Testissä kulttimaineeessa oleva Bioderma Sensibio H2O -misellivesi

Misellivedet ovat jo muutaman vuoden ajan olleet trendi-ilmiö ja nykyään lähes jokaisen ihonhoitolinjan valikoimaan kuuluu sellainen. Viimeaikoina misellivesien evoluutio on edennyt ja markkinoille on ilmestynyt myös muita misellejä hyödyntäviä puhdistustuotteita kuten miselligeelejä ja erilaisia öljyjä sisältäviä koostumuksia.

Bioderma Misellivesi Ostolakossa kokemuksia

Ihon nopeaan puhdistukseen kehitettyjen misellivesien toimintaperiaate on yksinkertainen. Vesien hyödyntämät misellit koostuvat kaksipäisistä lipideistä, joiden toinen pää on vesipakoinen ja toinen puolestaan vesihakuinen. Kun lipidit joutuvat veteen, muodostavat ne erilaisten päidensä vuoksi pallomaisilta näyttäviä rakenteita, joita kutsutaan miselleiksi. Pallon keskellä kohtaavat sen muodostavien lipidien vesipakoiset hännät ja pallon ulkopinnalla puolestaan lipidien vesihakuiset päät. Aivan kuin joukko pieniä nuijapäitä harrastaisi kuviokelluntaa hännät toisiaan kohti käännettyinä.

Kun misellivettä kaataa vanulappuun, alkavat misellien sisältämät lipidit toimia. Rakenteensa vuoksi lipidin vesihakuinen pää kiinnittyy vesihakuiseen vanulappuun ja sen vesipakoinen häntä puolestaan tarttuu iholla oleviin meikkeihin, taliin ja muihin epäpuhtauksiin pyyhkien ne mukaansa.

Bioderma Misellivesi Ostolakossa kokemuksia

Misellivesien  runsaan tarjonnan joukkoon mahtuu suoranaisia legendoja, jollaisia on esimerkiksi ranskalainen Bioderma Sensibio H2O -misellivesi. Tätä misellivettä ei myydä ainakaan toistaiseksi Suomessa, mutta sen kulttistatuksen vuoksi yhä useammat hankkivat sitä käsiinsä ulkomailta kuten Ruotsista tai Virosta.

Olin juuri ostanut Bioderma Sensibio H2O -miselliveden kokeiluun ruotsalaisesta apteekista, kun Kissis-blogin Heini kertoi sen erityisesti seka- ja rasvoittuvalle iholle kehitetyn Bioderma Sébium H2O -sisartuotteen olevan hänen suosikkejaan. Tämän seurauksena minun oli tietysti pakko hankkia myös tämäkin versio kokeiluun.

Bioderma Misellivesi Ostolakossa kokemuksia

Bioderma Sensiobio H2O -miselliveden kerrotaan puhdistavan paitsi ihon, myös poistavan kasvo- ja silmämeikin. Misellivesi on kehitetty nimenomaan herkälle iholle ja sen hajusteeton koostumus sisältää vain kymmentä raaka-ainetta, joiden joukossa on useita nimeomaan ihoa kosteuttavia ja rauhoittavia ainesosia.

Bioderma Misellivesi Ostolakossa kokemuksia

Seka- ja rasvoittuvalle iholle kehitetyn Bioderma Sébium H2O -miselliveden koostumus on tarkoitettu nimenomaan ihon puhdistukseen. Se poistaa kasvoilta epäpuhtaudet ja meikin, mutta koska tuote sisältää nimenomaan ihoa tasapainottavia ainesosia, ei sitä suositella sen pakkausteksteissä silmämeikin poistoon.

Bioderma Misellivesi Ostolakossa kokemuksia

Myös tässä versiossa on selkeä sisältö, joka koostuu ihoa kosteuttavista ja epäpuhdasta ihoa hoitavista ainesosista. Vaikka neste on sinistä, sanotaan pakkauksessa, ettei se sisällä erityisiä väriaineita, eli ilmeisesti sävy tulee luonnostaan jostain sen sisältämästä ainesosasta. Toisin kuin herkän ihon versiossa, on tässä tuotteessa miedosti hajustettu koostumus.

Bioderma Misellivesi Ostolakossa kokemuksia

Minun täytyy myöntää, että minulla on ollut pieni henkinen asennevamma misellivesiä kohtaan enkä ole oikein luottanut niihin. Käytän melko paljon meikkiä ja ihon huolellinen puhdistus on minulle ensisijaisen tärkeää, minkä vuoksi on tuntunut suorastaan absurdilta ajatukselta, että pyyhkisin ihoni vain puhtaaksi misellivedellä enkä edes huuhtelisi kasvojani. Niillehän jäisi varmasti vaikka kuinka paljon epäpuhtauksia ja vanulappuja joutuisi käyttämään ainakin kolme, mikä tuntuu kamalalta tuhlaukselta.

Käytinkin näitä misellivesiä aluksi kaksoispuhdistuksen jälkeen iltaisin kasvoveden asemasta tai aamuisin kaksoispuhdistuksen jälkimmäisessa vaiheessa. Päätin kuitenkin laittaa misellivedet kunnon koetukselle ihan vain huvin vuoksi ja katsoa, kuinka monta vanulappua kuluisi, jos niillä tahtoisi oikeasti poistaa vahvan meikkipohjan. Minulla oli testiä tehdessä kasvoilla meikinpohjustajan päällä pitkäkestoinen meikkivoide, peiteainetta, irtopuuteria ja lisäksi paikoittain runsaspigmenttistä kivipuuteria, aurinkopuuteria sekä poskipunaa ja korostuspuuteria, joten vanulappuja kuluisi varmasti melkoisesti.

Bioderma Misellivesi Ostolakossa kokemuksia

Ensimmäiset vanulaput olivat täynnä meikkiä, kuten arvata saattaa. Hämmennyin kuitenkin hieman pyyhkiessäni niillä kasvojani, sillä olin varautunut siihen, että joutuisin pyyhkimään saman ihoalueen puhtaaksi useaan kertaan. Käytin toista tuotetta kasvojen toisella puoliskolla ja toista toisella puoliskolla ja molemmat niistä näyttivät pyyhkivän kaiken näkyvän meikkipohjan täydellisesti pois iholta oikeastaan välittömästi.

Vanulaput olivat pyyhkimisen jälkeen täynnä meikkiä, joten annoin vuoron seuraaville vanulapuille. Iholla olisi taatusti vielä vaikka kuinka paljon meikkiä, jota ei vain näkynyt silmillä, mutta joka kyllä tarttuisi vielä vanulappuun.

Bioderma Misellivesi Ostolakossa kokemuksia

Tai sitten ei. Mitä ihmettä tapahtui? En huuhdellut kasvojani ensimmäisen pyyhkimisen jälkeen, mutta toisella pyyhkimiskierroksella vanulappuihin ei näyttänyt enää irtoavan oikeastaan mitään. Bioderma Sébum H2O -miselliveden lappu oli täysin puhdas ja Bioderma Sensibio H2O -vanulapun reunassa näkyi hailakkana pieni määrä meikkipohjaa, jonka epäilin jopa tulleen hiusrajasta tai muualta kasvojen reunoilta, josta en ollut ensimmäisellä lapulla pyyhkinyt tarpeeksi huolellisesti.

Bioderma Misellivesi Ostolakossa kokemuksia

Aivan uskomatonta, että misellivesi oli tosiaan kyennyt pyyhkimään kaiken sen meikin iholtani yhdellä vanulapulla. En ollut hangannut ihoani mitenkään erityisesti, eli olin vain pyyhkinyt sen hellästi puhtaaksi ajatellen, että turha tätä nyt on hangata, kun näitä pyyhkimiskierroksia on edessä vielä niin monta. Vaan väärässäpä olin!

Seka- ja rasvoittuvan ihon versio ei tuntunut omalla ihollani kuivattavalta ja siinä oli varsin hellävarainen koostumus, eli vaikka iholla olisi pientä pintakuivuutta, toimii tuote silti varmasti. Molemmat misellivedet jättivät kasvoille puhtaan ja pehmeän tunteen, mutta herkän ihon versio tuntui jättävän ihon pinnalle hieman enemmän kosteuttavia ainesosia.

Bioderma Misellivesi Ostolakossa kokemuksia

Ymmärrän täysin, miksi Bioderman misellivedet ovat saaneet kulttistatuksensa ja näille minäkin voin antaa suositukseni. En aio jatkossakaan käyttää näitä yksinään ihon puhdistukseen, mutta on ihanaa tietää, että näiden voi todellakin luottaa viimeistelevän ihon puhdistuksen.

Bioderman misellivesiä voi tosiaan ostaa esimerkiksi Ruotsista ja Virosta apteekeista tai tilata Suomeen Feeluniquen verkkokaupasta.

Bioderma Misellivesi Ostolakossa kokemuksia

Onko teillä kokemuksia Bioderma-misellivesistä?

Kommentit (14)
 1. Bioderman Sensibio on ehdottomasti oma suosikkini misellivesien saralla, ja tilasin sitä taaskin pullollisen FeelUniquesta. 🙂 Kyllä se maineensa ansaitsee… Joskus olen pyytänyt vanhempiani tuomaan sitä lomamatkallaan Kreikasta, nyt on tyydyttävä nettikauppojen tarjousten metsästykseen.

  Haluan vielä vinkata edullisemmasta misellivesivaihtoehdosta, jota saa jopa Suomesta: LV hoitava misellivesi! Ihanan maitomainen koostumus, ideana on puhdistuksen lisäksi myös jättää iholle lisäkosteutusta. Mikä parasta, tuotetta saa (kuten koko LV-sarjaa) lähimarketin valikoimasta, tavarataloissa sen läsnäolo taas on heikompaa.

  1. Ooh, kiitos vinkistä! Täytyykin kokeilla tuota LV:n misellivettä jos joskus käyn Suomessa taas. 🙂

 2. Olen käyttänyt Bioderman sinistä misellivettä nyt jo kolme-neljä vuotta päivittäin. Ainoa tuotteen huono puoli ob sen edullinen hinta ja pakkaus : puolen litran pullo maksaa kotiapteekissani (Ranskassa) reilusti alle kympin. Välillä tekisi mieli jotain vähän ylellisempää, mutta kun tässä tuotteessa vaan ei ole niin sitten mitään vikaa ! 😀

  1. Sitten kun asuu massa, missä sitä ei myydä joka apteekissa, tuote alkaa tuntua äkkiä ylelliseltä 😀

   1. Minun pitäisikin vielä kokeilla myös se sinikorkkinen Hydrabio. Sekin kiinnostaa paljon! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *