Fuji Green Tea Cleansing Hair Scrub

Hiuskuorintaa käytetään märkiin hiuksiin. Tuotetta otetaan kämmenelle lusikallinen, johon yhdistetään pieni määrä vettä. Kuorintatuote tuntuu aluksi hierottaessa rakeiselta, mutta varsinkin kun hiuksiin lisää aavistuksen vettä, alkavat suolakiderakeet lopulta sulamaan ja tuote muuttuu hieman vaahtoavaksi, hiuspohjan puhdistavaksi shampooksi.

Tuote itsessään tuntuu ilmeisestikin juuri sisältämän hunajan ansiosta lähes ravitsevan öljyiseltä, mutta huuhtoutuu silti hiuksista täydellisesti jättäen ne puhtaiksi, raikkaiksi ja ilmaviksi. Olin itseasiassa jännittänyt, olisiko sen huuhtele hiuksista hankalaa, mutta vielä mitä, tuote katosi niistä ihan yhtä vaivatta kuin tavallinenkin shampoo.

The Body Shop Fuji Green Tea Cleansing Hair Scrub

Tykästyin tähän hiuskuorintaan välittömästi sen ensimmäisellä käyttökerralla. Minulla ei ole vuosiin ollut käytössä hiuskuorintaa enkä ollut enää edes muistanut kaipailla sellaisen perään, mutta tämän tuotteen myötä muistin taas, miksi sellainen on ihanaa olla. Se todellakin sai hiuspohjan tuntumaan vielä tavallista syväpuhdistavaa shampootakin puhtaammalta, mutta ei silti yhtään kuivalta.

The Body Shop Fuji Green Tea Cleansing Hair Scrub

Hiuskuorinta on ehdottomasti lisätuote, jota suosittelen kokeilemaan tavallisen syväpuhdistavan shampoon asemasta. Sanoisin tämän hiuskuorinnan sopivan oikeastaan kaikille kuivan hilseilevästä rasvoittuvan öljyiseen hiuspohjaan kunhan sen käyttötiheyden sovittaa itselleen parhaiten sopivaksi.

The Body Shop Fuji Green Tea Cleansing Hair Scrub

Käytättekö te hiuspohjan tehopuhdistukseen hiuskuorintaa?

The Body Shop Fuji Green Tea Refreshingly Purifying Cleansing Hair Scrub -hiuskuorinnalla on hintaa 20 euroa ja sen voi tilata itselleen The Body Shopin verkkokaupasta täältä*.

Kommentit (15)

 1. Jenni

  Hiuskuorintaa tuotteena ei ole käytössä mutta syväpuhdistava shamppoo ja siihen ruokalusikka tai pari hienoa sokeria. Itellä ainaki toimii ja hiukset tuntuu käsittelyn jälkeen melkein leijuvan itekseen.

 2. Julia

  Tekis mieli kokeilla kuoria hiuspohjaa, mutta mä oon niin epäileväinen sen suhteen, miten tuotteen saa oikeasti levitettyä päänahkaan. Mulla on TOSI PALJON hiuksia, ja päänahkaan pääseminen tuntuu ihan mahdottomalta projektilta. 😀

  • Virve Vee

   Minä saan ongelmitta, kun pesen hiukset pää alaspäin, mutta muuten en varmasti saisi. 🙂

 3. Anni

  Hei! Ei liity postauksen aiheeseen, mutta voisitko vinkata mihin contour paletteihin lähes kalpeaihoisen kannattaisi tutustua? Olen tähän mennessä käyttänyt nyxin wonder stickiä, mutta nyt haluan siirtyä puuterimaisiin varjostus- ja korostustuotteisiin. Niissä on kuitenkin niin paljon tarjontaa, että osoittautui vähän vaikeaksi lähteä tekemään karsintaa 😀 Hinnalla ei niin ole väliä, kunhan lopputulos olisi hyvä!

  • Virve Vee

   Olen nyt pari päivää yrittänyt miettiä, tulisiko mieleeni joku ihan erityinen puuterimainen paletti! 😀 Meinasi lyödä tyhjää, mutta sitten tuli mieleen Too Faced Cocoa Contour -paletin vaaleampi versio. Tämä näyttää minusta merkin omalla sivulta tummemmalta, mutta Googlella löytyy parempia kuvia. Voi tosin olla hankalaa saada Suomeen käsiksi, mutta tämä on ainoita, joita varsinaisesti tuli mieleen kun muut paletit ovat minusta usein sellaisia keskitummia.

 4. Hanna

  Täytyykin varmaan käydä ostamassa tuote. 🙂 Oletko itse ostanut tuotteen vai saanut blogikokeiluun, kun ei ilmennyt tekstistä…

  • Virve Vee

   Apua, eipä muuten lukenutkaan ja minä kun koitan aina olla niin tarkka, että jokaisessa tekstissä käy ilmi, kuinka tuote on minulle päätynyt. Sain tuotteen blogikokeiluun ja lisäsin sen nyt tekstiin. Kiitos, että huomautit, paljon kivempaa, että kaikista postauksista käy aina selvästi asia ilmi. 🙂

 5. Mariam

  mulla oli joskus joku päänahan kuorintaan tarkotettu tuote, oisko ollut Sim4:lta? Ja tykkäsin, mutta lähinnä koska hiukset tuntuivat sen jälkeen syväpuhdistetuilta. Ehkä se toi vähän raikkautta ja ilmavuutta hiuspohjaankin jos oikein muistan.
  ps. sulla on ihana tukka 🙂

  • Virve Vee

   Joo, minä tykkään tästä juuri tuon erityisen puhtaan ja ilmavan tunteen vuoksi. 🙂 Ja kiitos! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *