Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Aikaero Aasiaan

Olemme aikavyöhykkeellisesti Aasiaa useita tunteja jäljessä, mikä ilmeisesti sitten skaalautuu kosmetiikkamarkkinoilla huomattavasti pidempänä jälkeenjääneisyytenä. Onneksi kuitenkin aasialaiset innovaatiot rantautuvat meille Eurooppaan aina lopulta yleensä niiden isojen firmojen tajuttua, etteivät vaikkapa miljoonat korealaiset vaan voi olla väärässä ja että mekin todellakin tarvitsemme käyttöömme tuon innovaation.
Ja mitä isot edellä niin sitä pienet sitten helposti perässä, eli kun markkinajätti on käyttänyt budjettinsa ja resurssinsa uutuustuotteen kehittelyyn ja markkinointiin, on polku tasoitettu pienemmille firmoille helpoksi ja kilpailua on helppo laittaa pystyyn.
Muistatteko, kun kirjoitin Korean matkani jälkeen heidän markkinoillaan megatrendiksi nousseesta cushion-meikkivoiteesta?
Ette varmastikaan olisi ikinä osanneet arvata, että L’oreal tuo sen markkinoillemme ensimmäisenä ja vieläpä nimenomaan Lancomen tuotteena!
Lancomehan on tunnetusti sarja, jolla on uusia ja innovatiivisia tuotteita ja tuoteideoita, joita sitten jossakin vaiheessa pudotellaan jollain muotoa myös L’orealin valmistamille Lancomen edullisemmille ”pikkusiskosarjoille” L’oreal Parisille ja Maybellinelle. En tarkoita, että tuotteet tulisivat identtisinä kopioina myyntiin, mutta jos vaikkapa värisevä mascara on ensin lanseerattu Lancomelle ja tuotu sitä kautta ihmisten tietoisuuteen, voi sen lanseeraaminen hintavammalle sarjalle olla ensin kannatavampaa: Ihmiset ovat innostuneet ideasta ja höpsähtäneimmät jo käyttäneet paljon rahaa sen ostamiseen ja kun edullinen vaihtoehto tulee myyntiin, saattavat ne asiaa mielessään harkinneet poimia helpottuneina hyllystä tuon edullisemman version. Joillekin se voi myös tarkoittaa kuitenkin sitä, että konseptia on nyt tarjolla useasta tuutista ja he silti kokevat, että kallis on varmasti halpaa parempaa. Ja onhan se se aito ja alkuperäinen. Sama voi päteä sen superseerumin kanssa.
Jos homma olisi tehty toisinpäin ja tuotu idea ensin kokeilumielessä halvemmalle merkille ja huomattu sen myyvän siellä hyvin ja sitten yritetty lanseerata samaa hintavammalle merkille, ei homma olisi sujunut yhtä helposti välttämättä. Voisi helposti kuvitella, että on järkevää kokeilla ensin edullisemman hintaluokan tuotteilla jonkun ajatuksen ideaa, mutta jos tuote menestyy sen edullisena versiona hyvin, voi olla todella haastavaa saada kuluttajille perusteltua, miksi siitä tulisikin nyt maksaa toisen merkin tarjoamana yli tuplahinta. Siksi voikin olla kannattavaa ottaa tuote myyntiin ensin kalliimmalle sarjalle ja sen jälkeen tehdä erilainen, mutta kuluttajan mielessä helposti alkuperäiseen rinnastettava versio myyntiin yhtiön edullisemmalle merkille.
Mutta takaisin siihen tyynymeikkivoiteeseen.
Lancomen Miracle Cushion -meikkivoide lupaa kasteenraikasta kosketusta, keveyttä ja kuulautta. Lancome mainostaakin tuotetta puuterirasian helppoudella, joka yhdistyy BB-voiteiden kaikkivoipaisuuteen: heleytystä, tasoitusta, suojaa, raikasta tunnetta… Kaikkea sitä ihanaa ja mahtavaa, mitä jokainen aina meikkipohjaltaan toivoo ja mitä arviolta 95 prosenttia markkinoiden meikkivoiteista lupailee.
Jäänkin innolla odottamaan, millaiseksi tämä Lancomen ”innovaatio” käytössä osoittautuu.
Mitäs sanotte, kiinnostaako kokeilla?

Kommentit (12)

  1. Liisa

    Ahaaa, Lorkun edustaja töissä tästä mulle jo vinkkaskin.. Mielenkiintoista! 🙂 Pitänee kokeilla, vaikka ei tosin mun rasvaiselle iholle välttämättä se paras meikkivoide? Selvenee kokeilemalla!

    • virve

      Ehdottomasti kokeilua odotellessa! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *