Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Uusin aasialainen ihonhoitovillitys tehokosteutukseen: 7 Skin Method

On jo varmasti käynyt selväksi, että mitä korealaiset iholleen tekevät sitä Virvekin kokeilee pian perässä – vaikka sitten hukuttaa päänsä vesikulhoon jos niikseen tulee.

Jos moni kauhistelee sitä, kuinka korealaiset rakastavat kerrostaa ihonhoitotuotteita ja että heidän ihonhoitorutiininsa koostuu yleensä kymmenestä vaiheesta, niin kuulkaapas tätä: homma on viety jälleen uudelle tasolle.

7 Skin Method

Uusin villitys Etelä-Koreassa on 7 Skin Method -nimellä kulkeva ihonhoitoon liittyvä trendi, jossa kasvoille tuodaan superkosteutusta hoitonesteellä – seitsemässä kerroksessa!

Tämän trendin ideana on lykkiä kasvojen iholle hoitonestettä seitsemän kertaa. Ja moni kun jo ajatteli, että koko tuotteen lisääminen ihonhoitorutiiniinsa ylipäätään on työlästä!

(Jos hoitoneste ei ole vielä tuotteena tullut tutuksi, suosittelen kurkistamaan tämän aiemman postaukseni, jossa avaan sitä tarkemmin.)

7 Skin Method

Hoitonestettä taputellaan kasvoille ihonpuhdistuksen jälkeen ohuina kerroksina aina uudelleen edellisen kerroksen lähes imeydyttyä. Homma toistetaan seitsemään kertaan, jolloin iholle todellakin sadaan pakattua sitä täytelöittävää ja hellivää kosteutusta. Koska kosteuttaminen tehdään kuitenkin kosteusvoiteen sijaan ohuella nesteellä, ei iho yllättäen jääkään seitsemän kerroksen jälkeen klähmäisen rasvaiseksi vaan ainoastaan miellyttävän pehmeäksi ja ihanan kosteutetuksi.

7 Skin Method on kuulemma tällä hetkellä mieletön trendi, jota kaikki Korean kauneusalan vaikuttajat ja tavallisetkin kauneudenhoitoon vakavuudella suhtautuvat ihmiset tekevät tai ovat tehneet jo kuulemma vuoden. Itse täällä jälleen ihmettelen, miksi en ollut aiemmin kuullut tästä.

(Metodin nimi johtuu siitä, että Koreassa kasvovedet kulkevat ”skin”-nimellä ja metodin toteuttamiseen voikin käyttää joko kosteuttavaa aasialaista kasvovettä tai  hoitonestettä.)

7 Skin Method

Mihin idea sitten perustuu? Miksei tuotetta vain voi kerralla läträtä kasvoille kunnolla?

Kuulin hyvän vertauksen, jossa hoitonesteen kerrostamista kuivalle iholle verrattiin kastelemattomaan ruukkukasviin. Jos kaadat ruukkuun kerralla runsaasti vettä ei vesi imeydy kaikkiin multakerroksiin ja osa siitä menee hukkaan. Jos kaadat saman määrän vettä ruukkuun vähitellen, pääsee se imeytymään tasaisemmin kaikkialle multaan.

En nyt suoranaisesti sanoisi ihon ja ruukkukasvin mullan olevan suoraan toisiinsa verrattavissa oleva juttu, mutta ymmärsin esimerkin kautta homman idean ja siitä tuli kovin houkuttelevan kuuloinen juttu. Pakkohan sitä oli siis kokeilla. Varsinkin, kun hoitonesteiden ohut koostumus imeytyy iholle jo lähtökohtaisestikin voiteita paremmin.

7 Skin Method

Minulla on tällä hetkellä käytössä The Body Shopilta saamani Vitamin E Aqua Boost Essence Lotion, jonka koostumuksesta olen pitänyt kovasti. Nyt annoinkin sitten palaa sen kanssa kunnolla ja lykin sitä kerros toisensa jälkeen kasvojeni iholle.

Seitsemän kerroksen lisääminen voi kuulostaa aikaavievältä, mutta koska ideana on lisätä ohuita kerroksia, ei niiden välillä tarvitse odotella kovinkaan kauaa. Kun yhden yhden ohuen kerroksen on saanut taputeltua iholleen, voi jo lähes välittömästi siirtyä seuraavaan. Kunhan iho ei ole enää märkä vaan korkeintaan nahkea edellisen kerroksen jäljiltä.

Tämänkin kokeilun perusteella voisin jo sanoa, että minulle alkaa olla ihan sama, mitä korealaiset iholleen keksivät tehdä – tulen jatkossa varmasti kokeilemaan samaa kyseenalaistamatta sitä hetkeäkään. Niin hyvin heidän juttunsa ihollani aina toimivat.

7 Skin Method

Ihostani tuli nimittäin kaiken tämän kerrostamisen jälkeen aivan ihanan pehmeän ja täyteläisen tuntuinen sekä heleän näköinen. Se ei tuntunut klähmäiseltä, sillä hoitoneste ei ole koostumukseltaan rasvaista eivätkä kosteuttavat ainesosat lähteneet rullautumaan pois iholta kuten voidemaisia tuotteita tai seerumeita kerrostaessa voi käydä. Tämähän oli AIVAN mahtava juttu!

En lähde väittämään, että minulla olisi joka aamu aikaa kerrostaa iholleni seitsemää kerrosta pelkkää hoitonestettä, mutta taidan ainakin jatkossa yrittää levittää sitä aamuisinkin edes pari kerrosta ja illalla varsinkin lisätä kerroksia – en ehkä ihan seitsemää sentään joka ilta, mutta useampiin kuitenkin! Tällä hetkellä tuo seitsemän kerroksen tuoma tunne on niin houkutteleva, että olen varsin mielelläni käyttänyt tuotetta seitsemästi.

7 Skin Method

Tämä oli aivan mahtava idea tuoda kuivalle iholle lisää kosteutusta ja uskon, että moni rasvaisemmankin, mutta silti kosteusköyhän ihon omistava voisi tykätä tästä kosteutustavasta. Suosittelenkin siis ehdottomasti antamaan tälle villitykselle mahdollisuuden! (Kannattaa kuitenkin muistaa, että kaikki tuo kosteutus täytyy edelleen lukita iholle sen haihtumista ehkäisevällä kosteusvoiteella, tai muuten kerrostelun eteen nähty vaiva on ollut täysin turhaa.)

Jos joku miettii, että tuleeko tällainen  läträäminen kovin kalliiksi, niin ei se tule. Tavallisia hoitonesteitä saa varsin halpaan hintaan isoissa pulloissa ja tuotetta levitetään iholle niin pienissä määrissä, ettei kokonaismäärä ole loppujen lopuksi kovin iso.

7 Skin Method

Aiotteko kokeilla seitsemää kerrosta hoitonestettä?


Lue myös nämä postaukseni: 

10 vaiheinen ihonhoito hoitoneste hoitovesi paras kangasnaamio

Kommentit (18)

 1. Tuikku

  Hoitoneste :O. Käyköhän tähän mikä tahansa perus kasvovesi, sillä hoitoneste on vähän tuntematon juttu mulle. Tai mahtaiskohan luonnonkosmetiikan sisältä tällainen löytyä. Rutikuiva tykkäisi testata, mutta mitä mielellään tosiaan luonnonkosmetiikasta vois tälläseen käyttää.

  • Virve Vee

   Hoitoneste on erilainen tuote kuin kasvovesi, eli en suosittele tekemään tätä kasvovedellä. Meidän markkinoillamme kasvovedet ovat yleensä puhdistusta täydentäviä tuotteita ja hoitonesteet taas nimenomaan ihoa hoitavia tuotteita, minkä vuoksi ne sopivat tähän hommaan. Täältä voi lukea niistä lisää.

   En tiedä, löytyykö hoitonesteitä vielä luonnonkosmetiikan puolelta. En kuitenkaan suosittele käyttämään hommaan luonnonkosmetiikan kasvovettä varsinkaan, sillä niissä on säilöntäaineena lähes poikkeuksetta alkoholi ja iho ärtyy varmasti helposti, jos sille taputtelee seitsemän kerrosta alkoholia. Tässä on tärkeää, että tuote on nimenomaan alkoholiton. Kuivalle iholle kannattaa yleensä muutenkin valita alkoholiton vaihtoehto, jotka ovat luonnonkosmetiikan puolella tosin varsin harvassa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *