Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

And the WTF Award goes to…

Nyt olisi jaossa yksi WTF-palkinto.

Moni nettiä aktiivisesti käyttävä ja/tai teinislangia ymmärtävä tunteekin varmasti lyhenteen WTF, jonka suoraa merkitystä en lähde tänne kirjoittelemaan, mutta jonka käännän teille nätisti Mitä hittoa -kysymykseksi ja palkinnon Mitä hittoa -palkinnoksi.

Ostin edellisellä Englannin visiitilläni TRESemmen Instansfresh-linjan Waterless Foam Shampoon, joka väittää poistavansa hiusten tyvestä öljyisyyttä ja kosteuttavansa pituuksia. Tuote lupaa poistaa rasvaisuuden, epäpuhtaudet sekä epämiellyttävät hajut hiuspohjasta ja olinkin aivan innoissani päästessäni kokeilemaan minulle ihan uuden tyyppistä ”kuivashampoota”.

Heti alkuun kerrotakoon, ettei vaahdosta muuten sitten millään saa kuivaa. Tämä on siis tietysti märkää, kun tätä pumppaa pullosta ulos ja hieroo päänahkaan. Kahdesta kolmeen pumppausta on tarpeeksi keskipitkään tukkaan ja jos tätä levittää liikaa, on tulos vain pahempi.

Mutta toisaalta minusta on aivan sama, mitä tällä tekee ja paljonko (tai vähänkö) tätä laittaa, sillä tämän aikaansaama lopputulos on lähtökohtaisestikin tukassani jo yhtä tyhjän kanssa.

Koko tuotteessahan ei siis ylipäätänsäkään ole mitään rasvaa selkeästi imevää eli ei ole ihmekään, ettei tämä siis tee tukasta rasvatonta.

Tuotetta siis pumpataan pari pumppausta käsille, hierotaan vaahto hiusten tyveen ja pituuksiin ja vaihtoehtoisesti hangataan tukka pyyhkeellä kuivaksi tai föönataan ilmavaksi.

On aivan sama miten homman teen, jää päänahkani silti tämän jäljiltä alkuperäistä likaisemmaksi ja rasvaisemmaksi. Tukka ei näytä puhtaalta tai ilmavalta vaan puhtaasti entistäkin likaisemmalta. Pyyhkellä hangattuna efekti on aivan sama oli mukana sitten tämä aine tai ei ja föönin kanssa vaikutus ei ollut edes sellainen, kuin miedolla muotoiluvaahdolla voisi föönin kanssa saada aikaan likaisessa tukassa.

Tämä on siis minun mielestäni todella yhdentekevä ja turha tuote siinä tarkoituksessa, johon tämä on suunniteltu. Olkoonkin vaan erityisesti kuivalle tukalle tarkoitettu tuote, mutta kuivan tukan rasvaista tyveä tämäkin on tarkoitettu puhdistamaan.

Kiharan tukan virkistäjänä tämä voisikin sitten ehkä jo toimia, mutta ehkä se kannattaisi mainita siinätapauksessa pakkauksessa selkeämmin.

Niin tai näin, mutta WTF Award luovutetaan ehdottomasti tälle tuotteelle. Luojalle kiitos, ettei tätä käsittääkseni myydä Suomessa eikä toivottavasti tulla myymäänkään. (Palaan siihen Suomessakin myytävään ”oikeaan” kuivashampooseen toiste.)

Tässä vielä taustamusiikkia WTF-gaalaan:

Onko joku muu sattunut kokeilemaan tätä tai tämän tyyppistä ”kuivashampoota”?

Kommentit (8)

 1. Honey

  Hei Virve,
  laitan tähän kommenttina, mutta ei tarvitse julkaista kun ei tämä asiaan oikeasti liity. Jossain vastasit blogisi layout-kommenttiin, että olet miettinyt uutta. Ja mie ajattelin vinkata sinulle yhdestä jutusta (josta ehkä jo tiedätkin).

  Ehkä sinäkin olet ajatellut wordpressiin vaihtoa ja omaa domainia, mutta jos et ja äkkiä haluat kokeilla jotain uutta niin bloggerissa on mainio valmis layout (olisikohan dynamic views nimeltään), jonka avulla lukija saa itse valita parista vaihtoehdosta mieleisensä. Tavallaan tuunata sitä näkymää 🙂

  Mä vaihdoin itselleni tuon, koska en ehdi koodaamaan tai vaihtamaan tällä hetkellä järjestelmää enkä layouttia.

  Sun blogissa on ihania juttuja ja kuvia ja sitä olisi kiva ainakin minun mielestäni lukea tuon vaihtoehdon kautta. Tai no google readeria tulee kyllä myös käytettyä 🙂

 2. gloria

  Hmm, kuvittelin että tämä olisi koskenut sitä "oikeaa" kuivashampoota, koska oman kokemukseni perusteella sekin ansaitsisi WTF-palkinnon. 😀

 3. Anonyymi

  Tuo biisi koristeli koko komeuden :–D kiitos päivän nauruista 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *