Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

50 ML

Tämän päiväinen minipostaukseni keskittyy naureskelemaan sille, kuinka eri tavalla 50 ml hajuvettä voi pakata. Tarkemmin sanottuna siihen, kuinka kompaktisti tai epäkompaktisti hommasta voi suoriutua.
Olen ylipäätänsä tullut siihen tulokseen, ettei suurella osalla asiakkaista ole hajuakaan, kuinka paljon 50 milliä (tai 30 ml tai 100 ml) hajuvettä itseasiassa on. Jokaisella on perus hahmotus siitä, kuinka paljon on litra maitoa tai 1,5 litraa limsaa ja vaikka litran maito olisi pakattu pyamidin malliseen pakkaukseen tai Coca Colaa saisi 1,5 litran viinitonkissa. Jokainen ymmärtää, kuinka paljon tuotetta on tulossa kaupasta kotiin ja kuinka riittoisaa se on omassa käytössä.
Hajuvesien suhteen todella harvalla on tällaista ymmärrystä. Yhä useammalla ratkaisee pullon ulkonäkö ja sen tuoma illuusio tuotteen koosta. Yleensä tässä tosin on kyse siitä, että asiakkaat kokevat tuotteet liian isoiksi ja heille kuulemma riittää pienempikin. Ei ole kerta eikä kaksi, kun olen joutunut kertomaan asiakkaalle, että oikeastaan sekä se ”iso” että ”pieni” tuoksu, joiden välillä hän ostopäätöstään nyt miettii ovat molemmat  itseasiassa saman kokoisia, vain pakkaus on eri näköinen.
Eikä myöskään ole kerta eikä kaksi, kun olen kertonut asiakkaalle, että se viisikymmentä millinen hajuvesipullo, joka meillä tax freessa on myynnissä on itseasiassa aika iso. ”No kun tää on niin pieni, tää kuluu tosi nopeasti,” sanoo asiakas. Ei se ole pieni, se on vaan kompaktin näköinen. 50 ml hajuvesipullosta kun tulee ulos keskimäärin 650 suihkausta. Jos suihkutat hajuvettä joka aamu kaksi suihkausta, riittää se sinulla reilut kymmenen kuukautta. Neljä suihkausta päivässä saa sen riittämään noin 5,5 kuukautta. Sitä paitsi maissa ne hajuvesipullot ovat yleensä 30 ml pulloja.
 
Kun otin tämän pulloasian  puheeksi Englantilaistuneen Herrasmieheni kanssa totesi hän, että ihmiset ostavat hajuvesiä niin harvoin (toisin kuin ruokakaupan tuotteita), ettei heillä siksi ole käsitystä asiasta. Tämä on sikäli hassua, että jos sen yhden hajuveden ostaa kerran vuoteen niin eikö silloin tajua, että se tosiaankin kestää sen vuoden…?
Lopuksi vielä takaisin postauksen ensimmäiseen kuvaan. Mitä noilla kolmella hajuvedellä on yhteistä?

Se, että kaikki kolme niistä ovat 50 ml hajuvesiä.

Kommentit (12)

 1. NarnianGirl

  Givenchyn Bloom on kyllä ihanan kompakti, sen voisi kätevästi ottaa mukaan matkoille…
  Harmi, kun lanseerasivat vain exclusively tax free-myyntiin!

  1. Anonyymi

   Hirveen iso ero noissa pulloissa vaikka sisältö on saman verran.. Hmm. Tuli tässä mieleen, että omalla kohdallani en aina tiedä mikä koko olisi hyvä, koska vasta jonkin ajan käytön jälkeen tiedän, että olenko tuoksuun rakastunut vai onko se sellainen johon kyllästyy helposti.

   Joskus kävin paikallisessa emotion liikkeessä tuoksuttelemassa samaa hajuvettä (ja laitoinpa sitä ihollenikin) monen päivän ajan ja myyjät varmaan turhautuivat minuun, kun en ostanut mitään. Mutta lopulta, kun olin varma tuoksusta niin ostin sen. Ei vain riittänyt, että testaisi tuoksua kerran tai kaksi.

   T.nirso.tyttö.

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *