Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Ally, Bob, Rosa, Margarita… I love you all!

Maahantuojat ja valmistajat lähestyvät usein bloggaajia toiveenaan voida lähettää heille tuotteita, joita nämä voisivat blogeissaan esitellä.

Aina homma ei kuitenkaan automaattisesti mene näin päin. Tällä kertaa minä nimittäin itse kiinnostuin jostain niin paljon, että halusin itse lähestyä heitä.

Kyse on siis siitä, että olen mieletön saippuafriikki. Te tiedätte, kuinka Lushin herkulliset saippuat ovat saaneet minulle veden kielelle, kiljunnan kurkkuun ja innostuksesta läiskyvät kädet heilumaan. Kun muutama teistä sitten vihjasi, että on olemassa suomalainen hieman vastaava firma nimeltä Soap Factory, olin aika tavalla innoissani (näin lievästi sanottuna).

Soap Facotry on siis kotimainen nelisen vuotta vanha perheyritys ja se valmistaa mm. herkullisia saippuoita käsityönä käyttäen niiden valmistuksessa mahdollisimman luonnonmukaisia aineita. Saippuoissa ei ole mitään säilöntäaineita eikä firma tietenkään käytä eläinkokeilta. Tuotteet ovat myös Avainlipputuotteita! (Lisää firman filosofiasta voit lukea täältä.)

Otin firmaan yhteyttä eikä aikaakaan, kun sain kipittää postista paketin.

(Kerroin tämän tarinan taustat teille siksi, että tiedätte, että tällä kertaa minä olin ensimmäistä kertaa blogini historiassa niin innoissani jostakin, että otin aivan itse yhteyttä firmaan sen sijaan, että minua oltaisiin lähestytty. Minä siis itse nimenomaan tahdoin päästä testaamaan tuotteita voidakseni esitellä ne teille enkä nyt siis vain kirjoita näistä siksi, että olen nämä saanut.)

Kaksikymmentä ihanaakin ihanemman näköistä saippuaa! Ihan mieletöntä!

Ja siis kuinka söpösti nämä ovatkaan pakattu! Jokaisen saippuan ympärillä on pieni naru ja kortti, joka kertoo mistä saippuasta on kyse, mikä saippuan ideana on ja mitä raaka-aineita siihen on käytetty.

Tosiasiassa saippuat tulevat ilman naruja ja kaikki pakkaustiedot on painettu saippuan ympärille paperiseen vyötteeseen, josta löytyy myös parasta ennen -päiväyskin.

Minuun tässä firmassa kolahti kaikki. Paitsi että firma on kotimainen ja saippuat ovat ihania, ovat myös kotisivut todella selkeät.

Saippuat ovat myös kohtuuhintaisia (5,20 € kpl) ja postikulut kiinteät 5 euroa tilauksesta riippumatta.

Minusta tässä on ehdottomasti konsepti, jonka puolesta haluan puhua.

Nämä ovat oikeasti niin herkkuja, ettei ”Älä syö” -kielto tule aiheetta.

Kyllästytin jopa Englantilaistuneen Herrasmieheni mitä luultavimmin totaalisesti lähettelemällä hänelle kännykälläni pitkin päivää fiilistelykuvia saippuoistani…

Mutta kuten siis varmasti ymmärsittekin jo, olen aivan innoissani näistä.

Saatte aivan takuuvarmasti tarkempaa infoa ja postauksia yksittäisistä saippuoista ja tämä oli vasta esimakua tulevaan.

Oletteko te kokeilleet Soap Factoryn saippuita tai muita tuotteita? Oletteko tekin innostuneet? (Tai oletteko edes puoliksi yhtä innoissanne näistä kuvista kuin mitä minä olen nyt?)

Kommentit (33)

 1. Nimetön

  Jottei nyt synny väärinkäsityksiä niin en viitannut Mohnin kommenttiin vaan johonkin, jonka halusin jättää jopa julkaisematta (mitä joudun tekemään tooodella harvoin). Kommenttini oli vastaus siihen ja samalla myös muille asiaa hieman hassusti ajatteleville. Pahoittelen, että asian saattoi nyt tulkita aivan väärin! 🙂

 2. Anonyymi

  Minusta nämä ovat ylihintaisia ainakin kokoonsa nähden, reilu vitonen 60 gramman palasta. Sehän tekee kilohinnaksi jotain reilu 80 e. Saippuapala on ihan naurettavan pieni käytettäväksi.

  Ei 100 gramman palan valmistaminen olisi juuri sen kalliimpaa ollut ja kuluttaja kokisi saavansa ihan normaalikokoisen saippuan käyttöönsä eikä tuollaista minisaippuaa. Sillä vaikka kuinka laskisi valmistuskustannukset raaka-aineineen ja työkuluineen, vuokrat, markkinoinnin, myynnin, verot etc. niin on ainakin osattu hinnoitella katteet kohdalleen. Voittoahan on tavoiteltava, mutta minusta tämä ei ole ihan kohtuuhintaista.

  -luomuyrittäjä-

 3. Anonyymi

  Minisaippua? Onpa täällä oudon negatiivisia kommentteja.. Olen ostanut
  Soap Factoryn saippuoita messuilta ja tilannut hiljattain netistä, ja
  ne ovat mielestäni kyllä ihan normaalikokoisia (ja hintaisia).
  Punnitsin tuon kaapissa olleen palan, ja se on keittiövaakani mukaan
  82g. Saippuoissa on tosi hyvä rakenne, eivät mene lilluksi niin kuin
  monet muut palasaippuat, joten kestävät tosi pitkään. Voisivat kulua
  nopeamminkin jotta pääsisi useammin vaihtamaan 🙂

  -LS

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *