Äärimmäiset ripset

Mainitsin vähän aikaa sitten, että minulla on nykyään ripsien pidennykset ja aihe kiinnosti monia niin kovasti, että toivoitte siitä omaa postaustaan.

Työskentelen siis kosmetiikan parissa laivalla, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että olen vuoroviikoin töissä ja vuoroviikoin vapaalla. Kun olen töissä, tosiaankin olen töissä ja harvassa työpaikassa joutuukaan jatkuvasti yhdistämään ns. aamuvuoroa ja iltavuoroa samalla lailla, kuin omassa työpaikassani. Ei kuulosta rankalta mennä töihin puoli yhdeksän ja yhdeksän välillä, mutta jos sen yhdistää siihen, että töistä on vasta päässyt yhdentoista-kahdentoista aikoihin, alkaa homma työviikon edetessä mennä kuluttavaksi. Varsinkin, jos on kaltaiseni unikeko ja tottunut nukkumaan putkeen 10-12 tunnin yöunia. Ja varsinkin, jos vielä illalla töiden jälkeen tahtoo käydä suihkussa, syödä ehkäpä pientä yöpalaa, suorittaa iltapesut ja mahdollisesti rauhoittua hetken kirja kädessä tai telkkarin edessä.

Kello on helposti yksi tai kaksi ennen kuin sitä edes tajuaakaan ja vaikka äkkiä sammuttaisikin valot ja päättäisi menevänsä nukkumaan, ei unen tulo välttämättä ole aina itsestään kiinni. Joskus laiva keikkuu kuin viimeistä päivää etkä todellakaan voi edes kuvitella nukkuvasi. Joskus jäät kirskuvat laivan terästä vasten sellaisella äänellä, että jopa kotinaapurin yölliset karaokebileet kuulostaisivat paremmalta kuunneltavalta. Ja joskus hytistä vaan kuuluu maailman ärsyttävin ääni, jonka aiheuttaja ei vaan selviä, vaikka kuinka konttaisit ympäri hyttiä tuhannen kiukun raivolla äänen aikaansaajaa etsien.

Tämä kaikki oli siis pohjustusta sille, miksi ripsien pidennykset ovat jumalten lahja aamu-unisille.

Aloittaessani työni laivalla heräsin aamulla tuntia ennen töihin lähtöä, meikkasin, puin ja kävin rauhassa aamiaisella. Ei kiirettä ja aikaa riitti. Nyt, vanhempana ja viisastuneena herätyskelloni aloittaa torkuttamisen puolta tuntia ennen myymälän avaamista, jatkaa sitä vartin ajan ja kun sitten vartissa harjaan hampaat, kampaan tukan, sutaisen nassuun peiteainetta ja meikkipuuteria (edes se ah, niin näppärä mineraalimeikki ei ehdi näinä aamuina menoon mukaan) ja heitän työvaatteet lennossa päälle ennen kuin hölkkään työpaikalleni arviolta kolmea minuuttia ennen virallista myymälän avaamishetkeä enkä todellakaan löytäisi aikaa laittaa itseäni yhtään enempää.

Ja tässä vaiheessa kiitän itseäni niistä kymmenistä euroista, jotka sijoitan noin kolmen viikon välein itseeni ja ripsiini, sillä vaikka ne sillä hetkellä aina kirpaisevatkin antaa pois, ovat nämä aamut juuri niiden eurojen arvoisia.

Totta kai olisin alunperin halunnut itselleni juuri sellaiset ilmaa perhosen siipien lailla tuulella ja viuhunnalla halkovat räpsyttimet, mutta ripset minulle tehnyt henkilö onneksi kertoi minulle ripsieni realiteetit ja tyydyin vähemmän näyttäviin rivistöihin.

Kuten monet teistä varmasti tietävätkin, ovat omat ripseni ohuet, hennot ja värittömät haituvat. Pituutta on periaatteessa ihan mukavasti, mutta se ei oikeastaan näy mihinkään muun mitättömyyden vuoksi. Ripsieni tekijä kertoikin, että minulle sopivimmat ripset ovat 10 mm ripset, ehkä maksimissaan 11 mm voisi kokeilla, sillä sitä pidempiä omat ripseni eivät jaksa kannatella, jolloin ripset eivät enää kestä silmissäni kovin hyvin (ja käsittääkseni voisivat sitten jo alkaa tehdä hallaakin omien ripsien kasvulle ajan myötä?). Pientä lisänäyttävyyttä hän lupasi kuitenkin tehdä laittamalla nimenomaan kaarevia ripsiä.

Ja onhan tuo ero omiin haituviini verrattaessa ihan mieletön! Nyt työaamuina silmämeikiksi riittävät pelkät ripset ja muinakin aamuina nämä tekevät ilmeestä jo välittömästi puolimeikatun. Kumpaankin silmään laitettiin ensimmäisellä kerralla noin 90 ripseä.

Omat ripseni ovat Xtreme Lashes -merkkiä ja olen ollut näihin todella tyytyväinen. Nämä ovat olleet minulla vasta pari kuukautta, mutta olen jo niin kiintynyt näihin, etten todellakaan tahdo enää luopua näistä.

Ripset kiinnitetään siis yksi kerrallaan omiin ripsiin liimalla, jonka kuivuminen kestää (liimasta riippuen) 24 tai 48 tuntia. Moni ripsien laittaja käyttää tuota 48 tunnin liimaa, sillä se on kuulemma vähemmän allergisoivaa ja aiheuttaa vähemmän reaktioita asiakkaille. Kuivumisaika tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että ripset on pidettävä laiton jälkeen kuivina joko ne liiman vaatimat 24 tai 48 tuntia, eli silmien pesu, saunassa käynti ja räntäsateessa juoksu tulisi jättää tuona aikana väliin.

Ripset pysyvät omasta hoidosta ja laittajan taidoista riippuen hyvinä pari kolme viikkoa (joillakin toki kauemminkin), jonka jälkeen ne on käytävä huollattamassa. Itse sain huomata, ettei todellakaan ole sama, kellä ripsensä käy huollattamassa, sillä laittajia löytyy paljon eri tasoisia. Henkilö, jolla kävin ripseni laittamassa ja jolla huollatan ripsiäni, tekee aivan mahtavaa ja todella tarkkaa työtä ja liimaa jokaisen ripsen yksitellen siististi. Kävin kuitenkin olosuhteiden pakosta kerran toisessa paikassa huollattamassa ripseni ja jo huollon jälkeen ne olivat melkoinen takkupesä sinne tänne sojoittavine karvoineen ja liimaklöntteineen eivätkä sitten edes loppujen lopuksi kestäneet kovin pitkään silmissäni. Kannattaa siis kuunnella muiden suosituksia hyvistä laittajista.

Itse ripsihuolto kestää yleensä tunnista puoleentoista tuntiin ja maksaa kuudesta kymmenestä eurosta ylöspäin (ensimmäinen kiinnityskerta maksaa lähes aina tietysti enemmän) riippuen siitä, koska edellinen huolto on tehty ja minkä verran huollettavaa on.

Ripsien kanssa on huomioitavaa, että öljypitoisia tuotteita tulisi välttää. Tämä siis tarkoittaa lähinnä sitä, että silmämeikinpoistoaineen olisi oltava öljytön eikä silmänympärysvoidetta kannata pyyhkiä huolettomasti pitkin yläripsien ripsirajaa. Myös useissa uudemmissa mascaroissa on nykyään öljyjä mukana, mutta en itse jaksa uskoa, että silloin tällöin käytettynä pienen pieni ripaus mascaraa tuhannesosaöljyineen jaksaisi liottaa ripsiä merkittävästi irti.

Kuinka monella teistä on ripsien pidennykset? Kuinka moni aikoo hankkia, ei ehdottomastikaan aio ikinä hankkia tai on ainakin harkinnut hankkivansa?

Kertokaahan tekin omia kokemuksianne ripsien pidennyksistä!

Kommentit (49)
  1. Mulla on ollut nyt parin kuukauden verran pidennykset ja oon kyllä ollu tyytyväinen! 🙂 Meillä joensuussa huolto kyllä maksaa vain 30€, ja tuote on myöskin extreme lashes, kerrankin täällä susirajalla joku on halvempaa kuin pk-seudulla 😀

    Nämä ovat kyllä aamuvihaajien parhaat ystävät! 🙂

  2. Uusissa ripsissäsi on se huono puoli, ettei enää saada lukea ihanan informatiivisia arvostelujasi (vedenkestävistä) ripsareista. Toivottavasti suosittelemasi Chanel Inimitable wp:n korkkaamisen jälkeen en enää haikailisikaan muiden ripsareiden perään. 😉

    Kun luin noista ripsistä ensimmäistä kertaa Tiptoes -blogista, olin ihan innoissani ja aloinki haaveilemaan moisista räpsyttimistä. En kuitenkaan enää usko, että ripsien pidennykset ovat minua varten. Kaupungilla kulkiessa tuntuu, että joka toisella on jotkut viritelmät ripsissään. Eikä ripsien pidennyksissä mitään vikaa olisi, jos niiden luonnottomuus ei loistaisi kilometrien päähän.

    Sinulla nuo ripset kuitekin näyttävät ainakin kuvissa kivoilta, kuten silloisen Tiptoesin Saaralla. Ehkä se laatu puhuukin puolestaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *