Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Esittelyssä Anastasia Beverly Hills Subculture -luomiväripaletti

*Sis. mainoslinkkejä

Meikit ja kosmetiikka eivät todellakaan ole hömppäjuttu, johon suhtaudutaan vain kevyenä viihteenä. Todisteena tästä on Anastasia Beverly Hillsin vähän aikaa sitten lanseeraama Subculture-luomiväripaletti*, jonka ympärillä on jo parin kuukauden ajan käyty erittäin kiihkeää keskustelua liittyen paletin laatuun ja käytettävyyteen.

subculture-anastasia-beverly-hills-ostolakossa-kokemuksia

Aiemmin lanseerattu Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance* -luomiväripaletti on saavuttanut kulttistatuksen ja uuden luomiväripaletin lanseeraamisessa oli todellakin suuria paineita – lievästi sanottuna.

subculture-anastasia-beverly-hills-ostolakossa-kokemuksia

Lanseerauksestaan lähtien paletti on herättänyt valtavaa kohua, sillä innokkaat Anastasia-fanit olivat lähes poikkeuksetta pettyneitä siihen. Koska olen Modern Renaissance -paletin suuri fani, hankin tietysti myös Subculture-paletin. Eniten minua kuitenkin kiinnosti selvittää, että onko se kehujen vai saamiensa haukkujen arvoinen.

(Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance -luomiväripaletista voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.)

subculture-anastasia-beverly-hills-ostolakossa-kokemuksia

Kuten tiedätte, on kiinnostukseni kosmetiikan suhteen enemmän ihonhoidon ja tuoteinnovaatioiden puolella eikä niinkään itse meikkaamisen. En varsinaisesti nauti meikkaamisesta millään tavalla ja teen sitä vain siksi, että pidän sen luomasta lopputuloksesta.

subculture-anastasia-beverly-hills-ostolakossa-kokemuksia

Tämä tarkoittaa, etten ole mikään erityisen taitava meikkaaja, vaan taidoiltani lähinnä vain keskivertokuluttaja. Tämä tietysti tarkoittaa, että voin helposti analysoida tätä luomiväripalettia juurikin perusmeikkaajan näkökulmasta.

Subculture Anastasia Beverly Hills Ostolakossa Kokemuksia

Uusi Subculture-luomiväripaletti sisältää ensinnäkin melko jänniä sävyjä. Sävyissä ei varsinaisesti ole mitään erityistä, mutta paletti on hyvin kiinnostava yhdistelmä sävyjä, joita kaikkia en sanoisi ihan keskivertokuluttajan arkimeikkiin valitsemiksi sävyiksi.

Toisaalta juuri tämä teki paletista minun silmissäni erityisen kiinnostavan – ehkä minulle tekisi hyvääkin kokeilla vähän uudenlaisia sävyjä. Modern Renaissance -paletin myötä innostuin nimittäin punertavista luomivärisävyistä, joita välttelin ennen kuin ruttoa.

Subculture Anastasia Beverly Hills Ostolakossa Kokemuksia

Subculture sisältää etupäässä mattaisia sävyjä, mutta joukkoon mahtuu myös yksi metallinhohtoinen sävy (kultainen Adorn). Näiden lisäksi paletissa on kaksi vähemmän pigmenttistä duochrome-sävyä, joita sanoisin itse päällyssäviksi (Cube ja Electric). Näiden läpikuultava, hohtava koostumus on täydellinen käytettäväksi muiden sävyjen päällä ja muuttamaan mattasävyt helmiäishohtoisiksi, mikä tekee paletista erityisen monipuolisen käyttää. Yksinään nämä kaksi ovat melko mitättömiä ja antavat lähinnä kohdetta kulmaaluulle.

Subculture Anastasia Beverly Hills Ostolakossa Kokemuksia

Subculture on saanut runsaasti kritisointia siitä, että sen sävyt varisevat runsaasti niitä siveltimeen ottaessa. Kyllä, tämä pitää paikkansa, mutta niin tekevät kyllä aiemmankin paletin sävyt.

Subculture Anastasia Beverly Hills Ostolakossa Kokemuksia

Paletin sävyt ovat kuitenkin hyvin, hyvin runsaspigmenttisiä (läpikuultavia päällyssävyjä lukuunottamatta), minkä vuoksi luomivärinapeissa ei edes kuitenkaan kuulu pyöritellä sivellintä. Pelkkä pieni siveltimen hipaisu sävyn pinnalle riittää ja luomiväriä irtoaa heti reippaasti.

Subculture Anastasia Beverly Hills Ostolakossa Kokemuksia

Paletin sävyt ovat myös saaneet runsaasti negatiivista palautetta niiden hankalan häivyttyvyyden vuoksi. Koska luomivärit ovat todella runsaspigmenttisiä ja paletista löytyy paljon tummia mattasävyjä, eivät ne tietenkään häivyty noin vain, mikä on minusta kyllä jopa melko itsestäänselvää.

Subculture Anastasia Beverly Hills Ostolakossa Kokemuksia

Paletin sävyt eivät olekaan tämän vuoksi parhaita meikkausta alotteleville tai meille, joilla ei varsinaisesti ole kummoisia meikkaustaitoja. Luomivärien häivyttäminen vaatii hieman työtä (ja tekniikkaa), mutta kun hommaan valitsee hyvän siveltimen ja luomivärejä malttaa poimia siihen kevyellä otteella, syntyy upea lopputulos.

Subculture Anastasia Beverly Hills Ostolakossa Kokemuksia

Koska Subculture ei selvästikään ole tavallisen meikkausamatöörin paletti, on Anastasia Beverly Hills saanut myös kritiikkiä siitä, ettei asiaa korosteta enempää eikä sen yhteydessä mainita sen olevan enemmän ammattilaisille suunnattu.

Subculture Anastasia Beverly Hills Ostolakossa Kokemuksia

Minä taas sanoisin, että koska nykyään varsinkin sosiaalinen media on pullollaan toinen toistaan taitavampia, mutta oman innostuksen kautta taitonsa opetelleita (tai jopa synnyinlahjaksi saaneita) meikkaajia, ei ammattilaisen ja tavallisen kuluttajan määritelmää voi varsinkaan luomiväripalettien kohdalla korostaa. Ei palettia voi myydä sanomalla, että tämä on tarkoitettu niille, jotka osaavat meikata.

Minusta oli jopa koomista lukea netistä, kuinka todella moni paletin ostanut halusi palauttaa sen petyttyään siihen, että sävyt pöllyävät meikatessa ja että ne häivyttyvät huonosti. Anteeksi ilkeyteni, mutta se ei kyllä valitettavasti ole paletin vika, jos se on hieman liian edistyksellinen käyttäjän taitoihin nähden…

Subculture Anastasia Beverly Hills Ostolakossa Kokemuksia

Olen itse tykännyt luomiväripaletin laadusta todella paljon, sillä sen sävyt levittyvät iholle ihanan pehmeinä ja peittävinä. Pidän paletin mukana tulevasta siveltimestä (sekä siitä, että rasia on tehty niin, että sivellin on helppoa nostaa pois urastaan).

Subculture Anastasia Beverly Hills Ostolakossa Kokemuksia

Sävyt eivät ole niitä ihan helpoimpia luoda raikkaalta näyttäviä meikkilookkeja vaaleaan hipiääni, mutta oikeastaan paletin keltaisia sävyjä lukuunottamatta kaikki muut sen sävyt ovat helppoja käyttää ja yhdistellä.

Roxy, Dawn ja All Star sopivat kuulemma myös poskipuniksi, mutta en ihan yhdy väitteeseen oman väritykseni kohdalla. Cube, Electiric ja Adorn puolestaan sopivat myös korostussävyiksi kasvoille, mutta en lähtisi leivttämään niitäkään omilla kasvoillani muualle kuin silmien alueelle.

Subculture Anastasia Beverly Hills Ostolakossa Kokemuksia

Subculture ei voittanut käytössäni Modern Renaissance -palettia, sillä en koe sitä yhtä monipuoliseksi ja yhtä helpoksi luoda makuuni sopivia luonnollisia meikkilookkeja, joista saa helposti niin päivään kuin iltaankin sopivia. Pidän enemmän raikkaista lookeista ja tämän etupäässä mattaiset sävyt eivät ole minusta yhtä freshin näköisiä omilla kasvoillani.

Subculture Anastasia Beverly Hills Ostolakossa Kokemuksia

Sanoisin siis, että Subculture on ehdottomasti ostamisen arvoinen, mikäli tavoitteena on luoda voimakkaita silmämeikkejä ja meikkaustaitoja löytyy. Koen paletin saamat haukut melko turhina ja vähän jopa keksimällä keksittyinä. Jos paletin luomivärejä vertaa vastaaviin mattaisiin runsaspigmenttisiin luomiväreihin, käyttäytyvät ne ihan samalla tavalla lähes poikkeuksetta.

Oman Subculture-luomiväripalettini olen tilannut brittiläisestä Cult Beauty -verkkokaupasta, joka on suosikkinettikauppojani. Paletti löytyy myynnistä täältä*.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuka on jo hankkinut Anastasia Beverly Hills Subculture -luomiväripaletin?

Kommentit (8)

  1. Heidi

    Jostain syystä (koulukiireet plus työ kröhöm…) törmäsin tähän palettiin nyt tässä vasta, ja aivan ekana silmiin pisti nimenomaan toi erikoinen väriyhdistelmä mitä paletti sisältää. Ei oo helppo, mut monipuolinen ja tosi hienoja värejä, just ehkä siksi niin kiinnostava. Aloin sit lukemaan tekstiä, että mikähän mättää, ja niinkuin itse sanoit, vaikuttaa melko väkinäiseltä nillitykseltä. Tottakai, variseehan ne värit, jos pigmenttiä löytyy! Tottakai, onhan se häivytys haastavaa, jos pigmenttiä löytyy! Eli mistä tässä siis valitetaan? Monestihan ne ”helpot” paletit on pigmentiltään jopa heikkoja, hohtavia, ja kaikki värit natsaa yhteen niin, ettei niitä kovasti edes tarvitse häivytellä. Pöh. Etenkin oikeen puoliskon paletista nään vahvoina rajauksina silmissä kiireaamuina, saattaapa siis ostoon lähteä!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *