Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Bangkok, täältä tullaan – tänään on muuttopäivä!

Muistaakseni se oli kevättalvea, kun heitin miehelleni ilmoille puoliksi leikilläni ja puoliksi tosissani ajatuksen siitä, että muuttaisimme Lontooseen. Yllätyksekseni mies innostui ajatuksesta ja katselimmekin erilaisia asuntovaihtoehtoja, jotka olivat tosin hieman hintavia. Lontoossa oli loppujen lopuksi muuten melko edullista elää, mutta asumiskustannukset nousevat helposti korkeiksi ja varsinkaan minulle rakkaan Tower Bridgen alueelta ei saa asuntoa ihan halvalla.

SIngapore Ostolakossa Virve Vee - 1 (11)

Meistä alkoi myös tuntua, että ehkä joku lämmin kohde voisi sittenkin olla mukavampi. Mietimme vaihtoehtoja, sillä kohteen tuli tietysti olla sellainen, että se sopi meille mollemmille. Miehellä oli asian suhteen hieman vähemmän rajoituksia, mutta minulle oli tärkeää, että paikassa olisi hyvä kosmetiikkatarjonta. Aasia houkutteli meitä kovasti ja loppujen lopuksi vaihtoehdot typistyivät muutamiin.

Rakastan Etelä-Koreaa, mutta en tällä hetkellä varsinaisesti ole kiinnostunut muuttamaan sinne. Hong Kong houkutteli myös, mutta Bangkokin kohdalla innostuimme todella jostain syytä. Asuminen siellä ei ole kallista, ruoka ja eläminen on erittäin halpaa, aurinkoa ja lämpöä riittää, ihmiset ovat iloisia ja mikä minulle oli erityisen  tärkeää, on siellä aivan loistava kosmetiikkatarjonta.

Ostolakossa Singapore kosmetiikka

Voi kuulostaa ehkä hieman hullulta päättää muuttaa puoleksi vuodeksi paikkaan, jossa ei ole käynyt aiemmin. Mieheni ei ole koskaan lomaillut Bangkokissa tai Thaimassa ja minun kokemukseni rajoittuvat siihen, kun 12-vuotiaana vietin perheeni kanssa kahden viikon loman Bangkokissa ja Hua Hinissa. Muistan vain Bangkokin saunamaisen kuumuuden ja muutaman nähtävyyden, mutta en mitään muuta.

Meitä ei kuitenkaan kiinnostanut lähteä etukäteen lomalle katsomaan paikkoja vaan päätimme, että jos kerran seikkailaan niin seikkaillaan sitten kunnolla. Eihän se nyt ainakaan kamalaa voisi olla. Ja niin syntyi päätös siitä, että tämä pieni kahden yksikön perhe muuttaa Bangkokiin.

Singapore Ostolakossa Virve Vee

Minä olen asunut koti-Suomen lisäksi Ruotsissa ja Englannissa, mutta mieheni ei ole koskaan asunut ulkomailla. Niin kliseistä kuin se onkin, laajentaa ulkomailla asuminen maailmankuvaa ja tekee ihmiselle ehdottomasti hyvää. Mies olikin innoissaan ajatuksesta, että saisi kokea sen.

Teimme päätöksen Thaimaahan muutosta kesän korvilla, mutta meidän oli lykättävä sen toteutusta vuoden 2018 alkuun mieheni työprojektin vuoksi. Muutto Bangkokiin onkin jatkuvasti tuntunut vain hullulta idealta, joka toteutuu sitten joskus.

Japani loma - 1 (20)

Joulukuussa aloin tajuta, että se joskus onkin jo ihan nurkan takana ja kotia tuli alkaa valmistella siihen. Aloin jo viikkoja ennen muuttoa tyhjentää kotona laatikoita ja komeroita varmistaen, että kaikki olisi valmiina vuokralaisiamme varten enkä räjähtäisi stressistä ennen muuttopäivää. Mies naureskeli, mutta oli lopulta tyytyväinen, että olin kehottanut hänetkin mukaan järjestelyihin niin ajoissa. Ikuisena aikaoptimistina hän nimittäin joutui silti tuskailemaan vielä muutamaa päivää ennen muuttoa miettien, ehtiikö saada kaiken hoidettua ja kyllä meillä meni silti tänään aamuyön puolelle, että päästiin nukkumaan.

Viimeisinä viikkoina yhteisiä ruokahetkiämme ovat hallinneet erilaiset YouTube-videot, joiden avulla olemme tutustuneet tulevaan asuinmaahamme. Paitsi että olemme katsoneet videoita must see -nähtävyyksistä ja must do -jutuista, olemme myös opiskelleet parhaamme mukaan thai-kulttuuria ja yrittäneet jopa oppia ihan vähän kieltäkin perusfraasien kautta. Kaikki nämä ovat olleet todella mielenkiintoisia ja ennen kaikkea tärkeitä juttuja ennen muuttoa ja lupaan, että ripaus thaimaalaista elämääni tulee varmasti näkymään täällä bloginkin puolella jossain määrin.

Japani loma - 1 (8)

Tänään onkin sitten yhtäkkiä se päivä, joka on tuntunut aina olevan jossain kaukana tulevaisuudessa ja jonka en oikein vieläkään usko olevan täällä. Minusta ei tunnu, että olisimme ihan oikeasti muuttamassa, mutta ehkä sen tajuaa tässä vielä. Nyt lähinnä tuntuu, että olemme lähdössä lomalle jonnekin. Emmehän me nyt oikeasti voineet saada päähämme muuttaa Bangkokiin ja vieläpä ihan oikeasti lopulta toteuttaneet päähänpistomme…!

Japani loma - 1 (10)

Iiiiik!!!

Kommentit (23)

  1. LauraKatarooma

    Minäki vielä joku päivä muutan ulkomaille!

    • Virve Vee

      Ulkomailla asuminen rikastuttaa ehdottomasti mieltä ja elämää! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *