Aurinkovoiteen metsästystä

Viimeaikoina eräs ajankohtainen kysymys on esitetty minulle useasti: Miltä sarjalta löytyy kasvoille tarkoitettu aurinkovoide tai kosteusvoide, jossa on kunnon suojakerroin ja joka ei jää tahmaiseksi kasvoilla ja sopii näin meikinkin alle?

Koska auringon UVA-säteily aiheuttaa jopa 80% iholle vuosien saatossa ilmestyvistä rypyistä, suojelen minäkin hipiääni mielelläni huolella ja kunnon suojakertoimilla. Testaan mielelläni suojakertoimellisia päivävoiteita ja aurinkosuojatuotteita ja sen täydellisen etsintä on jatkuvasti käynnissä.

Viimeaikoina kokeilussani olleiden tuotteiden suojakerroin oli vähintään 25, sillä alle sen ovat jo ihan yhtä tyhjän kanssa kun ottaa huomioon, että suojakertoimellista voidetta pitäisi levittää kasvoille vähintään 1,25 ml eli 1/4 teelusikallista (ja kasvoille ja kaulalle yhteensä n. 1,8 ml), jotta suojakerroin toteutuisi ja että tuotteen suojakerroin ilmaisee vain UVB-suojan korkeuden ja UVA-suoja (ikääntymisen merkkejäehkäisevä suoja) voi olla vain 1/3 UVB-suojan luvusta.

(Ennen itseasiassa puhuttiin yhdestä teelusikallisesta eli viidestä millistä aurinkovoidetta kasvoille, mutta tässä määrityksessä on kuulemma ilmeisesti jätetty huomioimatta se seikka, ettei voidetta olla laittamassa esimerkiksi päänahkaan ja nykyinen suositus on kuulemma 1,25 ml, eli 50 ml voidepurkin pitäisi loppua reilussa kuukaudessa tai hieman vajaassakin, jos voidetta laittaa myös kaulalle.)

Kun aurinkovoidetta käyttää iholla oikean määrän, ei suojakertoimien 30 ja 50 välillä ole suurta eroa ja SPF 50 suodattaa UV-säteilystää pois iholta vain 1,3% enemmän kuin SPF 30. Harvempi kuitenkaan tulee lätränneeksi tarpeeksi aurinkovoiteilla, joten suosittelen aina reilumman suojakertoimen käyttämistä.

En ole itse huolissani palamisesta vaan tahdon vain ehkäistä ryppyjä. Tiedän, että olemassa olevia ryppyjä on jo myöhäistä lähteä yrittämään siloittaa, sillä reseptivapailla tuotteilla ei ihmeisiin lähes poikkeuksetta pystytä. Ei ainakaan pysyvästi. Sen vuoksi ennaltaehkäisy on avainsana ja jaksan aina toitottaa sen perään. Käyttäkää siis hyvät ihmiset suojakertoimellisia tuotteita ainakin kasvoillanne!

Mutta sitten niihin tuotteisiin.

Lancomen ihoa rauhoittavaan Hydra Zen Neurocalm -linjaan on tullut uusi tuote: Soothing Anti-Stress Moisturising Cream Fluid SPF 30. Tuote on tarkoitettu hieman rasvaisemmalle iholle, joten sen olettaisi olevan kevyttä. Tuote tuntui jo varsin mukavalta ja koostumus ohuehkolta, mutta ei tämä mikään rasvattoman tuntuinen silti kasvoilla ole vaikka laitoin vaan korkeintaan sen suositellun reilun millin. Ihan kiva tuote, mutta täydellisen suojakertoimellisen kasvovoiteen etsintä jatkuu. (Hinta 66 € / 50 ml.)

Cliniquen aurinkopuolelta löytyvässä SPF 30 Face Creamissa puolestaan on hieman täyteläisempi koostumus kuin ensin mainitussa Lancomessa, mutta tämä imeytyy melko hyvin iholle, muttei edellistä paremmin kuitenkaan. Tämäkään ei ollut se täydellinen tuote iholleni. (Hinta 26 € / 50 ml.)

Cliniquen City-Block Sheer SPF 25 on kevyellä sävyllä varustettu voide, joka on (kerrankin vaalean!) sävynsä ansiosta lähes kuin sävyttävä päivävoide suojakertoimella. Pakkaus suosittelee laittamaan tuotteen alle kosteusvoiteen, mutta periaatteessa tätä voi käyttää yksinäänkin. Tykkäsin tämän koostumuksesta, mutta INCI on pitkä kuin mikäkin eikä tässä ole haluamani kaltaista UVA-suojaa. Ei siis tärpännyt vieläkään, vaikka ihan mukava tuote onkin. (Hinta 23,50 € / 40 ml.)

Diorion SPF 30 aurinkovoiteessa on melko paksuhko koostumus, joka imeytyi iholle edellä kokeiltuja huonommin. Hyvä aurinkoon mennessä, mutta ei toimiva ratkaisu meikin alle kesäpäivänä. (Hinta € 38,80 € / 50 ml.)

Päätin lopettaa leikkimiset ja siirtyä sinne, mistä olen kuullut tehokkaita aurinkosuojatuotteita löytyvän, eli apteekkiin. L’orealin ja Beiersdorfin kaltaisten suurien talojen aurinkosuojatuotteita pidetään usein luotettavina, sillä kunnollisia aurinkosuojatuotteita on kuulemma haastavaa kehittää ja kelläpä muulla olisikaan varaa tutkia ja kehittää kuin markkinajäteillä. Koska kempparipuolen tuotteet näiltä taloilta eivät joko sisältäneet tarpeeksi korkeaa suojakerrointa tai vaikuttaneet käytössä yhtään edellisiä miellyttävemmiltä (ja yksi Lancomen tuote joukossa jo olikin), näytti apteekin tarjonta katsastamisen arvoiselta.

Beirsdorfilta tuleva Eucerinin SPF 50 Sun Fluid Mattifying Face oli varsin lupaava tuote. Tuote lupasi korkeaa UVA- ja UVB-suojaa, olla jättämättä ihoa rasvaiseksi tai kiiltäväksi (kohderyhmänä seka- ja rasvaisempi ihoiset) sekä kestää vettä. UVA-suoja-aineita löytyi INCI:stä muutama ja luotan näiden tehokkuuteen, joten ostin itselleni ensimmäistä kertaa elämässäni Eucerinin aurinkotuotteen.

Koostumus oli todella ohut ja vaikuttikin siksi hyvin lupaavalta. Tämä oli todella helppo levittää iholle juoksevan koostumuksensa vuoksi, mutta minusta tämä ei lunastanut lupauksiaan ihan täysin. Iho jäi hieman kiiltäväksi ja rasvaiseksi, mutta toisaalta kuitenkin vähemmän kuin monet pienemmän suojakertoimen sisältävät voiteet jättävät. Kokeilemistani ehdottomasti kuitenkin iholla miellyttävin ja käytän tätä kesällä mielelläni. (19,60 € / 50 ml.)

Toinen tekemäni löytö oli Vichyltä. Sarjan uutuus kulkee nettisivuilla ja purkin suomennuksessa nimellä Capital Soleil Hydra-Cream SPF 50, mutta pakkauksen etupuolella ei kyllä moista nimeä lue. Tämän minut houkutteli ostamaan ihan vaan se, että tämä osoittautuikin paitsi aurinkosuojatuotteeksi, myös samalla sävytetyksi sellaiseksi. Ja ennen kaikkea sävy ei ole tumma, vaan menee kerrankin myös vaaleaihoisille! Jes, paras juttu sitten Diorin uuri edesmenneen sävyttävän päivävoiteen ykkössävyn (jossa oli suojakerroin sitäpaitsi vain 20), joka näyttää alla olevassa vertailukuvassa jo varsin tummalta ja punertavalta tämän rinnalla.

Tämä on koostumukseltaan jo Eucerinia rasvaisempi, mutta ei nyt kuitenkaan mielestäni esittelemiäni Cliniquen, Diorin tai Lancomen SPF 30 -tuotteita rasvaisempi. Mielummin siis otan pienen rasvaisuuden suuremman suojakertoimen sisältävästä aurinkovoiteesta kuin pienemmän suojakertoimen sisältävästä! (Hinta n. 20 € / 50 ml.)

Tämän testin voittajaksi omien mielipiteideni perusteella osoittautui loppujen lopuksi Eucerinin SPF 50 Sun Fluid Mattifyinfying face -aurinkovoide, jota voin suositella, mutta jonka en voi luvata tekevän kaikkien (varsinkaan rasvaisempi ihoisten) iholle nimensä mukaista mattaista pintaa. Myös Vichyn sävytetty aurinkovoide oli varsin mainio, mikäli pieni rasvaisuus iholla ei ole haitaksi.

Mineraalimeikkien aurinkosuojiin palaan myöhemmässä postauksessa. Niiden kanssa minulla ovat tutkimukset nimittäin vielä hieman kesken, sillä olen oppinut minulle uusia ja hyvin yllättäviäkin asioita…

Sitä odotellessa aurinkoasioista kiinnostuneet voivat kertailla aurinkojuttuja näistä postauksista.

Jos jollain on suositella hyviä, meikin alle soveltuvia aurinkovoiteita, niin nyt olisi hyvä hetki näille suosituksille!

Kommentit (59)
  1. Onkohan Vichyllä vielä sellaista kuin Capital Soleil micro-fluid mat? Olen aiemmin kuullut siitä ja ajattelin testata, mutta apteekissa en nähnyt….ehkä tuo uutuus on sitten syrjäyttänyt sen.

    Anyway päädyin sitten tilaamaan Shiseido Anessa Mild sunscreenin SPF 46 PA+++ Se on pelkästään fysikaalinen suoja, joten UVA-suoja ei liene mahdottoman korkea, mutta toimii hyvin meikinalusvoiteena rasvoittuvalla ihollani.

  2. Itse oon tykännyt Hawaiian Tropicin kasvoaurinkorasvasta, joka ei ainakaan mulla jätä ihoa liian rasvaisen tuntuiseksi, joskin nenä jää aina vähän kiilteleväksi. Ainut miinus on pakkauksessa lukeva, karmivalta kuulostava "Tuote sisältää oxybenzonea"-teksti…

    http://www.hawaiiantropic.fi/Hawaiian_Tropic_Face_Sun_Lotion_SPF_30.php

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *