Antioksidantteja iholle

Moni lukijoistani on toivonut enemmän juttua apteekin ihonhoitotuotesarjoista. Aiemmat kokeiluni niiden kanssa ovat varsin vähäisiä, sillä en vain ole koskaan jostain syystä ollut erityisen kiinnostunut niistä.
En tiedä, mistä johtuu yleinen olettamus, että apteekissa myytävät tuotesarjat olisivat jotenkin tavaratalojen sarjoja tehokkaampia ja että niitä juuri siksi myytäisiin vain apteekeissa. Lääkevoiteet ovat toki eri asia, mutta ”tavalliset” merkit kuten ACO, Vichy ja vaikkapa Avene nyt vain ovat valinneet jakelukanavikseen apteekit. Apteekissa myytävät sarjat ovat vain tehneet itselleen erityisen maineen nimenomaan apteekkisarjoina ja se, että sarja kertoo sekä valmiiden tuotteittensa että jopa raaka-aineittensa olevan testattuja ihotautilääkärin valvonnassa ei ole mitenkään poikkeuksellinen juttu vaan ihan päivänselvä asia ihan minkä tahansa sarjan kohdalla, myytiin sitä missä tahansa.

Okei, tämä palopuhe oli ehkä hieman huono alustus asialle, jota olin tulossa esittämään. Mitä halusin itseasiassa kertoa oli, että pääsen tekemään tuttavuutta hyvinkin kiinnostavan apteekeissa myytävän tuotesarjan uuden tuotelinjan kanssa:

Vichy lanseeraa Suomessa tammikuussa uuden Aqualia Antiox -linjan, joka on jatkoa pari vuotta sitten lanseeratulle Aqualia Thermal -linjalle. Uusi antioksidantteja sisältävä linjan heleyttää ja kirkastaa ihoa antioksidanttien voimalla samalla, kun Thermal Spa -lähdevesi kuulemma rauhoittaa ihoa. Taika-aineena on antioksidantti nimeltä Citrus TM Polyfenoli, joka keskittyy parantamaan ihon kolme nuorekkuutta aikaansaavaa tekijää: ihon sileyttä tasaista ihonväriä sekä ihon heleyttä.

(Yksinkertaisesti sanottuna antioksidantit suojaavat ihosoluja ilmassa olevien vapaiden radikaalien hapettavalta vaikutukselta joko hapettumalla itse tai sitomalla itseensä hapettumisreaktioita eteenpäin vieviä vapaita radikaaleja.)

Kauniita mainoslauseita taas kerran. Mutta itseasiassa itse tuotteetkin kyllä vaikuttavat mielenkiintoisilta.

Sarjaan kuuluu kaksi erilaista kosteusvoidetta.

Ensimmäinen niistä on kevyehkö, kaikille ihotyypeille tarkoitettu, suojakertoimella 12 varustettu antioksidanttiemulsio, joka lupaa jättää ihon mattapintaiseksi kaiken muun mahtavan aikaansaamansa lisäksi.

Toinen voide on suojakertoimella 15 varustettu antioksidanttinen voide, joka on normaalista kuivemmalle iholle tarkoitettu. Myös tämä lupaa jättää iholle hieman mattaisen pinnan. Yllättävää tavata kuivuuteen taipuvaiselle iholle tehty tuote, joka kuitenkin jättää samettisen mattaisen pinnan, muttei kuitenkaan saa ihoa kiristämään millään lailla!

Sarjaan kuuluu myös hauska silmänympärystuote. Antioksidanttinen silmänympäryspuikko on ihana piristäjä aamulla, sillä sitä voi säilyttää jääkaapissa, jolloin sen viileä koostumus toimii loistavana virkistäjänä väsyneille silmille. (Itseasiassa puikko tuntuu viileältä levittäessä, vaikkei sitä säilyttäisikään jääkaapissa.)

Olen aiemmin kokeillut Lumenen vastaavat (For men ja Time Freeze -sarjoista), joten on mielenkiintoista testata niiden kilpailija. (Lumenen tuotteethan ovat muuten identtiset keskenään, paitsi että Time Freeze -linjan tuotteeseen on lisätty kanervaa ja valkoista turvetta ja hintaa lisätty lähes kymmenellä eurolla miesten vastaavaan puikkoon verrattuna.)

Eniten mielenkiintoani tässä Vichyn uudessa antioksidanttilinjassa kuitenkin herätti tämä tuote:

Kosmetiikkafriikki rakastaa leikkiä kotikemistiä!

Aqualia Antiox kolmen viikon tehokuuri on kiinnostava ja erilainen tuote. Tämä kuuri on täysin säilöntäaineeton ja itsesekoitettava. Pakkauksessa tulee mukana Citrus TM Polyfenolia sisältävä seerumi sekä pussi kymmenen prosenttista c-vitamiinijauhetta. Ideana on, että pussin sisältö kaadetaan pipettipulloon seerumin sekaan, tuote ravistellaan tehokkaasti ja sitä käytetään kolmen viikon ajan päivittäin (aamulla tai illalla) kosteusvoiteen alla (tai yksinään) iholla jääkaapissa säilyttäen. Tuote kirkastaa ja heleyttää ihoa ja tasoittaa ihon pintaa (mikä käsittääkseni osaksi perustuu mm. sen aikaansaamaan hyvin, hyvin kevyeen kuorintaan) ja tekee siitä nuorekkaamman antioksidanttien avulla. Ooh, kuulostaa ihanalta!

Itse olen ostanut c-vitamiinia ihan vaan apteekista pussissa ja sekoittanut kämmenellä veden kanssa aina sopivia kerta-annoksia, mutta kiva kokeilla ihan vastaavalla idealla tehty tuote ja hieman miedompana, iholleni tällä hetkellä paremmin sopivana versiona. Ja tästähän tosin löytyy nyt sitten muutakin kun vain c-vitamiinia ja vettä, toisin kuin tämän kotikemistin kokkailuista.

Kuinkakohan nuorelta mahdankaan näyttää tämän kuurin jälkeen? Saan jo valmiiksi kuulla kuittailua siitä, että menen helposti yläasteikäisestä, joten hieman kyllä jännittää. Antioksidanttilinja on kuitenkin tehty kaikille aikuisille, sillä noin 25 ikävuoden tienoilta iholla alkaa alamäki: se alkaa samentua, juonteita alkaa ilmestyä, väsymyksen merkit eivät noin vaan katoakaan… Ihana nuoruus on takana, joten aika kannattaa pysäyttää siinä vaiheessa, kun vielä on pelastettavaa.

Aion ehdottomasti ottaa nämä tuotteet kokeiluuni heti. Aion kuitenkin suorittaa kokeiluni kuten yleensä muitakin kehotan tekemään tuotteiden kanssa, joiden toivoo vaikuttavan jollain erityisellä tavalla (tai joiden on jo epäillyt vaikuttavan omalle iholle haitallisesti): kasvojen toiselle puolelle vanhoilla rutiineilla aiemmin käyttämiä tuotteita ja toiselle puolelle uudet tuotteet. Ihmismieli kun vaan on sellainen, että se päättää jo valmiiksi, haluaako se uskoa johonkin vai ei. Jos mieli päättää, että tuotteen on tehottava, tulee käyttäjälle heti sellainen olo, että kyllähän tämä tehosi, vaikkei mitään oikeasti olisikaan konkreettisesti tapahtunut. Jos puolestaan päättää jo etukäteen tuotteen olevan humpuukkia, ei edes huomaa sen mahdollisesti aikaan saamaa hoitotulosta. Siksi on tärkeää, että on jotain, mihin hoitotulosta voi verrata jatkuvasti.

Esittelin teille eilen luottoviisikkoni, jonka hoitotulokseen voin tällä hetkellä luottaa täysin. Katsotaan, millaista tulosta haastajilla saadaan aikaan!

Ja niin, hyvää uuttavuotta kaikille lukijoilleni!

Kommentit (20)
  1. Oikein Hyvää Uutta Vuotta sinullekin! Olen seurannut blogiasi alusta saakka, ja saanut paljon hyviä vinkkejä. Tosin olen myös koukuttunut Diorin viisikoihin…
    T:Riia

  2. oikein hyvää uutta vuotta :)!

    odotan innolla postauksia näistä vichyn uutuuksista, oman kokemukset aikaisemmista ko. valmistajan tuotteista ovat kyllä olleet valitettavasti pettymyksiä :-/ …

    olen huomannut myös ikäväkseni, että ole h:n aloe vera-puhdistusgeeli on liian stydiä ja kuivattavaa ( kyllä vain, vaikka tämähän ei ole _kuivattava_ tuote 😉 ) iholleni näin pakkasilla, joten tilaukseen lähtee 'on the go-cleanser'. ja eilen tilasin itselleni synttärilahjaksi läjän dr. brandtia 😉 …

    /nanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *