Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

5 min

Inhoan viiden minuutin vaikutusaikaa hiustenhoitotuotteissa. Siis ihan tosi inhoan!

Viisi minuuttia on rasittavan typerä vaikutusaika hoitoaineelle tai hiusnaamiolle.

Jos tuotteella on lyhyt vaikutusaika, on kolme minuuttia sopiva. Hoitoaineen voi levittää päähänsä ja käydä sillä aikaa suihkussa, harjata hampaat tai pestä tai kuoria kasvot muuten vaan. Kolmeksi minuutiksi on helppoa keksiä ohjelmaa ja varsinkin suihkunlämmössä. Kolme minuuttia viitsii jopa värjötellä ilman suihkun lämpöäkin -vaikka siis niitä hampaita harjatessa. Päätä on helppoa pitää alaspäin kolme minuuttia eikä viileää vettä valuvia hiuksia tarvitse heittää laskeutumaan pitkin niskaa ja selkää ikävän tuntuisina.

Viisi minuuttia on kuitenkin liian pitkä aika. Tuntuisi tyhmältä antaa veden valua viittä minuuttia puoliksi turhaan ja hampaatkin ehtii siinä aikana jo hyvin harjata jos ei suihkuun viitsi mennä. Viisi minuuttia on kuitenkin ärsyttävän lyhyt aika siihen, jotta viitsisi kastella muutenkin käytössä olevan suihkumyssyn, jonka sisällä naamiota tai hoitoainetta voisi huoletta haudutella. Ehtiikö se sitten kuivua, kun sitä illemmalla käyttää? Ja viisi minuuttia on aivan liian pitkä aika hengailla viluissaan kylpyhuoneessa ja vain odottaa!

Viisi minuuttia on liian pitkä aika moneen, mutta silti liian lyhyt aika mihinkään.

(Ja kun joku nyt kuitenkin kysyy, miksi en voi vaan jättää viiden minuutin hoitoainetta tai naamiota pidemmäksi aikaa, niin syy on se, että usein nuo tuotteet vaan lätistävät tukan tai tekevät sen liian lähmäiseksi liian pitkällä vaikutusajalla.)

Jos käytän hoitoainetta tai naamiota, jossa on minuuttia pidempi vaikutusaika, tahdon sen ehdottomasti olevan maksimissaan kolme minuuttia tai vähintään 10 minuuttia.

Entäs te?

Kommentit (13)

  1. Anonyymi

    Olen lukenut jostain hiustenhoitopuksesta, että hoitoaineet eivät tarvitse vaikutusaikaa juuri ollenkaan, sillä hoitavat raaka-aineet tarttuvat hiukseen heti eivätkä ole vesiliukoisia, joten hiukset voi huuhdella heti! Olen aina inhonnut sitä luppoaikaa, kun odotan minuutinkin hoitoaineen vaikutusta. Nyt elämä on helpomaa, kun huuhtelen hiukset melkein heti hoitoaineen levityksen jälkeen. Tunnen silti hoitoaineen tehon 🙂 Kokeile!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *