Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Ai, Ahaa!

Olen tutustunut yhteen kivaan tuotteeseen viimeaikoina, jota väärinkäyttämällä olen saanut iholleni suuren avun.

Kyseessä on Clarinsin AHA-happoja sisältävä nestemäiseen muotoon pakattu kasvokuorinta, jonka ideana on, ettei kuollutta ihosolukkoa irroiteta rakeiden avulla vaan nimenomaan hapoilla liuottaen.

Kuorinta olisi tarkoitettu käytettäväksi kerran tai pari viikossa, mutta itse olen käyttänyt tätä kasvoveden tapaan kohta kuukauden päivittäin ja ihoni on tykännyt kovasti.

(Käyttö: Kostuta vanulappu nesteellä ja pyyhi sillä kasvot. Odota minuutti ennen hoitovoiteiden levittämistä.)

Ihoni on käytön aikana kirkastunut ja tasoittunut ja pienet röhelmät ja näppylät ovat vähentyneet huomattavasti elleivät jopa lähes täysin kadonneet. Tämä siis estää ilmeisen hyvin tukkeumien muodostumista kevyellä kuorinnallaan ja varsinkin nyt, kun tämän tuotteen rinnalla minulla on parin viikon ajan ollut Paula’s Choicen 5% AHA-happoa sisältävä Daily Smoothing Treatment, on ihoni voinut todella hyvin.

En tiedä yhtään, kuinka vanhva AHA-happopitoisuus tässä Clarinsin tuotteessa on, mutta tästä ja Paulan Daily Smoothing treatmentista innostuneena uskaltauduin laajentamaan kokeilujani AHA-happotuotteiden suhteen ja tilaamaan Paulalta Exfoliating 8 % Alpha Hydroxy Acid gelin sekä Resist Weekly Resurfacing Treatment with 10% Alpha Hydroxy Acid -hoidon.

Katsotaan, mitä iho tykkää, kun pääsen noidenkin kanssa vauhtiin. Ihoni kun on edelleen jaksanut heittäytyä hankalaksi ja puskea pientä näppyä ja pattia.

(Muistutuksena muuten kaikille kesällä AHA-happojen kanssa pelaaville, että iho TÄYTYY suojata hyvin auringolta niitä sisältäviä tuotteita käyttäessä, sillä kuorivat hapot ohentavat ihoa, jolloin se palaa huomattavasti helpommin kuin normaalisti.)

Muita AHA-hapoista innostuneita?

Kommentit (19)

 1. Janika

  Hei Virve, osaisitko kertoa, mitä eroa on AHA- ja BHA-hapoilla? Molempia on myynnissä esim. juuri Paula's Choicella, mutta en oikein tiedä, mikä on minkäkin hapon suurin vaikutus.. Ihon pikku virheitä kuten näppyjä haluaisin pois.

 2. Kei

  Alkoi kiinnostaa itseänikin nuo AHAata sisältävät tuotteet kun luin tätä postausta. Osaatko sanoa onko silmänympärysiholle olemassa jotain omaa AHA tuotetta? Itselläni aika tummat silmänympärykset ja tuommoinen tuote voisi ehkäpä auttaa siihen kevyesti kuorimalla kuolutta harmaata ihosolukkua pois.

 3. Anonyymi

  Mua alkoi kans kiinnostaa AHA-hapot tän postauksen myötä! Kävin aiemmin päivittäistä taistelua näppylöiden kanssa (mullakin antibioottikuureja takana), kunnes keksin vaihtaa putsarini ja kasvoveteni luonnonkosmetiikkaan. En voi sanoa ettäkö tuo vaihdos olisi suoraan ja pelkästään vaikuttanut näppyihin, mutta parempaan suuntaan ollaan selvästi menty! Tekstisi myötä myös AHA-hapot alkoivat askarruttaa, ja kun törmäsin marketissa Freemanin ananas -entsyymikuorintaan, joka sisältää kyseisiä happosia, en voinut olla tekemättä pientä investointia! Viiden euron hintaan en mitään maatamullistavia tuloksia odottelekaan tältä tuotteelta, mutta kiinnostaa, että josko minunkin nassuni tuolla lailla tuotetta "väärinkäytettynä" saisi uutta potkua elämäänsä (ja sitä myöten myös oma itsetuntoni, välillä on niitä päiviä kun tekis mieli lähteä ulos paperipussi päässä….)! raportoin testituloksista myöhemmin!

  -Sipe

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *