Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

”Alusvaate on muiden vaatteiden alla käytetty vaate.”

Vaikka blogini onkin kosmetiikkablogi, olen muutamaan otteeseen avautunut täällä myös alusvaatteista ja varsinkin tilanteeseen sopivien alusvaatteiden tärkeydestä.

Olen edelleen sitä mieltä, että alusvaatteiden etuosa alus- viittaa siihen, että ne on todellakin tarkoitettu pidettäväksi muiden vaatteiden alla piilossa. Kuitenkin tähän näkyyn törmää kesällä ja näin talvisin baareissa hyvin usein:

Tytöllä on päällä kiva toppi, mutta miksi sen rintaliivien olkaimien on pakko näkyä?? Argh!!

(Pahoittelen, jos joku loukkaantuu tästä sydänjuuriaan myöten, mutta tämä on vain asia, josta en ikinä kyllästy saarnaamaan. Tiedän, ettei se ole kaikille teistä millään lailla tärkeä ja monille rintaliivien olkaimien näkyminen on ihan yhdentekevää.)

Moni sanoo perusteluksi olkaimien näkymiselle, ettei heillä vaan ole olkaimettomia rintaliivejä tai rintaliivejä, joiden olkaimet menisivät tai saisi menemään ristiin. Olkaimettomat eivät pysy ja muuten vaan ei löydy hyviä jne. ja ihan mitä ikinä tahansa (teko)syyksi kelpaavaa. Tähän asti olen tyytynyt vastaamaan, ettei henkilöllä sitten pitäisi olla moisia liivejä vaativia paitojakaan, mutta nyt minä haluaisin oikeasti tarjota teille kaikille apua (ja itselleni sitä kautta mielenrauhaa baareissa ja kesäkaduilla).

Apuni näyttää tältä. Tällaiset pienet muoviset vempaimet maksavat pari euroa ja niitä löytyy nykyään monilta rintaliiviosastoilta. Nämä omani on ostettu tuplapakkauksessa Lindexiltä. Ja näitä käytetään näin:

Ne samat ikuisesti rakkaat rintaliivisi voivat näiden avulla muuttua ensimmäisen kuvan toppiin sopiviksi ihan vaan olkaimia löysyttämällä ja tämän osan lisäämällä.

Pahoittelen. Joskus vaan tarvitaan kovia sanoja.

(Ja jos et edelleenkään ymmärrä, miksi vouhotan asiasta, niin anna olla. Hienoa, jos olet yläpuolellani ja kykenet olemaan välittämättä asiasta. Itse kun en kykene.)

Kommentit (71)

 1. vera

  Vaikka nyt taivahan vanhaan postaukseen kommentoinkin, siltä varalta että joku vielä lukee: olkaimettomista liiveistä ikuisesti parhaat ovat Wonderbran mallit. D-kuppia ainakin tukevat ihan loistavasti, isompien puolesta en tokikaan voi luvata, mutta suosittelen ehdottomasti ainakin kokeilemaan =)

  Hinnaltaan nämä ovat kyllä melko tyyriit, 60-70 euroa ja netistä hieman halvemmalla, mutta ovatpa myös laadukkaat eivätkä kulahda heti.

 2. Anonyymi

  Minulla on tuollaisia ja hyvin toimii. Ei pullota paidan läpi eikä tunnu yhtään miltään. Kannattaa kritisoida vasta sitten kun on kokeillut eikä etukäteen.

 3. Anonyymi

  Just hankin tuollaiset… ja oli heti pakko kokeilla. Toimivat erinomaisesti. Pinkin painijaselkäisen topin kanssa ei näkynyt sen enempää "muhkuroita" kuin normaalistikaan. Eikä muovihärpäkettä edes oikeastaan tunne. Hyvin pysyivät paikallaan. Jesh.

 4. Anonyymi

  No huhhuh…Itse en _todellakaan_ pysty ymmärtämään, että mikä ihmisiä häiritsee jos vähän olkaimet näkyvät jonkun topin alta. Ei hyvä luoja, ne ovat vain rintaliivit joita lähes jokainen nainen käyttää ja niihin tulisi suhtautua luonnollisesti. Ei ihmisien tarvitsisi nipottaa noinkin turhasta asiasta kuin rintaliivien olkaimista. Ne ovat vain NORMAALI asia naisen elämässä.

  • Anonyymi

   Täysin samaa mieltä!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *