Aamujen, päivien ja iltojen pelastajat: kierrepinnit! (hiustutorial)

Spin pinsit eli kierrepinnit eli nutturaruuvit ovat omissa hiuksissani nykyään must have -apuvälineitä.
Niillä syntyy kampaus jos toinenkin, mutta yleensä lähinnä tasan se yksi ja ainoa tai joku sen variaatioista.
Olen melkoisen aamu-uninen tyyppi ja jokainen uniminuutti on minulle kultaa. Siksi kamalinta onkin, että juuri aamut ovat niitä hetkiä, kun tukka sattuu herätessä sojottamaan sinne tänne, mutta sen pelastamiselle ei vaan ole hetkeäkään aikaa. Siksi olenkin kehitellyt ylläolevan luottokampauksen, joka ruuvautuu päähäni yleensä maksimissaan kahdessa minuutissa -ja näyttää joskus tuolta ja joskus siistimmältä.
Kampaus näkyi joskus Instagramissakin ja minulta pyydettiin siihen tutoriaalia, joten ajattelin vihdoin tehdä teille sellaisen.
Jos on tosihuono tukkapäivä ja etuhiuksetkin vaivaavat, voi homman aloittaa vetämällä päähän pannan ja varmistamalla sillä, että kaikki hiukset tulevat hommaan mukaan eivätkä jää roikkumaan kasvoille.
Jos hiukset ovat liukkaat, voi niihin suihkia hieman suolasuihketta antamaan tekstuuria.
Hiukset käsitellään kolmessa osassa ja aluksi napataan niistä ylin kolmannes…
…jonka pituuksia kiepautetaan pari kierrosta…
…ja joka sitten kiinnitetään paikoilleen kierrepinnillä.
Ei se ole niin tarkkaa, miltä lopputulos näyttää! Sinnepäinkin on kiireessä hyvä jos vain tuntuu, että pinni on napakasti päässä. Silläkään ei ole väliä, jos pinnin pää vielä hieman näkyy, sen ehtii tsekata kuntoon sitten lopuksi.
Seuraavaksi otetaan käsittelyyn hiusten keskiosa, jonka mukana roikkuvat edellisen osion latvat.
Sama pyöräytys ja jälleen pinnillä vaan kiinni.
Turha edelleenkään stressata ulkonäöstä. Se näyttää vaan rennolta!
Sitten napataan mukaan se hiusten viimeinenkin osio ja edellisten osioiden mukana roikkuvat latvat ja tehdään sama kieputus ja pinnitys vielä kerran.
Joskus laitan tämän pienen niskaan jäävän hiirenhännän ensin pienelle letille ja taitan sen sitten alaosan hiusten sisään, mutta kiireessä lettiäkään ei aina tarvitse.
Pieni jäljellejäävä häntä rullataan ja survotaan muiden hiusten alle ja vielä neljäs kierrepinni ruuvataan hiuksiin kiinnittämään se.
En itse käytä kampausta tehdessä yleensä peiliä ja lopputulos voi siksi olla parin minuutin aikataululla ihan mitä tahansa siististä ja onnistuneesta sotkuiseen ja kaaokseen ja kaikkeen niiden väliltä, mutta silti lopputulos näyttää aina laitetummalta kuin hätäponnari.
Vaikkei peiliä käyttäisikään kampausta tehdessä, voi siitä silti vielä ennen uloslähtöä tsekata nopeasti, että pinnit ovat suht piilossa. Pinnejä kuitenkin tehdään onneksi ainakin sekä tällaisina vaaleina, ruskeina että mustina, joten ne on värinsä puolesta helppoa saada katoamaan useimpiin hiuksiin. Ja jos tuntuu, että pinnien päät jäävät näkyviin aina, on myynnissä myös pinnejä, joiden päässä on vaikkapa helmiä tai blingblingiä, jolloin niistä tulee kauniita hiuskoruja!
Kampausta voi varioida paljonkin riippuen siitä, kuinka monta kertaa hiuksia kieputtaa ja mille korkeudelle pinnejä laittaa.
Jos aikaa on käytettävänä hieman enemmän (vaikka kahden minuutin sijaan viisi), voi kampauksesta tulla hyvinkin juhlava nätillä pannalla, hieman kuohkeammalla päällysosiolla ja hieman tarkemmin osiot ja pinnit asettelemalla.
Minun hiuksissani samalla kampauksella on menty niin monet kiireiset työ- ja koulupäivät kuin parit hieman enemmänkin laittautumista vaatineet tilanteet, sillä kampauksesta saa ihan juuri niin juhlavan tai rennon kuin tahtoo -ja kiitos kierrepinnien ei aikaa tosiaan mene kahta minuuttia kauempaa!

Muita kierrepinnien ystäviä?
Kierrepinnejä voi ostaa esimerkiksi Glitteristä 
PS. Nuo hiusten alaosan punertavat osiot ovat muuten tammikuussa päähäni laittamani ruskean color maskin jäännöksiä. Sinne jäivät ja pois niitä ei ole saanut, eli kasvatellen mennään ja sakset saavat ne lopulta korjata.
Kommentit (43)
  1. Upea kampaus ja kiva tutoriaali, mutta en siltikään käsittänyt, miten nuo pinnit tuonne hiuksiin kiinnitetään? 😮

    1. Youtubesta ja googlesta löytyy hyviä vinkkejä itse pinnien tekniikkaan esim. kirjoittamalla How to use spin pins. 🙂

  2. Niin ja olisiko tätä tutoriaalia mahdollista saada videolla, niin näkisi paremmin, mihin kohtaan kampausta pinnit laitetaan? 🙂

    1. Ajattelin, että noita videoita on netissä niin monta jo valmiiksi, etten viitsi turhaan tehdä omaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *