Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Bää? (Aka Triple Barrel Ceramic Waving Irons)

Olen viimeaikoina kunnostautunut hiustenlaitossa, mutta etsin tietysti jatkuvasti uusia laitteita, vempaimia, apuvälineitä ja tuotteita, joilla voisin päästä vieläkin parempiin lopputuloksiin.
Viimeisin ostokseni oli jonkin aikaa sitten Bootsin poistomyynnistä uskomattoman edullisena tehty löytö.
Umberto Gianninin Glam Hair -merkin The Marcella Triple Barrel Ceramic Waving Irons, eli suomennettuna varmaankin lainerauta, ei kustantanut enää kuin £11,66, joten en voinut millään jättää sitä hyllyyn pönöttämään. 
Olin aina himoinnut tällaista lainerautaa, mutta en ollut koskaan viitsinyt sijoittaa siihen rahaa ihan vaan siksi, että olen ollut epävarma, olisiko minulla sille sittenkään käyttöä.
 
Laineraudan ideana ei ole tuoda hiuksiin kiharoita, vaan nimenomaan laineita. Laineet muistuttavat juuri sellaista jälkeä, jonka hiuksiin saa letit päässä nukkumalla . Suurin ero on vain laineiden syvyys ja yleensä parempi kesto sekä tietysti se, ettei laineiden syntymistä tarvitse odotella tunteja.
Hiukset mennään laineraudalla läpi osio osiolta kerralla aina muutaman sekunnin samaa kohtaa yhteenpuristettujen rautojen välissä pitäen, jolloin hiukset taipuvat laineille.
Lainerautaa onkin helppoa ja nopeaa käyttää (ei tosin kannata aloittaa laineilua keskeltä hiussuortuvaa, kuten ylläoleva kuva virheellisesti näyttää…) ja lopputulos syntyykin vähällä vaivalla.
Lainerautaa ostaessa kannattaa kiinnittää huomiota muutamaan yksityiskohtaan, joista kaikkiin ei välttämättä tajuaisi kiinnittää huomiota.
Ensinnäkin mitä pienemmän raudat, silä säkkärämpi lopputulos. Ota suosiolla isot.
Suosittelen myös rautaa, jossa on lämpötilan säätömahdollisuus. Eri hiuslaadut kun vaativat erilaisia lämpötiloja.
Kannattaa myös ehdottomasti valita malli, jonka raudat ovat auki sen ”lepotilassa ollessa”. On paljon helpompaa asettaa hiukset aukinaisen raudan väliin ja puristaa sitten rautoja kiinni kuin käyttää rautaa, jonka kahvaa täytyy nostaa saadakseen hiukset väliin ja jaksaa ”työntää” sormilla kihartamisen ajan, jotta raudat pysyvät yhdessä. Kokeilin kerran näin päin toimivaa mallia, ja se ei muuten toiminut…
Kannattaa myös kiinnittää huomiota käyttömukavuuteen. Oman rautani kahvaväli oli hieman liian iso lyhyille sormilleni, mikä hankaloitti käyttöä hitusen. Aina uudensuortuvan valitessani ja kahvan takaisin käteen poimiessani jouduinnimittäin  hetken sommittelemaan parasta mahdollista otetta, jolla raudasta kiinni pitäen ylettäisin painavahkon raudan raudat painamaan yhteen.
Hiuksiin kuitenkin syntyi raudalla oikein kauniit enkelimäiset laineet, jotka näyttävät luonnollisilta ja pehmeiltä.
En vaan ollut varma, ovatko laineet sittenkään minun juttuni.
Yläasteikäinen ja Shakiraa ihannoinut Virve olisikin ollut nämä laineet nähdessään kateudesta vihreä, mutta aikuinen ja mielummin aina klassisen tyylikäs Virve oli lähinnä hämmentynyt. 
 
Olivatko nämä hienot vai eivät? Sopivatko tällaiset kiharat aikuisen, tyylikkään ihmisen lookkiin vai  näytinkö vaan pääsiäisen jälkeen kadoksissa olleelta lampaalta? Tai ala-asteen oppilaalta?
Bää?
Olisiko suora ja sileä tukka sittenkin parempi?
Laineuttelin tukkani loppuun ja jäin yhä pohtimaan lopputulosta.
Kiharat olivat ihan kivat kyllä, mutta näytin niiden kanssa ehkä vähän…sutturalta? Tiedättekö, vähän homssuiselta ehkäpä? Ja lapselliselta.
Sitä paitsi ne saivat minut näyttämään ihan munapäältä…
En ollut ihan varma, olivatko ne minun juttuni sitten kuitenkaan. Mikseivät ne näyttäneet minun päässäni niin kauniilta kuin ihmisillä, joilla on luonnostaan näin kauniit laineet?
Munapäisyyttäni sai hieman vähennettyä sillä, että nostin keskiosan hiukset pään päälle.
Siitäkään huolimatta en kokenut lookkia ollenkaan niin omakseni, kuin esimerkiksi suoristusraudoilla tai kiharrussauvalla tehtyjä isompia laineita tai löysiä, korkkiruuvimaisempia kiharoita.
Toisaalta laineraudalla sai kuitenkin hyvän pohjan kampaukselle, eli ehkä pidän tämän edullisen rautalöytöni vielä toistaiseksi tallessa ja kuka tietää, ehkäpä laineet näyttävät hiuksissani paremmilta sitten, kun hiuksilleni on vielä tullut lisää pituutta?
Niin tai näin, mutta sitä odotellessa valitsen mielummin suoran ja chicin kuin pörröisen sutturan.
Löytyykö teiltä lainerauta? Näyttävätkö laineet teidän päässänne sen verran paljon upeammilta kuin omissani, että päätitte juuri hankkia sellaisen?

Kommentit (23)

 1. Milla

  Nuo kiharathan on ihanat! Tulee mieleen semmonen 20-luvun glamour 🙂

  1. Giovanna

   mä ostin laineraudan joitain vuosia sitten tavoitteena ihana luonnollisen näköinen kiharapää mutta mullakin oli ongelmia sen kanssa, että sopiiko ne sittenkään mulle joten en oo käyttänyt sitä rautaa aikoihin. tekis mieli taas kaivaa kyseinen kapistus esiin ja kokeilla sitä nyt kun olen vannoutunut pidennysten käyttäjä, ehkä laineet näyttäis paremmalta näissä pitkissä kuin sen aikaisissa olkapääpituisissa hiuksissa..

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *