Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Ai mikä ylilyönti?

Minulla on pieniä hamsterimaisia taipumuksia välillä.

Löydän harvoin niin hyvää tuotetta, että haluan jumittaa kiinni yhdessä ja samassa tuotteessa pitkään. Vaikka tuote kuinka olisi hyvä, kaipaan vaihtelua. On kuitenkin joitakin tuotteita, joita minulla on aina pakko olla jemmoissani ja yksi niistä on Cliniquen Almost Powder Makeup -meikkipuuteri.

Olen kehunut tätä tuotetta teille ennenkin. Olen kiireinen ihminen meikatessani eikä minulla useinkaan ole aikaa enää pyöritellä mineraalipohjaa iholleni. Tämän vuoksi viimeisen reilun vuoden ajan olen ollut meikkipuuterien paras kaveri.

Meikkipuuteri nyt vaan on kätevä, sillä se on nopea, helppo ja varma tuote. Helppo levittää, helppo korjailla ja helppo kantaa mukana. Ja helppo pyyhkiä kasvoilta pois ja levittää uudelleen, jos tarve vaatii.

Suosikkini on jo pitkään ollut Cliniquen Almost Powder Makeup, sillä se on paitsi ihanan kevyt ja luonnollinen iholla, löytyy siitä myös vaalealle hipiälleni loistava sävy 01 Fair. Käytän tuotetta usein ja töissä, kotona ja laukussa pitää aina olla yhdet ja töissä ja kotona vielä varakappaleetkin jemmassa. Voitte siis uskoa, että huusin kuin lahdattava hyeena kun sain kuulla tuon ihanan vaalean sävyn jäävän pois myymälämme valikoimista.

Tätä oli pakko siis ostaa varastoon. Ostin kaiken, mitä myymälämme hyllystä löytyi. Valitettavasti näitä löytyi vain neljä kappaletta, mutta parempi sekin kuin ei mitään.

Enköhän minä näillä taas hetken selviä.

Myymälämme valikoimissa on toki monta muutakin laadultaan aivan loistavaa meikkipuuteria, mutta valitettavasti tämä on sattunut olemaan ainoa, josta löytyy tarpeeksi vaalea sävy. Tax Free valikoimissa kun on usein tylsää juuri nimenomaan se, että sama sortimentti on käytössä ympäri Eurooppaa ja tämän vuoksi vaaleimmat sävyt ovat usein karsittu pois valikoimista. (Ja siis toki voisin ostaa muualtakin, mutta tax free -hinta on kuitenkin todella kohtuullinen hinta tämän tuotteen kohdalla.)

Ja kun nyt tuotteiden hamstraamisesta puhuttiin niin tulipa mieleeni eräs toinenkin juttu, jonka tässä jonkun aikaa sitten tein…

Kuten olen kertonut, tykkään käyttää korkkareita. Käytän töissä myymälän aukiollessa iltaisin aina korkkareita ja uskotte varmasti, että on vaikeaa löytää korkkarit, jotka tuntuisivat aina mukavilta jaloissa.

Löysin vuosi sitten yhdet tällaiset ja ostin niitä vielä varastoon toisenkin parin, mutta koska kengät eivät olleet kovin laadukkaat, ovat toiset niistä jo tehneet totaalisen kuoleman ja toiset alkavat olla sillä rajalla.

Tuskailtuani jo jonkun aikaa täydellisesti istuvien korkkarien perään löysin sellaiset vihdoin. Kuten edellisetkin täydelliset korkkarini, olivat nämäkin peräisin Seppälästä ja maksoivat vain reilut 19 euroa pari. Täydelliset siis hintansakin puolesta.

Tällä kertaa en ollut valmis tekemään samaa virhettä kuin viimeksi ja tyytymään vain kahden parin ostoon. Tällä kertaa ostin yhdet, tykästyin niihin ja menin sen jälkeen ostamaan näitä vielä muutamat lisää. Ja nyt minulla on näitä samanlaisia jalkaani täydellisesti istuvia työkenkiä kassillinen (tarkalleen ottaen neljä paria):

”Muru, menikö nyt ehkä vähän överiksi?” oli lause, jonka jostain syystä kuulin Englantilaistuneelta Herrasmieheltäni heti ensimmäisenä…

Mutta siis kuten varmasti jokainen nainen tietää, on haastavaa löytää korkkarit, joissa huvittaisi seistä kuusi tuntia illassa (plus pari mahdollisesti aamussa) kahdeksan päivää putkeen (tai itseasiassa jatkossa kymmenen, sillä vaihdan työrytmiäni) plus ehkäpä vielä käyttää vapaapäivinäkin.

Mutta siis sanomattakin lienee selvää, että rakastan koko kassillista uusia kenkiäni.

Sattuuko teille koskaan vastaavia (omasta mielestänne tietysti hyvinkin harkittuja ja perusteltuja) ylilyöntejä?

Kommentit (38)

 1. Anonyymi

  Minäkään en ihan tajua, miksi ostit 4 paria 20 euron halpiskenkiä varsinkin kun olit aikaisemmin todennut saman merkin kengät huonolaatuisiksi ja nopeasti hajoaviksi…?

  Noiden 4 parin hinnalla olisi varmasti saanut yhden parin oikeasti laadukkaita korkkareita, jotka kestävät hyvin huollettuina pitkään. Ja niitä viitsii käyttää siellä suutarillakin.

  Mutta tää on kai nykyaikaa, harvahan nykyisin ostaa yhden laadukkaan tuotteen sen sijaan että ostaisi viisi halpaa ja huonoa. Ja kaatopaikka kiittää…

 2. redshift

  En oikeestaan ymmärrä enää lainkaan tätä hamstraamista. Varsinkin niiden kenkien kohdalla. Kuvittelisin, että etsimällä laadukkaamman ja kalliimman kenkäparin, saisit mukavemmat kengät, jotka kestäisivät pidempään ja hajotessaan ne voisi silti helposti korjauttaa. Sen sijaan neljä paria huonolaatuisia halpiskenkiä on täysin kestämätön valinta. Kahdenkympin kenkien valmistuksesta ei ole taatusti maksettu kunnon palkkaa niiden tekijälle eikä senkään vertaa huomioitu ympäristönäkökulmia.

  Elävä esimerkki keväällä ostetuista sandaaleista, joita on käytetty aina sään salliessa. Ostin El naturalistan nahkasandaalit hintaan 110e samoihin aikoihin kuin poikaystäväni osti omat sandaalinsa n. 30-40eurolla. Mun sandaaleissa ei näy mitään merkkejä kulumisesta, poikaystävän sandaalit puolestaan on käyttökelvottomat (pohjat hajonnu ja kuluneet puhki). Poikaystävän sandaalien materiaali oli niin heikkolaatuista, ettei se kestä paria kuukautta käyttöä. Kengät on siinä kunnossa ettei niitä voi korjata. Mulla pohjat, nahka ja kiinnikkeet ei ole kuluneet lainkaan, eikä mikään repsota. Uskon että noi kestää monta kesää aktiivikäytössä.

 3. Anonyymi

  Sullahan on hommat vielä hanskassa, kun hamstraat ainoastaan niitä tuotteita, joihin luotat. Kun taas minä satunnaisena käyttäjänä en koskaan tiedä mitä tuotetta ilman en voi tulevaisuudessa elää (ja tuotteen valmistus on helposti voitu lopettaa ennen kuin asia minulle selviää), joten ostan valmiiksi varastoon, ettei sitten tarvitse esim. maksaa toista kertaa postikuluja. Ehm.

  Hanna

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *