Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Ahtaajan elämää

”Kun lähes neljän kuukauden asunnottomuuden jälkeen muutin uuteen asuntoomme, toi uusi elämäntilanne mukanaan paljon vaikeaa pohdintaa ja kiperien ratkaisujen tekemistä. Minut tuntien nämä liittyivät tietysti lähinnä kosmetiikkaan.

Nyt kun minulla oli vihdoin kuukausien tauon jälkeen taas koti, olisin tietysti halunnut tuoda sinne mukanani Suomesta paljon kosmetiikkaa ja tyhjentää laivan kosmetiikkavarastojani kotiini. Minun oli kuitenkin otettava järki käteen ja sovittava itselleni tiettyjä pelisääntöjä, tai hommasta ei tulisi mitään. 

Ensinnäkin kotimme säilytystilat olivat armottoman pienet. Siinä missä ennen saatoin säilyttää kosmetiikkaa kodissani missä tahansa, olisi uudella asuinkumppanillani taatusti jotain sanottavaa keittiön kaapeista putoilevista shampoopurkeista, joten minun olisi tuotava tuotteita kotiini vain kohtuudella. Päätinkin, että tuon hytistäni Lontoon kotiini tuotteita vain sitä mukaa, kun niitä täällä tarvitsen. Pääjemmani pysyisivät edelleen laivalla.

Toisin tuotteita muutenkin mukanani vain siinä määrin, kun niiden tuominen on järkevää. Mikäli minulla on hytissä kymmenen hoitoainetta, olisi fiksua tuoda niitä tänne käyttöön tarpeen mukaan, mutta mikäli minulla olisi hytissäni vain kaksi shampoota, ei minun olisi järkevää tuoda toista tänne, sillä tarvitsisin kohta töissä kuitenkin uuden.”


 
Olin näpytellyt tällaisen postauksen alun, mutta jouduin jättämään sen julkaisematta. Tämä johtui täysin siitä, että päätin viimeisimmän Finnairilla tehdyn ja seuraavan British Airwaysilla tehtävän lennon jälkeen lopettaa ruumaan menevällä matkalaukulla matkustamisen ja siirtyä mutkustamaan vain käsimatkatavaroilla (lennän jatkossa mielummin Norwegianilla, joka velottaa erikseen ruumaan menevistä laukuista).
Tämä tietysti tarkoitti sitä, etten voisikaan enää seuraavan kotiinpaluuni jälkeen tuoda mukanani pahemmin kosmetiikkatäydennyksiä (matkustamoon saa ottaa mukaan vain litran minigrip-pussiin mahtuvat, korkeintaan 100 ml sisältävät tuotteet). Yritinkin siis viimeisimmässä työpassissani käydä jälleen kerran läpi kaiken hyttini kosmetiikkasisällön ja pakata mukaani kaiken sen mahdollisen kosmetiikan, jonka olin aikeissa lähiaikoina tuoda Lontooseen. Mukaan lähtikin hieman alle puolet hyttini kosmetiikasta (poislukien kynsilakat). 
Tämä voi kuulostaa hurjalta määrältä, mutta ei itseasiassa
ole. Olen nimittäin tsempannut tosissani ja paitsi ollut shoppailematta,
myös antanut tuotteita auliisti eteenpäin. Kovin suuria varastoja minulla ei nimittäin kosmetiikkaa enää ole!
Matkalaukkuuni pakkautuivat jokatapauksessa viimeksi vielä nämä tuotteet:
Ensinnäkin tahdoin mukaani muutaman suosikkituoksuni.
Ja sitten vielä pari lisää. 
Mukaan piti ottaa vielä pari shampootakin. Kanebon shampoosta on tosin enää puolet onneksi jäljellä ja Cutrinilta saatu uutuus odottaa vielä korkkaamistaan.
Hoitoaineista nappasin mukaani yhden korkkaamattoman Cutrinilta saadun hoitoaineen sekä muutamia sekalaisia pienempiä kokoja.

 Silmänympärysvoiteista pomin mukaani Diorin Eyes Essential Serumin sekä minikokoisen Lancomen Hydra Zen -linjan silmänympärysgeelin.
Kasvovesistä mukaani lähti maahantuojalta saamani Laveran kasvovesi sekä LaPrairien ohutta seerumia muistuttava hoitovesi.
Myös Sensain Prime Solution -hoitoneste sekä Chanelin spray-muotoa oleva hoitoseerumi saivat kunnian tulla Lontoon kotiini.
Vaikka en vartalokuorinnoista pahemmin perusta (suosin mielummin kuorintahanskoja), otin mukaani myös töiden kautta Clarinsilta saadun vartalokuorinnan, blogin kautta minulle päätyneen Bepanthol Body Ultra Protect Bodylotionin sekä Soap & GLoryn ihanan tuoksuisen Girligo-kosteussuihkeen.
Myös nämä kaksi blogini kautta saatua huulituotetta päätyivät mukaani.
Paitsi että otin mukaani juuri ostamani Chanelin silmämeikinpoistoaineen, päätyivät mukaani myös blogin kautta saadut Decubalin matkakokoinen puhdistusvaahto sekä Lumenelta tullut Lumene LAB-merkin vastaava tuote.
Käsivoiteita poimin mukaani vielä yhden minulle jo entuudestaan tutun kappaleen.

Tämän Chanelin lakanpoistoaineen kanssa huijaan hieman, sillä toin mukanani vain tyhjän pullon, johon pullotin Bootsin halpismerkkiä. Tämä pullo vaan on niin paljon kauniimpi ja tyylikkäämpi kuin muut!
Toinpa mukanani myös Acorellen blogin kautta saamani karvanpoiston jälkeen tarkoitetun suihkeen jämät. 
Otin mukaani myös Lumene LAB-merkiltä saamani Kuorivan Naamion sekä Soap & GLoryn kasvokuorinnan.

Kasvovoiteiden osiosta otin mukaani  hieman LaPrairieta, Sensaita sekä Chanelia.
Lisäksi kasvatin varastojani myös muutamalla muulla kasvotuotteella.

 Varsinkin näiden kahden vasemman puoleisen kuivashampoon kohdalla minua hymyilytti hieman. Minulla oli aikoinaan suuri jännitys ja taistelu saada tuotteet ulos maasta ja nyt toin ne maahan jälleen mukanani. Onneksi ne toivottavasti loppuvat pian.
Myös näistä tuotteista kolme neljästä on raahattu Suomeen Englannista, jonne ne nyt pääsivät palaamaan…
Lisäksi pakkasin mukaani vielä nama kaksi hiustuotetta.
Minulla on Lontoossa tällä hetkellä ihan mukavasti kosmetiikaa, muttei mitään hallistematonta määrää. Kaikki kosmetiikkani mahtuvat hyvin yhteen pieneen meikkilaatikkoon (tehty kenkälaatikosta), kylpyhuoneen peilikaapin hyllyille sekä yhteen punottuun säilytyskoriin, joten kovin suurissa määrissä ei tosiaan liiku eikä tuotemäärä ole millään lailla järjetön.
Jahka tuotteita vaan vielä kuluu hieman loppuun hytistä ja kotoa, palan halusta päästä tekemään teille yhteenvetoa kaikista omistamistani tuotteista. Lupaan, että yllätytte, kun sen aika koittaa!

Kommentit (14)

 1. Maiju

  Innolla odotetaan varasto postausta!! 🙂 parasta blogissasi onkin juuri tämä vähennysprojekti. 😀

 2. Anonyymi

  http://sokos.s-verkkokauppa.fi/webapp/wcs/stores/servlet/BrandiTuote/clarins-compact-powderkiintea-puuteri/152788/17456/17435 mitä mieltä olet tästä clarinsin puuterista? harkitsen hankkimista mutta ois kiva kuulla mielipidettä jos vain olet testannut 🙂

 3. Pipsa

  Mäkin oon ihan koukussa tähän vähennysprojektiin. Mulla on sun innoittamana oma vihko jossa on kaikki kosmetiikkatuotteet kirjoitettuna ja voi sitä onnea kun välillä sää ruksata yhden tuotteen pois listalta!!

 4. NarnianGirl

  Joskus saisit tehdä pitemmän jutun Kanebon / Sensain tuotteista 🙂
  Shampoot ovat huippukamaa, samoin Sensai Silk-kosteusemulsiot. Tuo hoitoneste kiinnostaa, INCI olisi kiva nähdä – tämän sarjan listat ovat yleensä pitkiä kuin nälkävuosi 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *