Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Anti-morsiamen häätunnelmia

Tuttuni kysyi vähän aikaa sitten, alanko jo pian kirjoittaa blogiini hääaiheisia postauksia, sillä olinhan menossa kesällä naimisiin. Jos olisimme tunteneet paremmin, olisin varmasti räkättänyt vastaukseksi päin naamaa – tai oikeastaan jos olisimme tunteneet paremmin ei hän varmasti olisi edes kysynyt asiasta. Tyydyin hymyilemään korrektisti ja toteamaan, ettei aiheesta varmasti tule olemaan paljon kirjoitettavaa.

haat-ostolakossa-1-3

Kysymys antoi minulle kuitenkin inspiraation blogipostaukseen, sillä me ”anti-morsiamet” jäämme ajatuksinemme usein hääintoilijoijen jalkoihin. Minua ei nimittäin voisi vähempää kiinnostaa minkäänlainen hääorganisointi ja vouhotus. Olen totaalinen vastapaino niille tyypeille, jotka laittavat pystyyn häitä varten jopa ihan oman blogin tai päivittävät Facebookkiin pitkin vuotta, kuinka hääjärjestelyt sujuvat.

Ajattelin kuitenkin, että kyllähän tästä aiheesta täytyy nyt postaus saada aikaan, joten kokosin yhteen kaikki ne kysymykset, joita asiaan littyen minulle esitetään.

haat-ostolakossa-1-1

Missä te menette naimisiin?

Ööh… ”jossakin tukholmalaisessa kirkossa” oli pitkään vastaukseni, mutta saimme vihdoin tänään itseasiassa aikaiseksi varata paikallisen kirkon, mutta emme tosin edes tiedä, missä se tarkalleen on tai miltä se näyttää. En ole erityisen uskonnollinen ihminen, mutta haluaisin silti kirkkohäät. Ruotsalaiselle asialla ei ollut väliä. Minulle ei puolestaan varsinaisesti ole mitään väliä, miltä se kirkko näyttää, sillä spesiaalilla hetkellä en todellakaan mieti, miltä alttari tai saarnatuoli näyttää, millaiset maalaukset kirkossa on tai pidänkö rakennuksen arkkitehtuurista.

Tuleeko teille isot häät?

No ei todellakaan! Kutsumme paikalle minun puoleltani vanhempiani ja veljeni perheineen sekä miehen puolelta hänen äitinsä miehineen ja sisarukset perheineen. En ole kiinnostunut järjestämään isoja häitä, sillä en koe oloani kotoisaksi niissä. En näe itseäni miettimässä hääpaikan istumajärjestyksiä ja koristeluita, suunnittelemassa hääohjelmaa tai buukkaamassa sinne bändiä. Näen painajaisia ajatuksesta, että minun pitäisi hankkia oikean sävyisiä pöytäkoristeita ja vaikka mitä krääsää vain yhtä päivää varten! Minua ei ihan rehellisesti sanottuna voisi vähempää kiinnostaa.

Missä itse juhlat pidetään?

Jossakin ravintolassa. Meillä ei ole ollut intoa miettiä hommaa sen tarkemmin ja vuokrata erityistä miljöötä tai suunnitella pitopalvelun kanssa, mitä häissä voitaisiin tarjoilla. Etsimme jonkun ravintolan, varaamme sieltä tilan melko pienelle porukallemme ja tarjoamme kaikille mukavan illan. Käymme rauhassa kokeilemassa muutamaa ravintolaa treffien merkeissä ja miettimässä, olisiko niissä sopiva tunnelma ja tilaa seurueellemme.

Millainen hääpuku sinulle tulee?

Olen käytännön ihminen enkä näe mitään järkeä ostaa häämekkoa. Käytän sitä kerran enkä todellakaan halua sitä pyörimään nurkkiini ja jälleenmyynti nettikirppiksillä ei innosta. Ostan jonkun valkoisen polvipituisen mekon, joka näyttää kauniilta myös joskus myöhemmin. Ehkä hankin lyhyen hunnun, joka tekee hommasta häämäisemmän. Minulla ei ole haaveita päivästä kermakakkuprinsessana, joten en tahdo edes vuokrata hääpukua. Häämme ovat muutenkin niin pienet, että vähemmän hääpukumainen mekko tuntuu kotoisammalta.

Joko olet suunnitellut, miltä kutsut näyttävät?

Haahhahhhaaa… Vihaan askartelua! Inhoan kaikkea mahdollista pientä näpräämistä eikä minulla todellakaan ole silmää kutsujen tekemiselle ja tuntuu suorastaan kidutukselta ajatella, että käyttäisin aikaa kutsujen näpräämiseen. Joo ei! Etsimme netistä varmaan jonkun kivan valmiin idean ja muokkaamme sitä tai tilaamme kutsut jostakin. En tiedä. Kuka niitä oikeasti jälkikäteen edes fiilistelee tai päättää kutsua katsoessaan, että ”Ei, tämä on niin huono kutsu, että jätänpä menemättä näihin läheiseni häihin ihan vaan tämän vuoksi”?

haat-ostolakossa-1

Millainen meikki sinulle tulee?

No ei todellakaan ainakaan kenenkään muun tekemän! Olen ollut kerran jonkun muun meikattavana ja tajusin silloin, etten ikinä antaisi häämeikkiäni kenenkään toisen tehtäväksi. Haluan näyttää hääpäivänä itseltäni ja tuntea oloni kotoisaksi, joten minulla on vielä melkoisen monta kuukautta aikaa varmistua, että löydän ne täydelliset tuotteet. Kampaukseni saa kyllä tehdä ihan oikea kampaaja.

Menetkö häämessuille?

Huutonaurua!

Millainen vihkisormus sinulle tulee?

Toivun vasta oikean kihlasormuksen löytämisen vaikeudesta. En edes uskalla miettiä, kuinka hankalaa vihkisormuksen löytäminen voi olla ja harkitsen jopa, josko pitäisin vain tämän saman sormuksen. Minulla on kuitenkin pieni orastava idea valkokultaisesta halo-sormuksesta, joten voi olla, että sormus vaihtuu hääpäivänä uuteen. Tällä hetkellä jaksan nauraa sitä, että Ruotsalaisen kihlasormus (joka tosin jää näillä näkymin myös vihkisormukseksi) maksoi jo tuplasti omaa kihlasormustani enemmän.

haat-ostolakossa-1-2

Muita morsiamia, joita häiden suunnittelu ei erityisesti kiinnosta?

Kommentit (31)

  1. lukija

    Olen aina vähän haaveillut hääpuvusta – ei kuitenkaan mistään kermakakkutyylistä vaan enemmän jotain kauhuromanttista, haha. Mutta nyt on liian myöhäistä, sillä olen rupsahtanut eikä tee mieli enää pynttäytyä, eikä ole miestäkään sen puoleen. Tai ainakaan sellaista, joka haluaisi naimisiin edes lakiteknisistä syistä.

    Muuten melkein inhoan häitä, kiusallisia seuraleikkejä ja muuta sellaista.

  2. -m-

    Heh, täällä kans antimorsian. Tavattiin miehen kanssa vasta viime kesänä, nyt on maha pystyssä ja kihlasormus sormessa. Ihan lakipuolen takia voisi olla järkevää mennä naimisiin ennen lapsen syntymää, joten kyllä siitä on romantiikka aika kaukana. 😀 Tarina ei tosin vielä kerro, mihin päädytään, mutta jotain pienimuotoista joka tapauksessa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *