Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Antiperspiranttia yöksi

Kesäkuun LivBoxi kuljetti minullekin Rexonan  Maximun Protection -antiperspirantin, jonka käyttöohjeiden tutkiminen herätti heti yhden kysymyksen: miksi antiperspiranttia voi olla kannattavampaa laitta illalla kuin vasta aamulla?
Maalaisjärjellä ajateltunahan se ei kuulosta yhtään fiksulta. Eikö yö ole juuri sitä aikaa, kun kainaloiden kerrankin voisi nukkuessa antaa kunnolla kostua ja valua? Miksi hikoilu pitäisi estää yöllä?
Tässä ei kuitenkaan ole kyse siitä, että yhteiskunta painostaisi meitä olemaan täydellisen hikoilemattomia yli-ihmisiä ympäri vuorokauden vaan jostakin ihan muusta. Joskus antiperspiranttia voi nimittäin olla kannattavampaa laittaa jo illalla kuin vasta aamulla.
Siinä missä deodorantti vain pyrkii pitämään kainalot raikkaan tuoksuisina vaikuttamatta mitenkään hikoilun määrään, pyrkii antiperspirantti nimenomaan estämään hikoilun tukkimalla kainaloiden hikirauhasia. Hikirauhaset ovat päivällä aktiivisimmillaan meidänkin ollessamme sitä, mutta rauhoittuvat jälleen yöllä hetkeksi meidänkin rauhoittuessamme.
Kun hikirauhasten toiminta aktivoituu yön jälkeen, ei antiperspirantin laittaminen aamulla olekaan välttämättä tehokkainta. Jotta tuote pääsee vaikuttamaan tehokkaasti täytyy sen päästä imeytymään iholle ja aktivoituneet kainalot saattavat estää tuotetta imeytymästä parhaalla mahdollisella tavalla. Siinä vaiheessa kun osa tuotteesta vielä yrittää imeytyä iholle, alkavat kainalot jo hikoilla sitä pois ennen kuin se on edes ehtinyt täysin imeytyäkään.
Tästä johtuen antiperspirantin käyttö voikin olla jopa tehokkaampaa yötä vasten leviettynä, sillä silloin tuote pääsee imeytymään iholle paremmin hikirauhasten jo rauhoituttua hieman. Kannattaa kuitenkin muistaa, että antiperspirantin iltakäyttö hyödyntää vain niiden tuotteiden kanssa, jotka lupaavat pitkäaikaista vaikutusta. Jos tuote ei lupaa edes 24 tunnin pitoa (tässä postauksessa muuten lisää noista antiperspiranttien pitoasioista) voi sen laitto olla illalla turhaa, sillä siinä tapauksessa se pettää mitä luultavimmin jo vähän turhan aikaisin.
Käytän itse edelleen tyytyväisenä antiperspiranttia aamuisin, mutta koska veikkaan, että moni voisi kaivata antiperspirantiltaan hieman lisätehoja halusin jakaa tämän jutun teidän kanssanne.
Kummin menee, aamuisin vai iltaisin?

Kommentit (11)

 1. kimeeri

  Ite taas käyn suihkussa aamuisin, ja tuntuis jotenkin kummalliselta illalla likaiselle iholle pistää jotain, minkä pesee aamulla pois…

 2. Anonyymi

  Laitan illalla suihkun jälkeen enkä sitten aamulla lisää. Käyn kuitenkin suihkussa vain joka toinen päivä, joten toisenä päivänä pesen kainalot päivälle ennen liikkeelle lähtöä ja laitan sitten tietysti taas dödöä.

 3. Anonyymi

  Mä ostin tuon rexonan, koska joku sitä oli kovasti kehunut. Mutta se haisee niin kuvottavalle, ettei sitä pysty käyttään 🙁 ja koska noita ei pysty haistelemaan ennen ostoa, en voinut sitä koenuuhkia 😀

  • Anonyymi

   Miten niin kuvottavalle?! Se tuoksuhan on tosi ihana ja raikas, tuon dödön parhaimpia puolia vielä kun se kestää kainaloilla pitkään. 🙂

 4. NarnianGirl

  On varmaan tehokas tuo dödö, mutta en laittaisi omalle iholle – vielä ei täysin tunneta pitkäaikaisia vaikutuksia iholle imeytyvien antiperspiranttien käytöstä… Vaikka en pelkää syövän olevan automaattinen seuraus, niin täysin harmittominakaan en niitä pidä.

 5. Anonyymi

  Tästä asiasta oli joskus karkkipäivän kommenttiboksissa yllättävän pitkä keskustelu. Itse laitan suihkun jälkeen, riippumatta vuorokaudenajasta. Mutta moni paljon hikoileva, jolla kaikki aineet pettävät päivän aikana, oli löytänyt avun juurikin siitä, että levittää tuotetta iltaisin suihkun jälkeen.
  -Tiia

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *