Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

BareMinerals SPF 30 Natural Sunscreen

Ja taas puhutaan aurinkosuojista! (Ei, minä se en vaan lopeta näiden tärkeydestä paasaamista.)

BareMineralsin SPF 30 Natural Sunscreen on tuote, joka on kiinnostanut monia, itseni mukaanlukien. Kyseessä on siis aurinkosuojan antava tuote, joka on jauhemaista ja joka vain pyöritellään iholle ikään kuin puuterin tapaan. Aurinkosuojan tässä muodostaa ihan vaan pelkkä Titanium Dioxide.

Tuote on koostumukseltaan periaatteessa läpikuultavaa, mutta todella vaalealle iholleni tämä vaaleille ihonsävyille tarkoitettu versio ainakin tuo hitusen sävyä (ehkä arviolta samalla lailla kuin bareMineralsin Fairly Light -sävy?). Tästä on saatavilla myös kaksi tummempaa sävyä, eli lähes kaikille löytyy sopiva versio eikä tarvitse pelätä, että tummemman sävyisen ihon omistavien tarvitsisi kärsiä harmaasta sävytyksestä ihollaan tätä käyttäessään.

Muuten ihon pinta jää tämän jälkeen heleäksi, mutta mattaiseksi.

Tuotteen ideana on, että pakkauksen sisällä oleva sivellin kierretään esiin, jolloin tuote ”aukeaa” ja siveltimen sisällä olevasta säiliöstä pääsee vapautumaan puuterimaista aurinkosuojatuotetta.

Sivellin on ihanan pehmeä ja vielä paljon paljon bM:n tavallista kabukia pehmeämpi (tosin epäilen bM:n uusimpien kabukienkin pehmentyneen hieman, sillä pääsin juuri vähän aikaa sitten räpläämään suoraan maahantuojalta tullutta superpehmeää kabukia, jollainen minun kabukini ei kyllä taatusti ole koskaan ollut, vaikka onkin pehmeä).

Jos tuotetta kokeilee kädelleen ja epäilee, että sitä pölisee huiskusta liikaa kannattaa muistaa, että kädelle kokeillessa sivellin on usein alaspäin ja varsi ylöspäin, jolloin tuotetta pääsee helpommin pöllyämään, mutta kasvoille tuotetta sutiessa siveltimen varsi osoittaakin usein alaspäin ja tuotetta saa jopa sutia jonkun aikaa, että iholle oikeasti tulisi sitä riittävästi.

Tuotteessa on periaatteessa SPF 30, mutta mineraalimeikkien kanssa tätä suojakerrointa on todella hankala määritellä. Aurinkovoiteissa on annettu selkeät määrät, paljonko tuotetta täytyy kasvoilla olla, jotta suojakerroin toteutuisi, mutta mineraalien kanssa tämä oikean määrän määrittely menee todella hankalaksi ja vaikka sopivan määrän tietäisikin, on lähes mahdotonta nähdä, paljonko tuotetta on iholle laittanut. Voin olla varma, ettei 99,5 % käyttäjistä varmastikaan sudi tavallisia mineraalipohjiakaan kasvoilleen niin reilulla kädellä, että suojakerroin toteutuisi!

Itse hankin tämän lähinnä kesällä bM:n mineraalipohjan päällä käytettäväksi lisätuotteeksi. Ajattelin käyttäväni tätä hieman kiinnityspuuterin tapaan, mutta samalla voivani vahvistaa meikkipohjani suojakerrointa. Näin käytettynä tämä onkin tuntunut toimivan todella hyvin enkä missään vaiheessa ole saanut tällä liian jauhoisen tai paklatun näköistä lopputulosta, vaikka olenkin todella antaumuksella tätä jopa välillä yrittänyt ulkoilemaan lähtiessäni.

Tykkään tästä tuotteesta kovasti ja se tulee tänä kesänä ehdottomasti olemaan kesälaukkuni vakiovarusteissa. Näppärä tuote niin kiillon poistoon kuin auringolta suojautumiseenkin! Iho on mattaisen tuntuinen ja näköinen, muttei silti raskaasti meikatun näköinen.

Tuotetta on pakkauksessa neljä grammaa ja vaikka tämän käyttömäärää onkin erilaisen pakkauksen vuoksi hankalempaa arvioida kuin bM:n tavallisen meikkipohjan uskoisin tämän riittävän päivittäin kasvoille käytettynä helposti läpi kesän (bM:n tavallinen yhdeksän gramman meikkipohja pohja riittää yleensä ihmisillä 5-8 kuukautta, itselläni ollut nyt n. 10 kk käytössä ja vieläkin on tavaraa jäljellä). Toki tätä voi käyttää myös vartalolla ja kuulemma etelämpänä tämä onkin ollut varsin suosittu aurinkotuote kaljujen miesten keskuudessa, jotka eivät tahdo kaljunsa kiiltävän aurinkovoiteiden vuoksi!

Hintaa tällä on Suomessa 62 euroa. (Omani ostin pihinä ihmisenä Feeluniquesta.)

Onko joku kokeillut tätä tai vastaavia tuotteita?

Kommentit (34)

 1. Nimetön

  Minttu: Olen desinfioinut ja pessyt siveltimienpuhdistussuihkeen avulla. 🙂

 2. Tuuli

  Nyt näyttäisi olevan Feeluniquessa varastossa tätä jälleen. Kiitos suosituksistasi, tilaan tämän kokeiluun myös itselleni 🙂 Vihaan meinaan kaikkia aurinkorasvoja, sillä mun iho kiiltää niiden jälkeen kun jokin rasvarasia 😀

 3. RockQueen

  Hankin tämän ja sain koputella TODELLA kauan purkkia suti alaspäin ennenkuin mitään alkoi tulla ulos. Sittenkin epäilen tuleeko sitä ulos paljon mitään… Onko toi normaalia, alkaako tuotetta sinnikkään ravistelun/koputtelun jälkeen tulla enemmän ulos? Ärsyttää 😀

 4. Nimetön

  RockQueen: Tuolta tulee tavaraa kerralla tosiaan varsin niukasti ulos. Toisaalta purkissa on puolet varsinaisen pohjan määrästä (4g) ja täysikokoinen mineraalipohjapurkki kestää reilut puoli vuotta käytössä. Ehkäpä ulos tuleva määrä on sitten suhteutettu siihen, eli päivittäisessä käytössä tämänkin pitäisi varmaan riittää n. 100 päivää?
  Hankalaa tosiaan, sillä oikeaa käyttömäärää on mahdoton määrittää ja koska tuotetta tulee kerralla niin vähän ulos, on käytettyä määrää vaikea hahmottaa. :/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *