Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Aamurakkaus

Olen erittäin, erittäin aamu-uninen tapaus ja kuten olen teille kertonutkin, aiheuttaa tämä nykyisessä työssäni hieman ongelmia aamurutiinien toimittamisessa.

Rakastan työtäni siinäkin mielessä, että voin halutessani tälläytyä viimeisen päälle vaikka joka ilta (ja näin minun melkeinpä myös oletetaan tekevänkin). Toisaalta olen kuitenkin myös oppinut työssäni sen, ettei aina tarvitse olla ihan vimpan päälle ja että välillä vähempikin riittää.

Aamuisin kosmetiikkamyymälä on auki asiakkaille vain 1,5 tuntia, jonka jälkeen pyörähtää käyntiin työpäivän fyysisesti rankin osuus. Seuraavien tuntien aikana mm. puretaan hyllyihin ja ahdetaan laatikoihin uutta juuri saapunutta myyntitavaraa, pyyhitään hyllyiltä pölyjän ja täytetään niitä sekä tehdään muuta yleistä järjestelyä iltaa varten. Tämän rumban jälkeen menen yleensä tunniksi tai pariksi salille, syön ja otan hetken rennosti ennen kuin laiva taas lähtee liikkeelle alkuillasta. Luonnollisesti tässä välissä käytän myös useamman hetken kuoriakseni sen edustavan kosmetiikkamyyjän esiin kaiken sen pölyn, lian ja hien alta, jotka päälleni ovat viimeisten tuntien aikana laskeutuneet.

Minun ei siis ole mitään järkeä tuhlata aamuisin kallisarvoisia ja unisia minuuttejani tälläytymiseen, minkä vuoksi meikkirutiineihini on jämähtänyt yksi pysyvä tuttavuus. Vaikka kuinka tykkäänkin mineraalimeikkipohjan tunnusta ja näöstä iholla, ei minulla vaan ole aamuisin aikaa pyöritellä sitä kasvoilleni. Eihän se nyt ikuisuutta vie, mutta minulla on kirjaimellisesti minuutti aikaa saada kasvojeni iho äkkiä nätiksi ja siistiksi ja siinä vaiheessa meikkipuuteri vaan on ehdoton paras ystäväni. Hommaan menee noin viisitoista sekunttia eikä hetkekäkään kauempaa. Loput 45 sekunttia olen käyttänyt peiteaineita silmänalusilleni läträten.

Yleensäottaen olen sitä mieltä, että halvalla voi saada kosmetiikassa nykyään hyvää. Meikkipuuterit ovat kuitenkin sellainen alue, jossa mielestäni hinta ja laatu kulkevat hyvin usein käsikädessä. Toki jokainen kallis meikkipuuteri ei ole automaattisesti hyvä, mutta ero edullisempiin on yleensä selkeä.

Käytin teini-iässä monen monta rasiaa Max Factorin Face Finity -meikkipuuteria varsin tyytyväisenä, ennen kuin myöhemmin pääsin kokeilemaan selektiivisten sarjojen vastaavia ja voin sanoa, että olen niin myyty, etten todellakaan enää palaisi edes tuohon Max Factoriin.

Ero selektiivisten ja halvempien meikkipuutereiden välillä ei niinkään ole niiden peittävyydessä vaan siinä, kuinka meikatulta lopputulos näyttää. Selektiivisten sarjojen meikkipuutereiden koostumus on lähes poikkeuksetta edullisempia kilpailijoitaan hienojakoisempaa, eli vaikka peittävyyttä tulisin, ei meikki mene yhtä helposti suttuisen ja pakkeloidun näköiseksi kuin mitä se vähemmän hienojakoisilla tuotteilla tehtynä usein menee.

Oma ylivoimainen rakkaustuotteeni tällä saralla on Cliniquen Almost Powder Makeup.

(Oma rasiani on vanhaa mallia, nykyään rasia on hieman eri mallinen.)

Tässä on loistavaa mielestäni aivan kaikki, mutta yritän kuitenkin eritellä tämän erinomaisuuden osatekijät teille.

Toisin kuin meikkipuutereissa yleensä, ei tämän mukana tule sientä vaan sivellin. Sivellin on pehmeä ja sillä saa tehtyä kevyempää peittojälkeä. Itse tahdon kuitenkin hieman peittävempää jälkeä yleensä, joten käytän tätä aina aluksi meikin tehdessäni sienen tai vipan kanssa. Jos sitten tahdon kuljettaa tätä mukanani ja tehdä meikkiin korjauksia ja pientä kiillon poistoa päivän aikana, käytän siihen puolestaan mukana kulkevaa sivellintä, jolloin meikki ei kökköönny päivän mittaa vaan pysyy kevyenä.

Tällä saa siis tehtyä joko kevyempää tai peittävempää lopputulosta ihan käytetystä apuvälineestä riippuen. Lopputulos on aina kuitenkin yhtä erinomainen. Tällä saa helposti piiloon kasvojen epätasaista väriä ja punoitusta ja iho jää heleän ja kuulaan näköiseksi. Pinta jää siis rasvattoman tuntuiseksi, mutta heleän näköiseksi. Moni asiakas onkin sanonut minun tätä heille laitettuani, että iho näyttää todella tasaiselta ja heleältä, muttei ollenkaan paklatulta vaan lähes meikkitömältä ja voin yhtyä heidän mielipiteisiinsä täysin. (Toki on hyvä pitää mielessä realiteetit, eli ei tämäkään tietenkään kykene ihmetekoihin.)

Loistavaa tässä ovat myös sävyt. Sävy 01 on oikeasti vaalea sävy, joka sopii hyvin suomalaiselle iholle. Itse olen kokenut muiden Cliniquen tuotteiden kanssa ongelmalliseksi juuri sen, ettei näillä leveyspiireillä ole meikkipohjissa tarjolla sopivia sävyjä meille vaaleille (joissakin tuotteissa kun niitä kuitenkin on olemassa). Tästä kuitenkin löytyy poikkeuksellisen hyvä vaalea sävy ja muutkin sävyt ovat todella hyviä ja tuotteesta on helppoa löytää asiakkaille täydellisesti istuvia sävyjä.

Tämän tekstuurissa on ihanaa paitsi sen ohuus myös sen kestävyys iholla. Mikään supermatta tämä ei ole, mutta sellainen perusmatta ja koska koostumus on tosiaan hienojakoinen, pysyy tätä myös helposti siistinä iholla.

Suomessa tällä on hintaa n. 40 euroa, mutta jos eksytte vaikkapa laivalle ja tax freehen, kannattaa tämä ehdottomasti napata mukaan. Tämän tax free hinta kun ei ole kuin hieman yli 20 euroa! (Cliniquen tuotteissa on muutenkin huima hintaero laivan tax free -hintoja maahintoihin verrattaessa, eli laivalta kannattaa todellakin napsia mukaan Cliniqueta!)

Okei, yhdestä asiasta tässä en tykkää. Minuun ei nimittäin jostain syystä vaan millään kolahda Cliniquen meikkituotteiden ulkonäkö. Tykkään, että tuotteet näyttävät kauniilta ja luksuksen näköisiltä, mutta Cliniquen meikkien kasaripakkaukset eivät vaan millään ole minusta kauniita. Tuo on kuitenkin hyvin mitätön miinus siihen nähden, kuinka loistava tuote on, joten en anna sen häiritä minua liikaa.

Onko joku muu tykästynyt tähän tuotteeseen? Oletteko samaa vai eri mieltä kanssani meikkipuuterien hinnan ja laadun kulkemisesta käsi kädessä? Onko moni teistä ylipäätänsäkään meikkipuuterin aktiivikäyttäjä?

Kommentit (28)

 1. Nimetön

  Krisuli: Pintakuivalle iholle voidemainen tuote on yleensä paras vaihtoehto, mutta kokeilemistani meikkipuutereista tämä on ollut paras pintakuivalle iholle.

  Anonyymi: Meikkipuuteri on puuterimuodossa (joskus kiinteä ja voidemainen) oleva tuote, joka peittää kuin meikkivoide ja viimeistelee kuin puuteri.

  Heini: Maahantuoja vetää välistä? 😉

  Ninni: Valitettavasti lensi jo roskiin tämäkin. :/

  Chatte: Ihana kuulla, että olette tykänneet. 🙂

  Ulpu: SUosittelen hankkimaan! 🙂

  Suski: Kakkonen ei ole vielä kovin tumma kuten ei kolmonenkaan. Pintakuivalle iholle nestemäinen vaihtoehto on toki aina paras, mutta tämä on mielestäni ollut pintakuivalle iholle sopivin kokeilemistani meikkipuutereista. 🙂

  vzio: Kiva kuulla! 🙂

  RockQueen: Ei tämäkään toki ihmeisiin pysty, mutta tykkään tästä enemmän kuin Lumenesta. Koostumus on ohuempi ja luonnollisempi iholla. 🙂

  Nebu: Kuivia kohtia ei oikein voi peittää, sillä kuivuus ei ole peitettävissä oleva sävy vaan hilseilevää ihoa. Mutta punoitusta peittää kyllä melko hyvin sienellä laitettaessa. 🙂

  Sara: Ei ole vieläkään. :/

  Jaana: SÄvyt 2 ja kolme ovat vain hieman tummempia, eivät radikaalisti. 2 on muistaakseni punertavempi ja 3 kellertävempi. 🙂

 2. Mytty

  Osaatko verrata tätä Sensain meikkipuuteriin? Sitähän on kehuttu paremmaksi kuin mikään muu meikkipuuteri (tämä siis kuultu useamman meikkimyyjän suusta), mutta ne sävyt ei vaan ole täydellisiä itselleni. :/ Sensain myötä palasin kuitenkin meikkipuuterimaailmaan, sitä ennen viimeisin kokemus oli jostain yläasteajoilta samoihin aikoihin kun käytin Lorealin puikossa olevaa "meikkivoidetta". Ovat tainneet kehittyä niistä ajoista. 😀

 3. annika

  Kiitos paljon tästä(kin) suosituksesta! Aloin meinaan juuri ahdistumaan kun Bare Minerals ei mielestäni ole tarpeeksi peittävä (kesällä toimii, talvella ei) eikä iho tykännyt hätäpäissään ostamastani Maybellinen Moussesta. Marssin Sokokselle pyytämään apua ja kuinka ollakaan, myyjä suositteli juuri tätä meikkipuuteria. Uskalsin ostaa koska käytössä on muita Cliniquen tuotteita, ja tämä sinun viestisi kummitteli myös mielessä. 🙂 Tästä blogista on tullut hyvä paikka hakea tietoa aina jos on hankkimassa jotain kosmetiikkaan liittyvää.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *