Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Benefit Georgia

Kuten joku varmasti muistaa, shoppailin kaksi kuukautta sitten eBaysta pari Benefitin poskipunaa (tai no, nämä kulkevat myös face powdereina). Poskipunat olivat halpoja ja hetken mielijohteesta ostin ne ilman suurempaa pohdintaa. Vasta jälkikäteen jäin miettimään tuotteiden aitoutta ja minulle selvisi, että Benefitin poskipunien kopioita on eBayssa liikkeellä paljon.

Otin yhteyttä myyjään, joka totesi, ettei voi taata poskipuniensa aitoutta. Hän oli kuulemma kuitenkin jo postittanut punat minulle, mutta maksoi rahat takaisin ja totesi, että kun saan poskipunat, voin vasta sitten maksaa hänelle varmistuttuani niiden aitoudesta.

Tämä pieni temppu sai minut varmistumaan siitä, etteivät punat olleet aitoja (nythän en voisi jättää negatiivista palautetta myyjälle), joten shoppasin toisen punista Strawberrynetistä. Sieltä tuli aitoa tavaraa, minkä vuoksi voinkin nyt esitellä teille, mistä aidon ja feikin Benefitin poskipunan erottaa. Postaukseni käsittelee etupäässä Georgia-sävyä, mutta faktat pätevät kyllä myös muihinkin puniin.

(Ebayn kautta ostetut feikit eivät sitten koskaan kotiutuneet, eli vaikka myyjä ilmoitti jo päivää tai kahta ennen yhteydenottoani lähettäneensä poskipunat, ei hän silti ollut ilmeisesti koskaan lähettänyt niitä. Pitäkööt feikkinsä, prkl.)

Tässä kuitenkin netin kautta kokoamiani juttuja aidon ja feikin Benefit poskipunan erottamisesta.

Ensinnäkin poskipunassa on takana tarra, jonka nurkassa on teksti ”Peel here” ja jonka pystyy avaamaan.

Tarran etupuolella INCI:n yläpuolella lukeva englannin kielinen teksti lukee aidossa versiossa tarran sisällä muutamalla eri kielellä. Feikissä ei tarran sisäpuolella lue mitään tai sitten tarrassa ei edes ole mitään sisäpuolta.

Feikeissä on usein myös pieniä kirjoitusvirheitä. Aidossa poskipunassa lukee takana ”for a fresh complexion”, mutta feikeissä saattaa lukea ”tresh”.

Pakkaus on pahvimainen kotelo, mutta jäykkää ja kestävää materiaalia. Jos painat aitoa pakkausta kynnellä, ei siihen jää kuopallaan olevaa jälkeä.

Feikki puolestaan on pehmeämpää ja siihen jää painauma.

Aidossa on myös sopivan kokoinen muovi suojaamassa tuotetta ja sivellin lepää muovin päällä.

Aidon siveltimestä näkee selkeästi sen olevan maalattua puuta, feikin sivellin taas on puun näköiseksi maalattua muovia.

Aidon siveltimen harjakset ovat pehmeitä.

Aidon poskipunan koostumus on pehmeän puuterimaista, mutta ihan hitusen voidemaiseen suuntaan menevää. Ei siis mitään selkeästi voidemaista, mutta ei mitään kovaa jauhoistakaan, kuten feikin.

Lisäksi aidossa tuotteessa on selkeä hajuste. Omani tuoksuu nimensä mukaisesti kevyesti persikkaiselle ja hyvin hienostuneelle mielestäni.

Aito tuote myös painaa feikkiä enemmän. Oma rasiani painoi muistaakseni 58 g siveltimineen päivineen.

Aidossa tuotteessa myös pakkauksen yksityiskohdat ovat siististi toteutettuja eikä kartonki repsota vaan on huolella taiteltu ja kiinnitetty.

Vaikka feikki kuinka näyttäisi kauniilta ja tuntuisi hyvältä, en suosittele sen käyttöä. Feikkituottet voivat sisältää ihan mitä tahansa ja vaikka kuinka myrkyllisiä aineita, sillä niiden valmistusta ei kukaan kontrolloi. Tärkeintä on saada tarpeeksi aidon näköinen tuote, jonka koostumus näyttää hyvältä. Tuotteen turvallisuudella ei ole mitään väliä.

Mutta tosiaan jälleen tuli todistettua, kuinka Strawberrynettiin voi luottaa. Benefitin Georgia kotiutui sieltä n. 20 eurolla ja uskon tämän olevan ehdottomasti aito tuote.

Itse tuotteesta vielä sen verran, että tämä sitten tosiaankin oli kevyt sävy.

Halusin tämän nimenomaan juuri sävyn haaleuden ja vaaleuden vuoksi ja tummempi ihoisethan (= ei-lakanan valkoiset ihmiset) käyttävät tätä ihan heleyttävänä puuterina koko kasvoilla, mutta vaaleammalla iholla tämä sopii myös hyvin kevyenä poskipunana. Hyvin kevyenä nimenomaan, sillä tämä ei tosiaan liiemmin erottunut edes minun ihollani. Sellainen kiva tuote kyllä, kun tahtoo ihan vähän sävyä kasvoille, muttei senkään vertaa, että iholla näyttäisi olevan poskipunaa. Minä tykkään, mutta olenkin poskipunan suhteen todella luonnollisen lookin ystävä.

Vielä tekisi kovasti mieli hankkia Danelion-sävy…

Kokemuksia Benefitin poskipunista tai muista meikeistä? Anyone? (Taisin näitä jo varmaan aiemminkin kysellä, mutta jos vaikka nyt tulisi lisää.)

Kommentit (26)

  1. Nimetön

    Nea: Ovela tyyppi tosiaan. Ja jos ottaisin yhteyttä, olisivat tuotteet vaan varmasti "kadonneet jonnekin".
    Höh, mikäköhän lienee pistellyt. :/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *