Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Antamisen iloa

Jouluna on kiva antaa.

Lähipiirini tietää, että jos minulta on tulossa lahja, liittyy se aina jotenkin kosmetiikkaan. Se on ainoa asia, jossa minulla riittää asiantuntemusta, osaamista ja varmuutta arvioida, mistä toinen tykkää ja mikä hänelle sopii. (Tai mitä hän ei aiemmin edes tiennyt tarvitsevansa.) Tätä perinnettä ei rikottu tänäkään jouluna.

Vinkkasin joulupukin kuskaamaan perheelleni seuraavat lahjat:

Isille lähti tuoksu. YSL:n L’ Homme on aivan ihana tuoksu, mutta vähän liian tyylikäs tuoksu wannabe-insinöörin käytettäväksi. Seuraavaksi paras vaihtoehto oli ostaa se isille. (Hah, en tarkoittanut, että wannabe-insinööri olisi tyylitön, mutta sanoisin, että tuoksu on liian aikuinen hänelle. Tai minun puolestani hän voisi tätä kyllä käyttääkin, mutta hän suosii itse vähän nuorekkaampia tuoksuja.)
Viime jouluna isi sai lahjaksi Armanin ihanan Code-tuoksun, josta hän oli ilmeisesti pitänyt, sillä sitä oli suihkittu ahkerasti ja pullo oli jopa tyhjentynyt, vaikken ollut edes vahtimassa, että sitä käytetään. Toivottavasti tämäkin tuoksu saavuttaa samanlaisen suosion.

Äitini sai myös aivan ihanan lahjan. (Tai ainakin minä olin itse siitä aivan innoissani.) Diorin huulia täytelöittävä Lip Maximizer, Estee Lauderin vihreä mascara sekä tietysti Sensain puhdistusliina. Äidille on aina vaikeaa keksiä lahjaa, sillä häneltä löytyy tai on löytynyt kaikki mahdollinen kosmetiikkaan liittyvä. Nämä olivat hänelle kuitenkin uusia tuttavuuksia, vaikka vihreitä mascaroita ja huulia täytelöittäviä tuotteita hän onkin jo kokeillut useita. Vihreitä mascaroita ei kuitenkaan ole turhan usein saatavilla, joten tämä oli oikea herkku väreillä leikkimistä rakastavalle eläkeläisäidilleni. Ilosanomaa liinasta oli myös pakko päästä jakamaan.

Isoveljelleni ostin tänävuonna Givenchyn Play tuoksun tuoksupakkauksessa, jossa tuli mukana suihkugeeli. Minulla ei ole kirjaimellisesti hajuakaan siitä, käyttääkö hän tuoksuja, mutta yritän kovasti ainakin saada häntä käyttämään. Viime jouluna ostin hänelle Armanin Acqua di Gion ja toivon, ettei se ole pyörinyt hänen kaapissaan täysin käyttämättömänä…

Wannabe-insinöörin pakettiin lähti kosmetiikkapuolelta Bossia. Bossin ihonhoitopakkaus piti sisällään kosteusvoiteen ja sen matkakoon sekä puhdistusaineen. Minun oli tarkoitus ostaa vielä deodorantti, mutta koska laivalla ei ollut erikseen myynnissä Hilfigerin deodoranttia jota olisin halinnut (vain pelkkää antiperspiranttia löytyi), ostin pakkauksen, joka sisälsi kyseisen deodorantin. Pakkaus oli halvempi kuin pelkkä deodorantti maissa ja sisälsi vielä 100 ml tuoksun ja 50 ml after shaven, joten vararikkoon en joutunut. Bonuksena herralle lähti vielä tällainen häkkyrä:

Nämä päänhierojat ovat ilmeisesti nyt joku uusi trendi, sillä näitä näkyy ja paljon. Nähdessäni tämän ensimmäistä kertaa tiesin heti, että tahdon tällaisen wantsulle. Tuo outo herra nimittäin tykkää nimenomaan päänahan rapsuttamisesta… Kyllä, nimenomaan rapsuttamisesta. Omat kynteni ja käteni eivät nauti siitä suuremmin, joten joku pieni apulainen oli pakko saada. Ja tällä homma hoituu varsin näppärästi hyvin pienellä ranneliikkeellä. Jei, lahja myös minulle!

Jouluna on myös kiva ottaa. Ja siitä puhutaankin sitten tarkemmin huomenna…

Mutta millaisia lahjoja te annoitte läheisillenne?

Kommentit (15)

 1. Susanna

  kivoja lahjoja 🙂

  paljonko tuo mavaDry maksaa? Entäs se toinen mavalan pikakuivattaja?

 2. Nimetön

  Beatamarie: Free on ainakin kiva vastakohta Codelle.
  Kivoja lahjoja olet saanut…tuleva estenomi? 😉

  i'm lacking: Pyyhkeet ja makeat ovat aina tarpeen. 😉

  Anonyymi: Voi tilata. 🙂

  nanna: Minä olen vielä sen verran lapsellisella tasolla, että lahojen saaminen on yhtä kivaa kuin antaminen. 😉

  Inkivääri: Kivoja lahjoja annoit. 🙂 Minäkin toivoin, etten saisi pahemin kosmetiikkaa, sillä ostan mielummin itse ne 100% oikeat tuotteet kuin käytän vierestä menneitä.

  Taru: Juu, puhkaise tosiaan vain pari reikää, muuten tuotetta on aina ymäriinsä eikä sitä saa annosteltua oikein. 🙂

  Vanill: Yritän aina välillä kokeilla senkin puolen kosmetiikkaa, mutta töiden puolesta tulee niin paljon muuta, ettei oikein koskaan tule tarvetta hankkia. Yritän kuitenkin! 🙂
  Itse tykkäsin tuosta päänhierojasta, sillä ostamallani saa ainakin ihan kunnolla hierottua eikä vaan kutiteltua. 🙂

  bunn: Kiva saada uusi lukija. 🙂

  juárez: Tuo Versace on kyllä ihana, sellainen raikas mutta silti miehekäs. Itse tykkään kovasti. 🙂 Itse suunnittelin käyttäväni lahjaksi saamaani rahat ja lahjakortin juurikin kirkasvalolamppuun, sillä aamuherääminen on täyden työn ja tuskan takana. 🙂

  Anonyymi: Tykkään myös! 🙂

  Susanna: MavaDry on muistaakseni Kickseissä n. 7-8 euroa, muualla taitaa olla vähän kalliimpi? Toinen on samanhintainen kuin Mavalan normaalit lakat eli 4,5 euroa.

 3. Anonyymi

  Hei. Saako vielä udella mistä olet ostanut tuon shu uemuran osaripsentaivuttimen ja mitä hintaluokkaa on? Joutuu olemaan laiska sillä en halua juosta koko Hkin keskustaa läpi ja vielä alennusmyyntien aikaan. Lopputulos olisi kumminkin 10 muuta tuotetta ja 0 taivutinta 🙂

  Emo

 4. Nimetön

  Emo: Hyvä ettet lähtenyt taivuttimia turhaan metsästämään, Suomesta niitä ei nimittäin saa ja netissäkin ovat hieman kiven alla. Suosittelen tilaamaan täältä: http://www.kissandmakeupny.com/shuueeycu.html
  🙂

 5. Anonyymi

  Kiitos tuhannesti bambi 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *