Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

24, 48 vai jopa 72 tai 96 tunnin antiperspirantti?

Me olemme kaikki nähneet noita antiperspiranttimainoksia, jotka lupaavat kestävää pitoa. Ennen lupailtiin 24 tunnin pitoa. Sitten alettiin jo lupailla 48 tunnin pitoa. Ja nyt mennään välillä jopa 72 tai ihan oikeasti jopa 96 tunnissa!
Nyky-yhteiskunnassa harva tarvitsee dödölleen neljän vuorokauden pitoa, mutta eikö olisikin kiinnostavaa kuulla, mitkä kriteerit tuotteen tulee täyttää, jotta sen on sallittua luvata tekevän noin?
Lupaus tuollaisista yhdestä kolmeen vuorokautta kestävästä pidosta kuulostaa kuluttajan korvaan tietysti siltä, että tuotteen on kyettävä blokkaamaan hikoilu tuoksi ajaksi. Sitähän se pito tarkoittaa, right?
Homma ei ole ihan noin simppeliä.
Jotta antiperspirantti voi luvata vaikkapa sitä 24 tunnin pitoa, on väite täytynyt osoittaa todeksi testeillä. Näissä testeissä antiperspiranttia verrataan deodoranttiin, joka toisin kuin hikoilua konkreettisesti estävä antiperspirantti vain pyrkii pitämään kainalot raikkaan tuoksuisina edes jonkun aikaa.
Antiperspiranttia testattaessa 30  hengen testiryhmä viettää aikaa 40 asteisessa huoneessa, jonka ilmankosteus on 40%. Jos hikoilun määrä vähenee väitteenä esitetyn ajanjakson ajaksi 20%, voi tuotteen sanoa estävän hikoilua. 
Tuotteen ei siis lähtökohtaisestikaan tarvitse estää hikoilua sitä esitettyä vaikkapa 48 tuntia, vaan riittää, että testeillä voidaan osoittaa hikoilun määrän vähentyneen edes viidenneksellä. Ei täysin, ei puoliksi vaan edes viidenneksellä.
Siinä se salaisuus.
Kuinka paljon teitä ostopäätöstä tehdessä kiinnostaa, kuinka pitkän ajan pitoa deodorantit tarjoavat?

Kommentit (18)

  1. srd1981

    Olen luopunut kokonaan kaupan deoista ja siirtynyt kivideojen ihmeelliseen maailmaan. Paras löytämäni tuote on ehdottomasti Crystal deo, jota saa myös matkakokoisena. Suosittelen aikuisten oikeasti. Ja siis hikoiluahan nämä eivät estä, mutta ei haise hiki, ei niin millään. 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *