Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

bareMinerals: Prime Time Oil Control

Vähän aikaa sitten esittelin teille L’orealin uuden meikinpohjustajan, joka on lähestulkoon pelkkää silikonia. Silikoni kyllä tasoittaa huokoset kauniisti näkymättömiin, mutta kaikkia ajatus silikonimössön lätkimisestä kasvoille ei innostanut.

Tänään esittelenkin teille sitten yhden täysin silikonittoman meikinpohjustajan, joka on nimenomaan tarkoitettu pitämään rasvaisuus iholta poissa. Tietenkään tämä ei kykene tasoittamaan huokosia näkymättömiin samalla lailla kuin silikonipommikaverinsa, mutta kiillon kurissa pitäminen estää kuitenkin meikin mössääntymistä tehokkaasti.

Tuote on bareMineralsin Prime Time Oil Control, joka on tosiaan nimenomaan tarkoitettu pitämään rasvaisuutta kurissa.

Sisältö näyttää varsin mukavalta. Ei silikonia, runsasta määrää alkoholia tai muutenkaan mitään keljun näköistä tai kuuloista. Itseasiassa jopa useita kosteuttavia aineita. Yllättävän vähän kuitenkin rasvaisuutta imeviä aineita ja moni aine onkin vain huokosia (väliaikaisesti)) supistava aine.

Koostumus oli läpinäkyvän geelimäistä (hieman sameaa) sekä kevyttä ja mattapintaa sai odotella levittämisen jälkeen ihan pienen hetken. Huokosia tämä ei tosiaan häivyttänyt samalla lailla näkymättömiin kuin L’orealin primeri, mutta ehkä tämä jotain pientä häivyttelyä kuitenkin teki.

Ihosta tuli hyvin sileän ja mattaisen tuntuinen (edellyttäen tietenkin, että alla on jo valmiiksi hyvin imeytynyt kosteusvoide, joka jo mielellään tukee mattaista tulosta) ja mineraalipohja levittyi tämän päälle hyvin. En ole kokeillut tätä nestemäisten meikkivoiteiden kanssa, joten en osaa kommentoida, kuinka tämä niiden kanssa yhdistettynä reagoi.

Omaa ihoani tämä piti melko hyvin mattaisena, vaikka kokeilinkin tätä parina hellepäivänä, joina ihoni yleensä alkaa helposti kiiltelemään. Ei nyt mikään ihan supermattaaja, joka pitää rasvaisenkin ihon koko päivän mattaisena, mutta kiva tuote tuomaan lisäapua jo valmiiksi mattapintaisen kosteusvoiteen kanssa käytettynä.

Vastaavanlaista lopputulosta saa kuitenkin varmasti aikaan myös mineraalifirmojen jauhemaisilla primereilla, jotka nekin ovat silikonittomia (ja tietysti alkoholittomia). Ihan mukava tuote siis, muttei mikään ylivoimainen tuote kategoriassaan.

Onko joku muu kokeillut bareMineralsin Prime Timen tämän Oil Control -version?

Kommentit (28)

 1. Janika

  Ok, kiitos neuvosta! En malta odottaa, että pääsen kokeilemaan 😀

  Oletko muuten kokeillut saman sarjan RareMinerals Skin Revival Treatment:iä? Kuulostaa ehkä vähän turhamaiselta, mutta erittäin hyvältä 😉
  Tämä siis:
  http://www.bareescentuals.com/RareMinerals-Nighttime-Treatment/MasterRareMinTmnt,default,pd.html?start=1&cgid=BE_TREAT

 2. papu

  Vanha postaus mutta törmäsin tähän vasta. Ihan mielenkiinnosta näihin silikonijuttuihin. Kyseinen tuotehan sisältää silikaa (piidioksidi) ja kalsiumsilikaattia, mutta ei siis tosiaan silikoneja eli piipohjaisia polymeerejä. Olen ymmärtänyt että silikonien ongelma on niiden huono liukoisuus mm. veteen, joten jäävät iholle ja hiuksiin ja aiheuttavat kertyessään ongelmia. Mutta mites noi muut? Kiteinen silika on sekin liukenematonta, mutta on tietenkin yleensä pieninä kiteinä tai tuotteet olisi tosi rakeisia. Myrkytöntä se toki on eikä nestemäisissä tai voidemaisissa tuotteissa yleensä ole sitä riskiä että hengittäisi silikapölyä ainakaan suuria määriä (aiheuttaa keuhkoissa samanlaisia ongelmia kuin asbesti). Mitä teille kauneudenhoidon ammattilaisille opetetaan aiheesta?

 3. Nimetön

  papu: Mielenkiintoinen kysymys, johon en ole valitettavasti koskaan saanut koulusta mitään oppia. :/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *