Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

5 vinkkiä silmänympärysjuonteiden ehkäisyyn

Silmänympärysiho on tyypillisesti se ihoalue, jolle ilmestyy ensimmäisenä ryppyjä ja muita ikääntymisen merkkejä. Väsymys, ihon hoitamatta jättäminen tai jopa huonot ihonhoitotavat voivat saada muuta ihoa ohuemman silmänympärysihon näyttämään ennenaikaisesti ikääntyneeltä. Eletty elämä ja sen ilot voivat hyvin näkyä naururyppyinä silmänurkissa, mutta totuus on kuitenkin, että kun ihoa hoitaa hyvin, se pysyy niin kimmoisana, ettei nauru jätä sille pysyviä ryppyjä kovin helpolla.

Petitfée Black Pearl & Gold Hydrogel Eye Patch

Olen itse 30 ja tämä on se ikä, jossa hennot silmänympärysjuonteet alkavat usein viimeistään ilmestyä.  Jos en kosteuta ihoani hyvin tai nukun huonosti, näkyy se silmänympäryksilläni helposti. Jo ilmestyneitä ryppyjä on varsin hankalaa saada suuremmin madaltumaan pelkällä ihonhoidolla, joten luotankin itse eniten ennaltaehkäisyn voimaan.

Tässä ovat omat viisi parasta vinkkiäni silmänympärysjuonteiden ennaltaehkäisyyn:

Ostolakossa Virve Vee silmämeikin poisto

1. Oikeanlainen ihonpuhdistus

Tehokas puhdistusvoide tai puhdistusgeeli vie epäilemättä mukanaan myös silmämeikin, mutta jatkuvan liian tujujen tuotteiden käytön vaikutukset kumuloituvat ja edistävät lopulta silmänympärysjuonteiden muodostumista mm. ihon kuivumisen kautta. Kannattaakin aina varmistaa, että silmämeikin puhdistaa kasvoilta siihen tarkoitetulla silmämeikinpoistoaineella tai puhdistusöljyllä ja välttää hankaamasta ihoa niidenkään kanssa liikaa. Aivan kuten tahrojenkin poistoa voi tehostaa antamalla puhdistusaineen vaikuttaa hetken, pätee sama silmämeikin poistoon.

Itse puhdistan tavallisesti silmämeikkini puhdistusöljyllä, jota omat silmäni sietävät hyvin. Jos öljyt kuitenkin saavat silmät reagoimaan, kannattaa silmämeikin poistoon valita erillinen, siihen nimenomaan tarkoitettu tuote. Erityisesti erilaiset vaahtoavat puhdistustuotteet kannattaa lähes poikkeuksetta pitää poissa silmänympärysiholta.

Ostolakossa Virve Vee silmänympärysvoide

2. Tehokas kosteutus

Jostain syystä moni ottaa silmänympärysvoiteen käyttöön vasta sitten, kun jo huomaa silmänympäryksillään juonteita. Paras hetki ottaa se käyttöön on kuitenkin jo ennen sitä, sillä silmänympärysihon hyvällä kosteutuksella voi nimenomaan auttaa ihoa pysymään täyteläisen kimmoisana ja ehkäisemään hienoja juonteita, jotka usein juuri nimenomaan johtuvat ihon kuivuudesta. Koskaan ei ole kuitenkaan liian myöhäistä aloittaa! Hommaa voi vielä tehostaa erillisellä silmänympärysvoiteen alla käytettävällä silmänympärysseerumilla.

Omia suosikkituotteitani ovat väsymyksen merkkejä häivyttävä ja ihoa kosteuttava The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCGsilmänympärysseerumi ja maailman paras tehokosteuttaja eli Louis Widmer Eye Contour Cream –silmänympärysvoide.

Ostolakossa Virve Vee silmänympärysnaamiot

3. Lisää potkua naamioista

Rakastan käyttää erityisiä silmänympärysnaamioita, jotka imeyttävät silmänympärysiholle sen kaipaamia kosteuttavia tehoaineita. Käytän niitä useita kertoja viikossa ja niistä onkin tullut todellisia luottotuotteita. Silmänympärysnaamioissa on erityistä se, etteivät ne välttämättä ole paksun rasvaisia (varsinkin yötä vasten käytettynä paksut voiteet voivat monilla aiheuttaa turvotusta) vaan mielummin nestemäisen ohuita.

Petitfée Black Pearl & Gold Hydrogel Eye Patch

Länsimaalaisessa kosmetiikassa edullisia silmänympärysnaamioita on saatavilla vielä vähän, mutta omat ylivoimaiset suosikkini löytyvät aasialaisen kosmetiikan puolelta. Omia suosikkejani ovat japanilaiset Kose Clear Turn Eye Zone Mask -silmänympärysnaamiolaput sekä korealaiset Petitfée Black Pearl & Gold Hydrogel Eye Patch –hydrogeelinaamiolaput, joista jälkimmäisten nimeen liputan ihan erityisesti.

Silmänympärysnaamiot ovat paras mahdollinen tapa tehohoitaa ihoa ja tuoda sille ekstra-annos sen kimmoisana pitävää kosteutusta ja hoitoa. Käytän naamiolappuja useita kertoja viikossa (välillä jopa päivittäin) ja silmänympärykseni rakastavat niitä.

Ostolakossa Virve Vee FOREO IRIS

4. Tehoapua laitteista

Sain talvella blogikokeiluun ihonpuhdistuslaitteistaan tunnetun FOREO-merkin IRIS Eye Masager -laitteen, joka on kehitetty nimenomaan silmänympärysten hierontaan. Laite on ollut minulla säännöllisen epäsäännöllisessä käytössä, mutta aina kun muistan sen olamassaolon, käytän sitä kyllä ja huomaan erityisesti sen väsyneitä ja turvonneita silmiä virkistävän vaikutuksen.

Hierova laite hyödyntää mikrovärähtelyä ja aasialaisesta kasvohieronnasta lainattua, lymfahieronnasta inspiroitunutta sormenpäillä tehtävää taputtelevaa liikettä, joiden avulla se paitsi auttaa vähentämään silmänympärysten turvotusta ja tummia silmänalusia, myös silmien ulkonurkkien harakanvarpaita. Laitteessa on kaksi toimintoa, joista toinen auttaa nimenomaan ennaltaehkäisemään juonteita ja toinen puolestaan hoitamaan ikääntynyttä ihoa, jolla on jo silmänympärysjuonteita.

Ostolakossa Virve Vee Nurse Jamie Tyyny

5. Nukkuma-asento

Paitsi että riittävällä unen määrällä on suuri merkitys silmänympärysihon hyvinvointiin, on myös sillä merkitystä, kuinka yönsä nukkuu. Postasin blogissani jo aiemmin siitä, kuinka suuri merkitys nukkuma-asennolla voi olla juonteiden muodostumisessa.  Kerroin tuolloin hankkineeni erityisen ryppyjä ehkäisevän Nurse Jamie Beauty Bear -Age Delay Pillow -tyynyn, jonka ideana on nimenomaan, ettei huomaamattaan tule nukkuneeksi koko yötä kasvot rytyssä. Moni sekoitti tuolloin hommaan kasvoille painuneet ja päivän myötä katoavat tyynynjäljet, vaikka tyynyn tarkoituksena on ehkäistä nimenomaan niitä pysyviä ryppyjä, jotka iholle vuosien saatossa ilmestyvät.

Ehkäisyyn ei tietystikään tarvita erityistä tyynyä, mutta silmänympärysjuonteiden ehkäisyssä on tärkeää kiinnittää huomiota nukkuma-asentoonsa. Jos nukkuu vuosia joka yö poski tyynyään vasten rytyssä painautuneena, on melko väistämätöntä, että iholle muodostuu sen vaikutuksesta vuosien saatossa pysyviä ryppyjä.

Bioré Sleeping Moisture Eye Pack

Mitkä ovat teidän parhaat tuotteenne ja vinkkinne silmänympärysjuonteiden ennaltaehkäisyyn?

Kommentit (18)

 1. Reeta

  Voisitko tehdä postausta parhaimmista silmänympärysvoiteista? Yritin etsiä tagin ”silmänympärysvoiteet” alueelta itselleni jotain voidetta, mutta sivujen määrän ollessa 62 kyllästyin klikkailuun 😀
  Huomasin myös kuinka suurin osa voiteista maksaa 50 euroa purkin ollessa 15ml joka on ihan kauhistuttava hinta opiskelijalle. Olisiko sinulla siis suositella tuotetta 20v eteenpäin joka selvästi jo tarvitsisi silmänympärysalueelle hoitoa? Hintakin voi toki olla kova jos tuote vain toimii 😀

  • Virve Vee

   Yes, suunnitteilla yksi tällä hetkellä! 🙂

   Tuo Widmerin silmänympärysvoide (joka muuten on 30 ml purkissa kerrankin!) on omia ylivoimaisia suosikkejani sen tehokkaasti kosteuttavan vaikutuksen ansiosta. Se on ollut omia luottotuotteitani jo varmasti yli kymmenen vuotta ja palaan siihen aina uudelleen kokeiltuani välillä muita tuotteita. 🙂

  • Reeta

   Mietin juuri tuon ostamista, mutta kannattaako näin nuorena aloittaa vielä hirveän ”tehokkaiden” silmänympärysvoiteiden käyttöä? 😀 en tiedä oletko joskus kirjoittanut tästä asiasta, että iho saattaa tottua siihen ja myöhemmällä iällä mikään konsti ei enää auta.

  • Virve Vee

   Kannattaa kurkata tämä postaukseni, siinä on melko kattava vastaus asiaan. 🙂 Mutta en siis allekirjoita missään tapauksessa, että iho tottuisi hoitaviin tuotteisiin (jo nyt ollaan jo paljon edellä vaikkapa vain viisi vuotta sitten keksittyjä juttuja) tai että myöhemmin ei sitten mikään konsti auttaisi. 🙂

  • Reeta

   Kiitos! Tätä postausta muistelinkin 😀 Taidan silti kotiuttaa itselleni tämän silmänympärysvoiteen varsinkin näin talvea ajatellen.

  • Tanja

   En ole Virve, mutta piti ihan googlettaa vieläkö joitain vuosia sitten blogeissa hehkutettu Pirkan slmänympärysvoide on markkinoilla. Ilmeisesti on, koska se on ollut jossain vertailussa mukana vielä tänä kesänä. http://www.kauneusjaterveys.fi/kauneus-tyyli/kauneustestit/loyda-paras-halpa-silmanymparysvoide

 2. Anna

  Puhdistan lähes aina silmämeikit apteekin perusvoiteella. Sillä tuntuu meikit sulavan hyvin pois vanun ja parin vesitipan avulla. Osaatko sanoa onko tuosta haittaa ripsille/silmänympärysiholle? Aloitan meikinpoiston silmämeikistä ja sitten kaksoispuhdistan ihon.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *