Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Blogin uuden linjan visuaalinen huipentuma

Sain tänään käyttöön uuden blogibannerini. En kokenut vanhan bannerini kuvaavan minua ja blogiani enää mitenkään ja pyysin ammattilaista suunnittelemaan minulle uuden bannerin, josta tuli loppujen lopuksi hyvin minun ja blogini näköinen.
Koska uuden bannerin framille nostaminen on kuin uuden taideteoksen paljastaminen haluaisin kertoa teille tässä yhteydessä hieman uudesta banneristani. Jos haluatte, voitte itse kaivaa ne kuplajuomanne nyt esiin ja skoolata tälle uudistuksen alla olevalle blogikonseptilleni ja sen visuaaliselle ilmentymälle.
Minusta on jo pitkään tuntunut, että olen ollut hieman jumissa tuon Ostolakossa-bloginimen kanssa. Se kuvasi blogiani täysin silloin vajaat kuusi vuotta sitten, kun aloitin tämän kirjoittamisen, mutta kuten monet lukijanikin ovat asiaa minulle kommentoineet, ei se ole enää oikein kuvaava. Kun on kuitenkin blogannut kuusi vuotta saman nimen alla ja tullut tutuksi sillä konseptilla tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta lähteä vaihtamaan blogin nimeä. Kaikki ne linkitykset ja tuon sanan yhdistäminen minuun ympäri nettiä plus kaikki se käytännön asioiden hoitoo sähköpostiosoitteen muuttamisesta yhteyshenkilöiden kontaktointiin… ei. Olisiko jotain helpompaa tapaa?
Päätin, ettei minun tarvitsisi luopua Ostolakossa-nimestä. Se voisi edelleen olla läsnä, mutta haluaisin jatkossa tuoda enemmän esiin sitä blogin taustalla olevaa ammattilaista. Kuten teille kerroinkin, on blogini linja uudistunut (ja blogini yhä keskellä uudistusprosessia) ja jatkossa esillä on entistä vahvemmin se alan pieni nippelitieto ja ne jutut, joita tavallinen kosmetiikan kuluttaja ei välttämättä ole ajatellut. Tuote-esittelyjä täällä nähdään yhä edelleen, mutta yleisesti konsepti on jatkossa muuta kuin tuote-esittelyä tuote-esittelyn perään. Nykyään uusi lukija myös löytää blogini tarinan ja selityksen Ostolakossa-nimelle bannerin alla olevan Blogin tarina -sivun takaa.
Mielestäni bannerin suunnittelija toi bannerissa esiin hyvin tämän uuden linjan. Ostolakossa on edelleen läsnä, mutta pääpaino on blogin kirjoittajassa. Virve Vee näyttää sattumalta lähes kuin omalta kaunokirjoitukseltani ja mitä bannerin suunnittelija ei itseasiassa tiedä on se, että ennen kuin sain blogiini edellistä, minulla vuosia käytössä ollutta banneriani, luki vanhassa ”bannerissani” pelkkä OSTOLAKOSSA juuri tuollaisella fontilla, millä hän on sen tähän nykyiseen versioon tuonut. Retroa pienessä aikahaarukassa.
Kerroin suunnittelijalle olevani minimalistinen ihminen ja haluan blogini myös edustavan sitä. Ei mitään pientä piiperrystä ja epämääräisiä krumeluureja, mutta jotain siinä saisi olla. Toivoin myös, että bannerin kuvamaailmasta tulisi ilmi blogini sisältö: tämä on kosmetiikkaa, mutta sen taustalla on myös kemia ja kirjoista opitut asiat sekä lainsäädäntö. Myös nämä tulevat mielestäni bannerissa hyvin esiin.
Ja niin… toivoin neutraalia sävymaailmaa, mutta yllätyksekseni huomasin sitten lopulta kuitenkin, että tuo vaaleanpunertava väritys kolahtikin minuun eniten. Olen minä aika tyttömäinen kuitenkin.
Toivottavasti tämä uudistuneen blogini konsepti alkaa hahmottua teillekin yhä selvemmin, sillä minulla on aikamoisia suunnitelmia tulevaisuuden varalle!

PS. Jos mietitte bannerin kokoa, niin älkää huoliko. Tuo seikka on vielä säädön alla hieman kuten pienet blogin sävyjen vivahteet ja muutama muukin hiomisen alla oleva yksityiskohta.

Kommentit (49)

 1. Annemari

  Näyttää tosi hyvältä. Entinen banneri oli jo ehkä vähän vanhanaikainen grafiikoiden puolesta. Tosin sun blogissa ulkoasuun ei niin paljon kiinnitä huomiota, kun sisältö on täyttä kultaa. Nyt ulkoasu komppaa mahtavaa sisältöä paremmin 🙂

  • virve

   Entinen konsepti ja banneri alkoivat tosiaan olla jo ihan vanha juttu. Täältä tullaan, uudet ihanat jutut! 😉

 2. Anonyymi

  Tykkään blogista ja uudesta linjauksesta, mutta en valitettavasti tykkää uudesta ulkoasusta 🙁 omaan silmääni fontti ja banneri ovat vanhanaikaiset ja kömpelöt. Bannerista tulee mieleen joku vanha kemian kirja 70-luvulta :/

  Anne

  • virve

   Voi että, mutta sitähän se aina on: kaikilla on niin eri maku asioiden suhteen. 🙂

 3. Anonyymi

  Tämä vanha nainen tykkää uudesta ulkonäöstä,mutta minusta on muutenkin aivan sama miltä mikäkin näyttää, jos blogi muuten on kiinnostava. Tässä iässä ei jaksa enää narista sivuseikoista. Jatka samaan malliin ja tsemppiä opiskeluun.

  Terkuin Rouva52

  • virve

   Kiitos ja ihana kuulla! 🙂

 4. Katri

  Tämä uusi banneri on hieno ja sopii minusta tyyliisi mikä välittyy blogin kautta 🙂

  • virve

   Kiitos, minustakin banneri on hyvin onnistunut ja välittää tosiaan juuri sen viestin, minkä toivoisin bloginikin välittävän. 🙂

 5. Elisa

  Musta bannerin sävymaailma taas on onnistunut, mutta nostaisin ehdottomasti enemmän esille tuota hienoa pullo-puna-asetelmaa tuolla taustalla! Se jää nyt vähän paitsioon, vaikka on hyvin tehty ja mielenkiintoisen näköinen. Pidän fontista, mutta värin sävyillä kikkailu voisi olla vähän yksinkertaisempaa: silmä hakee koko ajan jotain kuviota noista Virve-tekstin tummemista osioista.

  Mutta oikein raikas uudistus ja musta sävyt passaa sun tyyliin oikein hyvin 🙂 Mainiota!

  • virve

   Minä taas nimenomaan toivoin, että se jäisi tahallaan taustalle ja että Virve Vee olisi vähän särmäkkäämpi ja silmille hyppäävä. Makuasioitahan nämä tietysti ovat. Kiva kuitenkin kuulla, että yleisesti tykkät uudistuksesta, olen itse siitä aivan innoissani. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *