Blogin uuden linjan visuaalinen huipentuma

Sain tänään käyttöön uuden blogibannerini. En kokenut vanhan bannerini kuvaavan minua ja blogiani enää mitenkään ja pyysin ammattilaista suunnittelemaan minulle uuden bannerin, josta tuli loppujen lopuksi hyvin minun ja blogini näköinen.
Koska uuden bannerin framille nostaminen on kuin uuden taideteoksen paljastaminen haluaisin kertoa teille tässä yhteydessä hieman uudesta banneristani. Jos haluatte, voitte itse kaivaa ne kuplajuomanne nyt esiin ja skoolata tälle uudistuksen alla olevalle blogikonseptilleni ja sen visuaaliselle ilmentymälle.
Minusta on jo pitkään tuntunut, että olen ollut hieman jumissa tuon Ostolakossa-bloginimen kanssa. Se kuvasi blogiani täysin silloin vajaat kuusi vuotta sitten, kun aloitin tämän kirjoittamisen, mutta kuten monet lukijanikin ovat asiaa minulle kommentoineet, ei se ole enää oikein kuvaava. Kun on kuitenkin blogannut kuusi vuotta saman nimen alla ja tullut tutuksi sillä konseptilla tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta lähteä vaihtamaan blogin nimeä. Kaikki ne linkitykset ja tuon sanan yhdistäminen minuun ympäri nettiä plus kaikki se käytännön asioiden hoitoo sähköpostiosoitteen muuttamisesta yhteyshenkilöiden kontaktointiin… ei. Olisiko jotain helpompaa tapaa?
Päätin, ettei minun tarvitsisi luopua Ostolakossa-nimestä. Se voisi edelleen olla läsnä, mutta haluaisin jatkossa tuoda enemmän esiin sitä blogin taustalla olevaa ammattilaista. Kuten teille kerroinkin, on blogini linja uudistunut (ja blogini yhä keskellä uudistusprosessia) ja jatkossa esillä on entistä vahvemmin se alan pieni nippelitieto ja ne jutut, joita tavallinen kosmetiikan kuluttaja ei välttämättä ole ajatellut. Tuote-esittelyjä täällä nähdään yhä edelleen, mutta yleisesti konsepti on jatkossa muuta kuin tuote-esittelyä tuote-esittelyn perään. Nykyään uusi lukija myös löytää blogini tarinan ja selityksen Ostolakossa-nimelle bannerin alla olevan Blogin tarina -sivun takaa.
Mielestäni bannerin suunnittelija toi bannerissa esiin hyvin tämän uuden linjan. Ostolakossa on edelleen läsnä, mutta pääpaino on blogin kirjoittajassa. Virve Vee näyttää sattumalta lähes kuin omalta kaunokirjoitukseltani ja mitä bannerin suunnittelija ei itseasiassa tiedä on se, että ennen kuin sain blogiini edellistä, minulla vuosia käytössä ollutta banneriani, luki vanhassa ”bannerissani” pelkkä OSTOLAKOSSA juuri tuollaisella fontilla, millä hän on sen tähän nykyiseen versioon tuonut. Retroa pienessä aikahaarukassa.
Kerroin suunnittelijalle olevani minimalistinen ihminen ja haluan blogini myös edustavan sitä. Ei mitään pientä piiperrystä ja epämääräisiä krumeluureja, mutta jotain siinä saisi olla. Toivoin myös, että bannerin kuvamaailmasta tulisi ilmi blogini sisältö: tämä on kosmetiikkaa, mutta sen taustalla on myös kemia ja kirjoista opitut asiat sekä lainsäädäntö. Myös nämä tulevat mielestäni bannerissa hyvin esiin.
Ja niin… toivoin neutraalia sävymaailmaa, mutta yllätyksekseni huomasin sitten lopulta kuitenkin, että tuo vaaleanpunertava väritys kolahtikin minuun eniten. Olen minä aika tyttömäinen kuitenkin.
Toivottavasti tämä uudistuneen blogini konsepti alkaa hahmottua teillekin yhä selvemmin, sillä minulla on aikamoisia suunnitelmia tulevaisuuden varalle!

PS. Jos mietitte bannerin kokoa, niin älkää huoliko. Tuo seikka on vielä säädön alla hieman kuten pienet blogin sävyjen vivahteet ja muutama muukin hiomisen alla oleva yksityiskohta.

Kommentit (49)
 1. Siis… todella hienoa! Pidän kovasti blogisi uudesta suunnasta ja tästä kaikesta tulee mieleen ammattimaisuus. 🙂

  1. Kiitos! 🙂

 2. Yhtään en nyt jotenkin tuosta fontista tykkää! Se on jotenkin yksinkertaisen ja hutaistun näköinen.

  1. Se on vielä vähän työn alla, joten kuulen mielelläni mielipiteitä. Fonttina on tällä hetkellä Trebuchet, joka on esimerkiksi meidän ammattikorkeakoulumme kaikissa virallisissa töissä vaatima malli, eli aika "perusfontti".
   Kuulen kuitenkin mielelläni kommenttejanne, sillä teillehän tätä blogia tehdään! 🙂

  2. Ehkä toinen väri sopisi paremmin kuin punainen? V kirjain hallitsee liikaa mielestäni, muuten fontti on hyvä.

  3. Minä taas jotenkin tykkään juuri tuosta vahvasti hallitsevasta punaisesta, mutta kiva kuulla muiden mielipiteitä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *