Ajaisinko parran?

Jos sukujuuret ovat lähtöisin hieman Suomea kauempaa, voi parta-, viiksi- ja muiden kasvokarvojen poistaminen olla itsestäänselvä asia, jota kaikki kaikki lähipiirin naiset tottakai tekevät. Naiset poistavat kasvojen karvoja esimerkiksi nyppimällä, höyläämällä, vahaamalla sekä lankaamalla ja se on täysin normaalia.

Naisten parranajo

Meillä Suomessa se on tosian asia, josta ei liiemmin puhuta, sillä jos joku nainen sanoisi ajavansa partaansa tarkoittaisi se ääneen sanottuna, että henkilöllä on varmasti suorastaan epätavallisen liiallista karvojen kasvua ja ilman ajelua hänellä näyttäisi luultavasti kasvavan vähintäänkin amisviikset. Meillä saatetaan jopa uskoa, että karvojen ajelu saa ne kasvamaan entistä vahvempina takaisin, mikä on tietysti vain myytti, mutta jonka silti silloin tällöin kuulee ääneen lausuttavan.

(Ajelematon ihokarva kapenee kärkeään kohti hieman mitä katkaistu ihokarva ei puolestaan tee, minkä vuoksi se saattaa tuntua tai vaikuttaa jonkun mielestä paksummalta. Jos karvatupet kuitenkin saisivat oikeasti viestin, että niiden ihon pinnalle noussut karva on katkaistu ja niiden täytyy kostoksi kasvattaa paksumpia karvoja, olisivat naiset yleisesti melkoisilla gorillakarvoituksella varustettuja eikä kaljuuntuminenkaan olisi enää ongelma.) 

Naisten parranajo

Ilmoitan nyt kuitenkin rohkeasti, että olen jo yli kymmenen vuoden ajan (salaa ja siitä kellekään kertomatta, toki) ajanut partani. En tee sitä päivittäin tai välttämättä edes viikottain eikä kukaan edes kiinnitä huomiota jos jätän sen tekemättä (kuten välillä jätänkin), sillä kasvokarvani ovat hentoja, vaaleita ja huomaamattomia. En näytä viiksekkäältä, leukaani ei kasva ylipitkiä, huomiota herättäviä karvoja eikä poskinukkani muodosta talvella mukavasti lämmittävää täkkiä.

Miksi sitten teen sen? Samasta syystä kuin esimerkiksi japanilaisetkin naiset. Kun iholta ajaa hennot haituvat, näyttää se heleämmältä ja kuulammalta ja meikkituotteet myös levittyvät sille paremmin. Minusta se on ihan pätevä syy sille parisenkymmentä sekuntia aina silloin tällöin vievälle höylän heiluttelulle, jota toteuttaessani en käytä edes muuta ihoa liukastavaa ainetta kuin vettä.

Naisten parranajo

Meillä Suomessa höyliä myydään sääri-, bikini- ja kainalokarvojen ajeluun. Kulmakarvojen huolittelemiseen on myynnissä omia teriään, mutta niidenkään yhteydessä ei viitata kasvokarvojen ajeluun muuten, sillä emmehän halua viestiä, että naisilla olisi kasvoissa ongelmallista karvoitusta.

Kao sori eli ajellut kasvot ovat olleet Japanissa jo pidemmän aikaa trendi, joka on edennyt länsimaihinkin asti. Japanissa kosmetiikkaosastoilta löytyy erilaisia kasvojen ajeluun tarkoitettuja höyliä ja teriä, minkä lisäksi olemassa on myös asialle omistautuneita erityisiä salonkeja, joihin naiset menevät hakemaan heleää, kuulasta ja entistäkin sileämpää ihoa kasvokarvojen ajelulla.

Naisten parranajo

Paitsi että kasvokarvojen ajelu tekee ihosta sileämmän tuntuisen hennon vaalean nukkapeiton kadotessa, uskotaan sen myös kuorivan ihon pintaa hellästi. Ajellulla iholla hoitotuotteet pääsevät lisäksi paremmin kosketuksiin ihon kanssa, minkä ansiosta niiden teho voi parantua.

Itse pyyhkäisen höylällä yleensä hennot ihokarvat pois poskien iholta sekä leualta ja ylähuulelta. Minulla saattaa myös olla pieniä karvoja otsan reunoilla, jotka nekin saavat yleensä kyytiä. Lopputuloksena on hetkessä heleämpi iho, jolle meikkituotteet levittyvät paremmin. Vahaaminen ja muut vastaavat hommat tuntuvat liian aikaavieviltä, sillä kasvojen iho näyttää paremmalta jo parilla höylän vedolla ilman sen erityisempiä valmisteluja.

Naisten parranajo

Myöntääkö joku muu ajavansa kasvokarvojaan?

 

Kommentit (33)
  1. Sara┃Sara's Fab Life
    8.7.2016, 20:50

    En mutta pohtinu xD Ja miettiny onko se normaalia että tuntuis olevan viikset. En edes tiiä millasillä välineillä niitä saisi. Ihan perus höylä tuntuu kömpelöltä ja pelottavalta höylätä kasvoja…

    1. Ei se loppujen lopuksi ole niin pelottavaa, kysy vaikka keneltä tahansa mieheltä. 😉

  2. Mä sheivaan kans ”viiksikarvani” 😀 Vuosia jo tehnyt niin. Tulee pehmosta!

    1. Iiiihanan pehmosta! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *