Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

50 ML

Tämän päiväinen minipostaukseni keskittyy naureskelemaan sille, kuinka eri tavalla 50 ml hajuvettä voi pakata. Tarkemmin sanottuna siihen, kuinka kompaktisti tai epäkompaktisti hommasta voi suoriutua.
Olen ylipäätänsä tullut siihen tulokseen, ettei suurella osalla asiakkaista ole hajuakaan, kuinka paljon 50 milliä (tai 30 ml tai 100 ml) hajuvettä itseasiassa on. Jokaisella on perus hahmotus siitä, kuinka paljon on litra maitoa tai 1,5 litraa limsaa ja vaikka litran maito olisi pakattu pyamidin malliseen pakkaukseen tai Coca Colaa saisi 1,5 litran viinitonkissa. Jokainen ymmärtää, kuinka paljon tuotetta on tulossa kaupasta kotiin ja kuinka riittoisaa se on omassa käytössä.
Hajuvesien suhteen todella harvalla on tällaista ymmärrystä. Yhä useammalla ratkaisee pullon ulkonäkö ja sen tuoma illuusio tuotteen koosta. Yleensä tässä tosin on kyse siitä, että asiakkaat kokevat tuotteet liian isoiksi ja heille kuulemma riittää pienempikin. Ei ole kerta eikä kaksi, kun olen joutunut kertomaan asiakkaalle, että oikeastaan sekä se ”iso” että ”pieni” tuoksu, joiden välillä hän ostopäätöstään nyt miettii ovat molemmat  itseasiassa saman kokoisia, vain pakkaus on eri näköinen.
Eikä myöskään ole kerta eikä kaksi, kun olen kertonut asiakkaalle, että se viisikymmentä millinen hajuvesipullo, joka meillä tax freessa on myynnissä on itseasiassa aika iso. ”No kun tää on niin pieni, tää kuluu tosi nopeasti,” sanoo asiakas. Ei se ole pieni, se on vaan kompaktin näköinen. 50 ml hajuvesipullosta kun tulee ulos keskimäärin 650 suihkausta. Jos suihkutat hajuvettä joka aamu kaksi suihkausta, riittää se sinulla reilut kymmenen kuukautta. Neljä suihkausta päivässä saa sen riittämään noin 5,5 kuukautta. Sitä paitsi maissa ne hajuvesipullot ovat yleensä 30 ml pulloja.
 
Kun otin tämän pulloasian  puheeksi Englantilaistuneen Herrasmieheni kanssa totesi hän, että ihmiset ostavat hajuvesiä niin harvoin (toisin kuin ruokakaupan tuotteita), ettei heillä siksi ole käsitystä asiasta. Tämä on sikäli hassua, että jos sen yhden hajuveden ostaa kerran vuoteen niin eikö silloin tajua, että se tosiaankin kestää sen vuoden…?
Lopuksi vielä takaisin postauksen ensimmäiseen kuvaan. Mitä noilla kolmella hajuvedellä on yhteistä?

Se, että kaikki kolme niistä ovat 50 ml hajuvesiä.

Kommentit (12)

 1. Marisa

  Mä en tosiaan voi ymmärtää, miksi ihmiset ei sitten katso näitä pakkauskokoja…? Mulle se on yksi ensimmäisistä asioista, joihin kiinnitän kosmetiikkaa tutkiessa huomiota. Ensin tietysti mikä tuote, mihin tarkoitukseen, ehkä pieni inci-silmäys, ja minkäs kokonen tää purkki oikeen onkaan. Kyllä mä ainakin haluan tietää, kuinka paljon saan kasvovoidetta, seerumia tai hajuvettä rahojeni vastineeksi. Varsinkin aleissa saattaa olla myynnissä halvan kuuloinen selektiivinen tuote, joka osoittautuukin sitten joksikin normaalia pienemmäksi purkiksi.

  Mä myös ihmettelen ja ärsyynnyn siitä, että ne testerihajuvesipullot on aina jotain 100 ml pulloja ja sitten kun ostat itelles 30 ml version ni se näyttää niin säälittävän pieneltä… 😀 Ja monestihan kaupoissa ei edes myydä sen kokoisia hajuvesiä, mitä on testereinä esillä.

  • virve

   Moni aina ihmettelee testereiden suuruutta myyntikappaleisiin verrattuna, mutta isot testerit ovat ekologisempia siinä mielessä, että pieniä testeripulloja saisi olla kokoajan vaihtamassa uusiin. :/

 2. Anonyymi

  Minä haluaisin, että hajuvesiä myytäisin pienissä pulloissa, esim. 15 ml pulloissa, itse käytän joka päivä hajuvettä, laitan tosin vain yhden suihkauksen arkipäivänä, menopäivänä ehkä kaksi :). Ostaisin paljon useammin hajuvesiä, jos olisi pienempiä pulloja. Tykkään vaihdella niitä, nyt käytössä kolme eri tuoksua. Jollain merkeillä on sellaisia miniatyyripakkauksi, joissa on 4-5 eri hajuvettä. Ne on kiva ostaa ja tarpeeksi pieniä, ettei jää vuosikausiksi kaappeihin kulkemaan. Kai hajuvesilläkin jokin parasta ennen päiväys on 🙂

  t.Tuoksutäti

 3. Anonyymi

  Lolassa ainakin on niin iso korkki ettei se tuon pienempään pakettiin edes mahtuisi. miksi tuo bieber sitten on noin isossa paketissa, sitä en kyllä ymmärrä. 😀

 4. Anonyymi

  to anonyymi:
  http://www.theperfumeshop.com/pws/images/catalogue/products/1699/large/1699.jpg Bieberin hajuvesi on melko kapea-hko ja korkki sekä pullo ovat aika korkeita 😉

 5. Mohn

  Minä katson aina kokomerkinnän lähes poikkeuksetta kaikista tuotteista. No, huulipunista en muuten katso, enkä välttämättä luomiväreistä ellei ne jostain syystä ulkonäön puolesta saa asiaa tutkimaan tarkemmin. Kynän mallisista meikkituotteista en myöskään kokoa juurikaan tutkaile, mutta esim. automaattikynistä kyllä, koska useimmiten niissä on tosi vähän tuotetta.

  Minulla on niin julmetun paljon tuoksuja, että minä olisin otollista maaperää pienille pulloille, esim. 20 ml. Jos kuitenkin oikeasti rrrrrrrrrakastan jotain tuoksua niin siitä hankin mielelläni isonkin pullon.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *