Päivä 257: Kysymyksiä ja vastauksia

Te saitte siis esittää minulle kysymyksiä ja minä lupasin vastailla niihin. Tässäpä näitä kysymyksiä ja vastauksia siis tulee:

Mitä kosteuttavaa hiusnaamiota suosittelisit? Mielellään kohtuu hintainen eli alle 30e, mielellään tietysti mahd halpa, opiskelija ei ui rahassa.

Hehkutan aina L’orealin Nutri Gloss hiusnaamion puolesta (vaaleanpunainen purkki). Kosteuttaa tehokkaasti (ja on muuten silikoniton), pehmittää tukkaa hyvin ja halutusta lopputuloksesta riippuen tuota voi pitää tukassa tavallisen hoitoaineen tapaan minuutin tai vaikka muhitella tunnin. Hintaa taitaa nykyään olla seitsemisen euroa per 200 ml purkki.

Mitä puhdistavaa naamiota suosittelisit nuorelle iholle?

Lumenen turvenaamio on yksi suosikeistani. Oma lempparini ovat Kicksistä saatavien naamiopussien muta-suklaa naamiot, jotka puhdistavat, mutta eivät kuivata ihon pintaa. Pussi maksaa muistaakseni 2,2 euroa ja siitä riittää pariin kolmeen käyttökertaan. Tuoksuu muuten nimensä mukaisesti aivan ihanan suklaiselle!

Mitä kouluja olet käynyt?

Peruskoulun lisäksi olen käynyt lukion, suorittanut kosmetologin opintoja koskaan lopulta valmistumatta ja tällä hetkellä opiskelen oman alani tutkintoa, mutta en vielä tahdo paljastaa nykyisistä opiskeluistani enempää. Tieto on siis lähinnä hankittu töissä, alan koulutuksissa ja omien kiinnostuksien pohjalta tämän hetkisten opiskelujen lisäksi.

Oletko kuullut kokemuksia Make Up Storen Matt Top Coat -päällyslakasta? Käsittääkseni idea on sama kuin Essien vastaavassa, mutta luulen tuon Make Up Storen olevan helpommin saatavissa, jos ei nettitilaus houkuttele.

En ole kuullut, sillä en ole nähnyt tätä vielä kaupoissa. Sokoksella en tosin ole hetkeen käynyt kurkkimassakaan. Testaan kyllä ehdottomasti heti, kun tämän vaan bongaan. Lehdet ovat aina niin ajoissa noiden uutuustuotteiden kanssa niistä kirjoitellessaan.Hei, mistä olet ostanut aikoja sitten postauksissa olleet äijä-sarjan tuotteet?

Ostin ne täältä.

Moi, ostin Ebaysta Diorin viisikon ja nyt olen oikeastaan aika varma, että tämä on feikki 🙁 Vertasin muihin omistamiini viisikoihin, jotka ovat varmasti aitoja. Olisiko sinulla vielä jotain hyvää keinoa erottaa oikea väärästä? Tässä esimerkiksi rasian taakse ei ole merkitty sävyn nimeä eikä numeroa ollenkaan…

Ensinnäkin kannattaa tarkistaa, että kyseinen sävy on oikeasti edes olemassa. Noissa feikeissä on nimittäin usein ihan omat sävy-yhdistelmänsä (vaikka saman niminen paletti olisikin olemassa). Lisäksi kannattaa etsiä eränumero, joka on painettu pakkaukseen ja tuotteen pohjaan. Rasian takana on aina ehdottomasti sävytarra ja samettipussukat ovat aika rimpuloita noissa feikeissä. Noista paleteista näkee kyllä heti eron aitoon verrattuna, mutta näin tuota näkemättä en osaa enempää eroja heitellä.

Jos olet ostanut eBaystä feikin, jota on väitetty oikeaksi, voit laittaa myyjälle palautetta, että tahdot purkaa kaupan. Piraattitavaraa ei todellakaan saa myydä aitona eBayssakään, eli jos myyjä ei suostu purkamaan kauppaa, ilmianna hänet eBaylle (minkä voit toki muutenkin tehdä saatuasi rahasi takaisin).

Mulla on tyhmä kysymys.. miten märkälakkaa käytetään? Ostin varmaan vuosi sitten Tigin Maxxed-outia, mutta en vaan osaa käyttää sitä. Kuuluuko se föönata kuivaksi vai jättää kuivumaan itsekseen jolloin tulee tönkkötukkaa? Purkki lojuu käyttämättömänä kaapissa joten apua tarvitaan.

Eipä tuossa käytössä sen kummempia temppuja ole. Tuo märkälakka on todella tiukkaa tavaraa, eli käytetään lähinnä vaan kiinnittämään kampaus todella tehokkaasti. Ei siis useinkaan sovi suihkutettavaksi avonaiseen tukkaan, joka lähinnä kaipaa kevyttä kiinnitystä vaan lähinnä vain silloin, kun tukka tarvitsee vahvan pidon. Tuon annetaan kuivua ihan itsekseen. Itse käytän, kun teen tukkaan kampauksen, jonka tahdon pysyvän ja joskus otsatukalle, kun tahdon kunnon pidon.

Mikä sun mielestä on turhin tuote? a) ihonhoito kategoriassa b) hiustenhoito kategoriassa c) kynsienhoito kategoriassa d) meikeissä

En sanoisi, että on olemassa turhia tuotteita. Jos joku ei tuotetta tarvitsisi, ei sitä olisi keksitty. On paljon tuotteita, joita en itse käytä, mutta joista kyllä tiedän olevan muille hyötyä. Itse usein nimenomaan innostun oudoista tuotteista, joita muut pitävät turhina.

Mitä meikkejä/kauneudenhoito tuotteita sulta on löytyny n 15vuotiaana? eli kiinnostais tietää mistä sä oot niinkun ”aloittanut”

Kyllä minulla 15-vuotiaana oli täysi satsi kaikkea. 😉

Ensimmäiset meikit sain, kun olin laivalla 8-vuotiaana äitni kanssa ja minulle ostettiin lasten meikkipaletti. Toki se nassussa ei kouluun lähdetty, mutta kyllä sillä kotona leikittiin.

Joskus 9-10 vuotiaana sain ensimmäsen kunnollisen ripsivärini äidiltäni (minikokoinen Lancomen Definicils) ja samassa iässä sain synttärilahjaksi ison Stockalta ostetun meikkisetin, jossa oli huulipunia, kynsilakkoja, meikkikyniä ja kolme luomiväripalettia, joita sai vaihdella yhteen setin mukana tulleeseen kokonaisuuteen. Äitini osti paletin minulle siksi, että nuo mukana tulleet viisikot olivat ulkonäöltään identtisiä kopioita sen hetkisistä markkinoilla olleista Diorin viisikoista (hah, tulipahan muuten samalla ohimennen selvitettyä fiksaationi Diorin viisikoihin…).

Neljännellä luokalla minulla oli aivan kamala pisamakriisi ja sain äidiltäni Lumenen hyvin kevyen meikkivoiteen käytettäväkseni. Samassa iässä minulle oli kertynyt jo pari isoa meikkipussillista meikkejä, joita jopa naapurin vanhemmat tytöt tulivat aina luokseni kuolaamaan ja testailemaan.

Viidennellä luokalla muistan saaneeni äidiltäni alesta löydetyn Helena Rubinsteinin mustan huulikiiltopurkin, joka tuoksui lakritsille ja jota sitten vetelimme kavereitten kanssa koulun diskoon. Tuossa iässä meikkasin kevyesti silloin tällöin, mutta en usein. Lemppariluomivärini oli Arcancilin vaaleanvihreä luomiväri, joka sopi loistavasti yhteen vihreän farkkuhaalarini kanssa… Muutenkin sain tuossa iässä äidiltäni kaikkea kivaa kokeiltavaksi ja meikkipussieni täytöksi.

Kuudennella luokalla aloin kulkea ihan törkeät meikkipakkelit naamassani koulussa (meikkivoide yhdistettynä peiteaineeseen ja meikkipuuteriin) enkä tainnut sen jälkeen ikinä mennä kouluun ilman meikkipohjaa (kosmetologikoulua lukuunottamatta). Mitään vahvaa silmämeikkiä tai rajauksia tai kajaleita en ole koskaan käyttänyt, mutta meikkipohja oli kyllä todella paksu. Finnit, pisamat ja tummat silmänaluset piti ehdottomasti saada piiloon. Huhhuh, ei ollut nättiä! Onneksi äiti piti huolen siitä, että jos meikataan, niin sitten myös putsataan ja huolella. Eli kyllä minulla jo 11-vuotiaana oli hyvät putsarit ja kasvovedet ja kosteusvoiteet käytössä.

5 tuotetta mitä ilman et voisi olla?

Kosteusvoide, puhdistusaine, ripsiväri, meikkipohja ja huulikiilto.

Aioitko missään vaiheessa näyttää kuvaasi täällä blogissa?

Ei ole ainakaan toistaiseksi suunnitteilla. Tuskin ainakaan ihan pian.

Entä jos pitäisi sanoa vain kolme parasta kosmetiikkatuotetta, niin mitkä sanoisit?

Tämä on oikeasti todella paha… Max Factorin False Lash Effect mascara, The Body Shopin hamppu käsivoide ja Biothermin Nutrisource huulirasva. Noita en tahdo edes yrittää korvata muilla.

Missä iässä aloitit silmänympärysvoiteen käytön/missä iässä se pitäisi aloittaa?

Muistelisin itse aloittaneeni ehkä n. 14 vuotiaana. Silmänympärysvoiteen käyttö tulisi aloittaa siinä vaiheessa, kun säännöllisen meikkaamisen aloittaa. Silmänympärysiho on kovilla, kun sitä päivittäin hangataan meikkejä puhdistamalla. Jos silmämeikkiä ei käytä, suosittelisin silti sen käyttöönottoa ennaltaehkäisevänä tuotteena viimeistään 18-vuotiaana.Hoidatko kroppasi ihoa muuten kuin lutraamalla kosteusvoidetta? Tai siis käytätkö siihen jotain erikoistuotteita kuten selluliittivoidetta tai jotain rintavoidetta tms?

Kuorin sekä kosteutan ja joskus kuivaharjaan kuorintahanskalla. En käytä erikoistuotteita, sillä selluliittituotteilla yms. ei voi vaikuttaa sinne, missä selluliitti syntyy ja on. Kiinteyttävienkin tuotteiden teho perustuu siihen, että ne napakoittavat ihoa ja vaikutus lähtee poispestessä viemäriin. Itse siis pidän ihon kosteutettuna ja pehmeänä hyvillä kosteusvoiteilla, mutta en hoida muilla tuotteilla.

Jos sinulla olisi luonnonkihrat hiukset millaisia tuotteita haluaisit kokeilla niihin eli minkä tuotteiden uskoisit olevan kiharille hiuksille hyvät?

Luonnonkiharat hiukset janoavat usein kosteutta ja tehokosteuttamalla niitä kiharat saa tulemaan esiin vielä tehokkaammin. Itse siis läträisin niihin kosteuttavia tuotteita kuten Lorealin Nutri Gloss naamiota. Käyttäisin varmaankin myös Tigin Curls Rock sarjan Curl Booster sprayta, jonka tehokkuudesta kiharoissa hiuksissa en tiedä mitään, mutta joka tuoksuu aivan ihanalle… 😉

Mitä mieltä olet kosmetiikan verkostomarkkinoinnista kotikutsuilla? Uskotko tuotteiden olevan ihan kuraa ja voisitko ikinä missään tilanteessa kuvitella itseäsi moiseen hommaan?

Ei ole olemassa huonoja tuotteita, on vain erilaisia tarpeita. Varmasti verkostomarkkinointituotteiden joukossa on loistavia tuotteita, itselläni vaan ei ole kokemuksia mistään sarjasta. En voisi kuvitella itseäni siihen hommaan, sillä en jaksaisi olla tyrkyttämässä tuoteita ympäriinsä ja pitämässä kutsuja. Olen sen verran anti-sosiaalinen, etten tahtoisi kiusaannuttaa puolituttuja tai tuttujakaan kutsumalla heitä kotiini ja painostamalla ostamaan. Eri asia olisi, jos olisin luonteeltani super sosiaalinen. 😉Ostin kynsien hoitoon tarkoitetun ”viilan” ja nyt en tiedä mitä tehdä sen neljällä eri pinnalla. Pinnat ovat: 1 even out, 2 smooth nail, 3 buff nail ja 4 shine nail. Eli ymmärrän mitä shine tarkoittaa jne. mutta miten viilaa tulee liikutella kynnen päällä kun menossa on esim. vaihe 3? Voisitko auttaa tietämätöntä tämän ihme välineen käytössä..

Pinnat tosiaan joko hiovat kynnen pintaa tai vain tasoittavat sitä hyvin kevyesti ja viimeinen pinta nimenomaan kiillottaa. Ei tuossa sen kummepaa tekniikkaa ole, ihan vaan hangataan pitkin kynnen pintaa. Voi olla, ettei sinulla ole pinnan hiomiselle suurempaa tarvetta ja siksi on tuntunut, ettei tuo pinnan hankailu ole ollut kovin hyödyllistä ja tekniikka mietityttää. Jos mitään suurempaa ongelmaa (rosoinen pinta, lakan kellastuttamat kynnet) ei ole riittää, kun silloin tällöin näytät hieman buff-pintaa kynsillesi ja lähinnä vain kiillottelet. Kiillotus vaiheessa kynttä vasten hangataan viilalla ihan napakasti painaen kunnet kuuluu sellainen ”natina”. Tässä vaiheessa kynsi kiiltää ja homma on valmista.

Kiillotella voi niin usein kuin tahdot, mutta pintaa ei kannata hioa liian usein ettei kynsi ohene liikaa.

Osaisitko suositella hyvin kosteutavaa, silikonitonta hoitoainetta?

Jälleen voin hehkuttaa suosikkiani Lorealin Nutri Gloss naamiota, joka käy ihan vaan hoitoaineesta lyhyellä vaikutusajalla tai kunnon tehohoitavasta naamiosta pidemmällä vaikutusajalla.

Kun sinulla on aika laaja kokemus erilaisista tuotteista ja vastaan on tullut myös niitä heikompia, niin kerrotko töissäsi asiakkaille rehellisesti jos olet jonkun tuotteen tyrmännyt täysin sopimattomaksi? Tietysti nämä on kauhean yksilökohtaisia juttuja, toinen tykkää äidistä toinen tyttärestä, mutta eiköhän kosmetiikka-asioissakin löydy sellaisia juttuja, mitkä riittävät tekemään tuotteesta lähes yksiselitteisesti surkean. Kerrotko siis jotenkin kierrellen, että jospa nyt katsottaisiin jotain toista tuotetta vai lyötkö summan kassakoneeseen ilman sen suurempia tunnontuskia siitä, että asiakas on nyt tuskin tyytyväinen?

Vähän kaksipiippuinen juttu, tietysti sitä yrittää kaikkensa tehdä että tulostakin tulisi, mutta toisaalta kyllä sillä on negatiivinen vaikutus kaupan imagoon jos kerta toisensa jälkeen myydään surkea tuote.

Riippuu ihan tilanteesta. Jos asiakas esimerkiksi tulee pyytämään, että tulisin valitsemaan Lorealin mineraalimeikistä oikean sävyn, koska kaikki hänen ystävänsä ovat tuotetta kehuneet ja hänkin tahtoo sitä nyt kokeilla niin kyllä minä sen tuotteen hänelle myyn. Jos asiakas puolestaan tulee ostamaan kyseistä tuotetta ihan vaan, koska on kuullut mineraalimeikkien tekevän hyvää iholle niin kyllä minä silloin sanon ihan rehellisesti, ettei tuotetta kannata hankkia vain siksi, jos on kiinnostunut kokeilemaan mineraalipohjaa, koska tuotteella ei oikeasti loppujen lopuksi ole mitään tekemistä sen kanssa.

Tai jos asiakas vaikkapa tulee hakemaan meikkipuuteria ja näen hänen ihonsa olevan todella kuiva, niin kyllä minä silloin koen velvollisuudekseni sanoa, ettei meikkipuuteri välttämättä ole paras vaihtoehto kuivalle iholle. Tai ettei ainakaan ihan täysin puuterimainen meikkipuuteri ole. Sitten on asiakkaan päätös tahtooko hän silti sen meikkipuuterinsa vai näytänkö hänelle, miten kauniin pinnan kosteuttava meikkivoide voisi iholle tehdä.

Eli kyllä rehellisyyttä pitää olla jos jo valmiiksi tietää, ettei tuote voi sopia asiakkaalle. Mutta jos asiakas on jo valmiiksi päättänyt tuotteen ostaa, niin kyllä sitä päätöstä täytyy sitten kunnioittaa.

Minä olen niin kiinnostunut aina kaikesta että kysynkin sinulta sellaista että JOS sinun pitäisi valita loppuelämäksesi vain 1 kasvojen puhdistustuote, 1 kasvojen kosteutus/hoitotuote, 1 shampoo, 1 hoitoaine, 1 vartalon pesuaine, 1 vartalon kosteutusaine, 1 meikkaustuote, mitä ne olisivat tällä hetkellä? (okei, ja 1 kynsituote) 🙂

PAHA kysymys. Meikinpuhdistukseen valitsisin Lumenen Lift Touch Puhdistusöljyn, hoitotuotteeksi kasvoille Lumenen Sensitive Touch kosteuttavan naamion (jota voisin käyttää kevyesti myös kosteusvoiteena), shampoona olisi varmaankin Joicon K-pak shampoo ja hoitoaineena Lorealin Nutri Gloss naamio, vartaloa pesisin Biothermin Lait de douche suihkumaidolla ja kosteuttaisin Nivean vartaloemulsiolla. Meikkituotteena olisi bareMineralsin meikkipohja ja kynsissä olisi OPI:n Nail Envy. Jos kynnetkin saisivat hoitotuotteen lisäksi oman meikkituotteen, niin se olisi ehdottomasti OPI:n Señorita Rose-Alita kynsilakka.

Luultavasti kuitenkin hyppäisin mielummin lentokoneesta ilman laskuvarjoa kun eläisin noin.Tietäisitkö ihan vaaleita meikkivoiteita, vaikka ulkomaisia kun Suomesta ei löydy.

Mieleeni tulevat näin äkkiseltään Lorealin Infallible 015, Make up Storen liquid foundation Milk, Dior Forever 010 ja Shiseidon Dual Balancing Foundationin sävy I 00. Myös Grimasin G0 on hyvin vaalea (löytyy eri koostumuksina). Mineraalipohjista löytyy myös usein vaaleita sävyjä kuten bareMineralsin Fair ja supervaalea Aliman Cool 0.

Kaikissa on hieman eri pohjasävy ja ovat erilaisille ihotyypeille. Yksi hyvä temppu saada himpun verran liian tummaa meikkivoidetta sävytettyä vaaleammaksi on sekoittaa sitä Lumenen ihonsävyn heleyttäjää. Peittävyys ja mattaisuus voivat vähentyä hieman, mutta sävy vaalentuu.

Miten oot opiskellu tohon ammattiin? siis voisitko kertoo ihan kaiken mitä oot opiskellu peruskoulun jälkeen ja mikä on ammattinimikkees yms. 🙂 oon kiinnostunu alasta ni jos voisit kertoo myös jotain siitä esim miten viihdyt ja palkasta jotain (ei tosin tarvi jos et halua puhua palkastas) ala kiinnostaa mua kovasti 🙂

Koulutuksestani olikin jo aiemmin puhetta, mutta muuten voisin kertoilla siitä, mitä olen itse tehnyt ja miten olen nykyisiin hommiini päätynyt.

Ensinnäkin kosmetiikka-alalla on todella huono palkkaus. Kosmetiikkamyyjän palkka on sama kuin kaupan kassan eikä se, että myyjän odotetaan osaavan kaiken mahdollisen tuotteista lisää palkkaa yhtään. Muutama kosmetiikkafirma käyttää palkkauksessa kaupan alan työehtosopimuksen sijaan kemian liiton sopimusta ja siinä on jo ihan pieni ero sentään. Rahan takia alalle ei kuitenkaan kannata lähteä, sillä sitä ei pahemmin tule.

Itse ehdin opiskella lukiossa toista vuotta kun päätin, etten jaksa enää odottaa vaan tahdon jo kosmetologikouluun. Hain kosmetologikouluun ja sain paikan. Lukion viimeisen vuoden opiskelin päivisin kosmetologiksi ja kävin illalla aikuislukiota ja valmistuin yo-kirjoituksiin ja suoritin ne koulun ohella. Kun ylioppilaskirjoitukset olivat ohi, näin koulun ilmoitustaululla ilmoituksen, jossa eräs kosmetiikkasarja haki alan opiskelijaa ilta- ja viikonlopputyöhön. Laitoin hakemusta menemään ja sain paikan. Aloitin työskentelemällä suuressa tavaratalossa ja tein samalla esittelyitä ja hyllytyksiä myös muissa tavarataloissa ja työpisteissä.

Syksyn mitaa aloin kuitenkin kyllästymään opintoihini, sillä inhosin hoitojen tekemistä. Rakastin joka ikistä teoriatuntia ja asioiden pänttäämistä, mutta en voinut sietää sitä, että joutuisin itse leikkelemään toisten varpaiden kynsiä tai levittelemään toisten vartalot täyteen mutaa. Sain silloiselta työnantajaltani vakituisen työpaikan, jätin koulun kesken ja teinkin sitten sarjalle kolmatta vuotta töitä (jona aikana vaihdoin jopa paikkakuntaakin).

Jossakin vaiheessa työ alkoi kyllästyttämään ja kaipasin uutta haastetta. Firmassa oli yt:t meneillään ja samalla näin lehdessä erään kiinnostavan ilmoituksen ja hain töihin. Hakijoita oli ollut paljon ja olin ihan pirun ylpeä, että pääsin nykyiselle työnantajalleni töihin.

Kuten monilla muillakin aloilla, myös tälläkin alalla on taas tehtävä vähennyksiä ja koska työtuntejani jouduttiin ainakin joksikin aikaa hieman vähentämään, saatoin aloittaa tänä syksynä opiskelut ja hankkia hieman lisää koulutusta alaa varten. Suorittamani tutkinto on todella uusi ja kerron siitä myöhemmin tarkemmin, mutta sen verran voin kertoa, että sen siivellä pääsen hyvin mielenkiintoiseen työharjoittelupaikkaan ja kokeilemaan hieman erilaista työskentelyä.

Olen suhteellisen lyhyen työhistoriani aikana ehtinyt tekemään työpäiviä niin pienissä Emotioneissa, Stockan Beautyissa, Kickseissä, Anttiloissa, Tarjoustaloissa, Citymarketeissa kuin Helsingin suurissa tavarataloissakin (joista suurimassa työni itseasiassa aloitinkin). Olen siis saanut erilaisia työkokemuksia ja sitä kautta oppinut hyvin paljon alasta, mutta eniten tietoa on tullut oman kiinnostuksen kautta. Koska ala kiinnostaa minua kovasti, olen ottanut asioista paljon itse selvää netissä surffailemalla ja kirjoja ja lehtiä lukemalla.

Tämä on sellainen ala, että perustiedot voi kyllä hakea koulusta, mutta koska tuotteet uudistuvat ja teknologia kehittyy jatkuvasti, ei koskaan voi olla valmis ja täysin oppinut. Kosmetologikoulusta ei pahemmin tuote- tai raaka-ainetuntemusta oppinut ja myyntiäkin oppii parhaiten konkareita seuraamalla. En voisi kuvitellakaan itseäni millekään muulle alalle, mutta toki vaikka mihin erilaisiin työtehtäviin.

Niin, itsestään on aina kivaa puhua… 😉

Onkohan Seppälän MSCHIC mineraalimeikkivoiteella mitään tekemistä oikean mineraalien kanssa? INCI: Mica, Zinc Stearate, Boron Nitride, Sorbic Acid, Tetrasodium Edta, May contain: CI 77891 (Titaniumdioxide), CI 77163 (Bismuthoxychloride), CI 77492 (Ironoxide), CI 77491 (Ironoxide), CI 77499 (Iron oxide)

Ei nimittäin ole mahdollisuuksia alkaa ihan Amerikasta asti tilailemaan mineraalikosmetiikkaa, ja tällä tuotteella on kohtuullinen hinta verrattuna bareMineralsiin.. :)

On tuossa mineraaleja mukana. Mica ja sinkki ovat mineraaleja ja väriaineina on käytetty mineraaleja, mutta ei tuo mikään puhdas mineraalimeikki ole. Kuulostaa paremmalta kuin esim. Loreal tai Maybelline, mutta en minä tuota hankkisi ihan vaan mineraalipohjan hankkimisen vuoksi. Eli hanki jos tuntuu ja näyttää hyvältä, mutta älä mineraalimeikin hankkimisen vuoksi.

Olen harvinaisen epätoivoinen. Olen etsinyt vuosikausia iholleni sopivaa kosteusvoidetta. Eipä ole löytynyt. Tarvitsen siis apua.

Ihoni on herkkä ja punoittaa lähes joka syystä, epäpuhtauksiin erittäin taipuvainen, ja varsinkin nyt, kun ilma on alkanut kylmentyä, pintakuiva. Eli haastava. Käytän bareMineralsia ja sekin tuo pintakuivuuden esiin, muista meikkipohjista puhumattakaan… Ihohuokoseni tukkeutuvat helposti, ja pidänkin geeleistä enemmän kuin voiteista. Geelit eivät kuitenkaan kosteuta tarpeeksi, varsinkaan talvella.

Hinnalla ei ole väliä, 66 euroa olen enimmillään kosteusvoiteesta maksanut… Montakin ehdotusta voi antaa, kokeilen mielelläni.

Olet varmasti kokeillut paljon tuotteita enkä minäkään osaa oikein heittää tästä näin vaan mitään tuotetta, joka varmasti sopisi ihollesi. Sen verran voin kuitenkin sanoa, että herkemmälle iholle kuulemma sopivat usein paremmin synteettisiä raaka-aineita sisältävät tuotteet kun kasvipohjaiset, sillä synteettiset ovat usein tavallaan puhtaampia.

Clinique satsaa paljon alleriatesteihin (muistelisin lukeneeni, että tuotteet testataan 600 ihmisellä kullakin 12 kertaa reaktioiden suhteen on nollatoleranssi), eli sieltä voisi löytyä apua. Yksi suosittu voide on ollut Moisture Surge, joka on kevyt ja hieman geelimäinen, mutta kuitenkin kosteuttava. Myös Estee Lauderin Hydra Completen kevyempi versio on ollut tykätty (tykkään itsekin), mutta ihosta tietysti aina riippuu, kuinka se mihinkäkin voiteeseen reagoi. Varsinkin talvella suosittelisin käyttämään yöllä kosteuttavaa naamiota (esim. Lumenen Sensitive Touch), joka ehkäisisi pinnan kuivumista, mutta jonka voisi kuitenkin pyyhkiä lopuksi pois kasvoilta. Myös kevyt kosteuttava seerumi voisi olla mukava lisä talvella voiteen alle ainakin yökäytössä.

Muista ehdottomasti käydä kyselemässä näytteitä ennen ostopäästöstä, sillä herkän ihon kanssa voi helposti mennä pieleen.Onko sulla kokemuksia Wet’n’wildin tuotteista? Mitä mieltä olet esim. sarjan ripsareista? Meinaa eräs niistä on varmaan muodostunut hg-tuotteksi minulle 😀

Hyvin vähän kokemuksia, yhtäkääm ripsiväriä en ole sarjalta kokeillut.

Tahtoisin suosituksia kuivien latvojen hoitoon. Bonacuren latvasuoja on loistavaa, mutta onko muita?

Bonacuren latvasuoja on hyvä suojaamaan latvoja, mutta hoitotehoa siinä ei ole. Tässä yhteydessä on jälleen hyvä mainita suosikkini Lorealin Nutri Gloss hiusnaamio, jota voi kuivassa tukassa muhitella vaikka tunninkin. Kosteuttaa ja pehmittää todella tehokkaasti. Suosittelen käyttämään latvasuojan alla vielä jotain oikeasti hoitavaa jätettävää hoitoainetta tai -suihketta. Yksi edullinen hyvä tuote on Kickseistä löytyvä Oliv-sarjan hoitosuihke.

Kyllästyttääkö bloggaus ikinä?

Eräs blogia pitävä tuttuni tuskaili tämän asian kanssa juuri. Bloggaaminen vie kuulemma paljon aikaa ja välillä se ärsyttää.

Itse teen tätä mielelläni. Tuntuu, että on vaan niin paljon sanottavaa! Jos joskus on sellainen päivä, ettei huvita kirjoittaa yhtään mitään niin sitten en vain kirjoita. Sellaisia päiviä vaan on todella harvoin. Joskus saattaa olla jopa sellainen päivä, että juttua on niin hemmetisti, että on kirjoitettava valmiiksi putkeen jo parin seuraavankin päivän postaukset!

Niin kauan, kun kirjoitan sellaisista asioista kun itse teahdon, teen tätä mielelläni. Mutta sitten, kun huomaan hampaat irvessä vääntäväni meikkitutoriaalia, joka ei voisi vähempää kiinnostaa, on aika laittaa homma jäihin.Mitä hammastahnaa käytät? Vaihteletko niitäkin?

Hammastahnan kanssa olen aika tylsä. Hammastahnan on kyllä aina oltava jonkun ”oikean”hammastahnavalmistajan merkkiä (Pepsodent yms.) eikä mitään Pirkkaa tai Euroshopperia, sillä jälkimmäisiä käyttäessä tulee sellainen olo, ettei tuotteeseen varmasti ole pahemmin satsattu kun brändillä on tuhat muutakin tuotetta. Pepsodent keskittyy hampaisiin, joten heidän tahnojensa olettaisi oikeasti olevan kunnossa. Kokeilen kyllä eri tahnojakin, mutta usein ostan vaan tarjousten perässä halvinta. Toki jos tulee jotain uutta ja mullistavaa, niin pakkohan se on kokeilla. Viimeisimpänä ”erikoisuutena” taisin tahnan ilmestyessä kokeilla White Now-tahnaa, joka sinisyydellään neutralisoi hampaiden keltaisuutta. En ihan vakuuttunut.

Entä jos sinun pitäisi valita yksi kynsilakka, jota käyttäisit koko loppu elämäsi, mikä se olisi?

OPI Señorita Rose-Alita. Ehdottomasti.Ootko koskaan testannu Nivean mustapäälaastareita?

En ole, mutta olen kuullut kehuja.

Missä järjestyksessä suosittelisit käyttämään puhdistavaa naamiota ja kuorintaa? Itselläni on lumenen turvenaamio ja samaisen merkin mineraalikuorinta.

Kosteuttavat/hoitavat naamiot on ihan loogista lätkiä naamaan kuorinnan jälkeen mut mites tää ihoa puhdistava, kun tuntuu että se ”nostaa epäpuhtaudet pintaan” ja siksi tuntuisi että jälkeenpäin olis syytä kuoria.

Ehdottomasti aina kuorinta ensin ja kaikki ylimääräisen sen avulla pois iholta niin naamio pääsee paremmin vaikuttamaan. Epäpuhtaudet eivät kuitenkaan nouse ihon pinnalle mitenkään vaan kaikki mihin naamio nappaa lähtee kyllä naamiota huuhdellessa sen mukana.

Oon kuullu, ettei toisten silmämeikkejä saa lainata. Mikähän ois syy tähän?

Silmätulehduksen riski on aina olemassa. Vaikkei toisella olisikaan silmätulehdusta, voi toisen silmässä silti olla erilainen bakteerikanta ja se taas sitten aiheuttaa tulehduksen. En siis suosittele.

Mitä mieltä olet testeri huulipunista ja kiilloista. Itseäni ällöttää suuresti ne.

En nyt tiedä mitä tähän pitäisi vastata. Testerit ovat työni kannalta hyvin hyödyllinen asia enkä voisi ilman niitä tehdä työtäni. Lähinnä minua ällöttävät ihmiset, jotka saavat punat ja kiillot näyttämään pahoilta. Kun testerin on käyttämättömänä hyllyssä, pysyy se kyllä ihan hyvänä. Kuuluttaisin siis hyvien tapojen perään kosmetiikkaosastolla asioidessa! Tuntuu, että kaupan testereitä kohdellaan todella törkeästi ja harvan meikit menevät kotikäytössä sen näköisiksi kun kaupan testerit. Jos kaikki pyytäisivät spaatelin ja huulipunasiveltimen tahtoessaan kokeilla kaupan punaa tai kiiltoa niin kaikki olisi hyvin, mutta valitettavasti näin ei ole.

Eli siis kyllä ne minuakin ällöttävät, jos niitä on kohdeltu kaltoin asiakkaiden toimesta.

Haluaisin tietää, kuinka monta uutta kosmetiikkatuotetta saat/ostat yhteensä viikon aikana? Tähän ei ole mitään vakiomäärää. Ostan tuotteen, jos tarvitsen sellaisen (muutama tuote kuussa, yleensä joko käsi-, jalka- tai vartalovoide) ja muutamia tuotteita kuussa yleensä sitten tulee töistä tai lahjaksi yms. Joskus voi olla monta viikkoa putkeen ilman, että mitään uutta tulee ja joskus kerralla saattaa tulla hirveä läjä. Tuotteita ei kuitenkaan tule mitenkään säännöllisesti ja automaattisesti. Viime kuukausina tavaraa on tullut hulluna, mutta esimerkiksi kesällä oli hiljaisempaa.

Tässä oli teille nyt jonkun verran kysymyksiä vastauksineen. Toki jatkossakin saa kysyä, jos jokin asia mietityttää.
Kommentit (27)
  1. Olen ilmeisesti jättänyt lukematta tällaisen kysymspostauksen kokonaan!
    Minulla on erittäin kuiva kasvojen iho, etenkin talvisin. Olen erittäin huono meikkiasioiden kanssa, olen yläasteelta vain vannonut niihin samoihin rutiineihin (tuotteet toki vaihtunut aina kausittain). Kivipuuteri ei ilmeisesti ole mistään kotoisin kuivalle iholle? Millä voisin korvata sen sitten?
    Mineraalimeikit? Olen kauhean nuiva lähtemään kokeilemaan mitään tuollaista uutta joten löytyykö kaupan hyllyltä vastausta tähän?

  2. Sait varmasti kaikki lukijasi (myös minut) sekoamaan kiinnostuksesta uusia opintojasi kohtaan:D

    Koska saamme tietää lisää?

    -rellu-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *