Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Testissä ihana C-vitamiinifiltteri suihkuun

Olen jo useampaan otteeseen fiilistellyt, kuinka hankin Etelä-Korean reissultani C-vitamiinilla varustetun suihkufiltterin, jollaiset vaikutivat olevan siellä kovassa nosteessa. Törmäsin niihin ensin muutamia kertoja kosmetiikkamyymälöissä ja kun sitten kävin K-Beauty Expo 2018 -kauneusmessulla, näkyi niitä joka puolella.

Aluksi ignorasin filtterit turhana humpuukkina enkä syventynyt niihin sen enempää, mutta viimeisenä messupäivänä satuin juttusimme erään filttereitä myyneen pisteen työntekijän kanssa enkä voinut enää sivuttaa uteliaisuuttani. Ostin messutarjouksena muistaakseni noin kuudella eurolla suihkufiltterin (tavallisesti niillä on hintaa ilmeisesti noin viitisentoista euroa), joka lupasi tuoda suihkuuni sitruksisen raikkaan tuoksun, filtteröidä suihkuveteni sekä lisätä siihen vielä C-vitamiinia sekä punaista ginsengiä ja etanaseerumia, jotta ihostani tulisi kosteutettu.

 C-vitamiini suihkufiltteri kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Filtteri oli yrityksen tietojen mukaan saanut World Atopy Association -yhdistyksen hyväksynnän ja se auttaisi suodattamaan vedestä kloorin ja putkiston ruosteen. Täällä Ruotsissa on tietysti hyvälaatuista vettä kuten Suomessakin, mutta monissa maissa iholle (ja hiuksille) voi varmasti tehdä suuren eron ihan jo se, että nämä saadaan suodatttua pois suihkuvedestä. Kuulemma jopa yli 98% kloorista, ruosteesta ja muista epäpuhtauksista katoaa suodattimeen.

 C-vitamiini suihkufiltteri kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Itse suihkufiltteri on muovinen, kämmeneen mahtuva lisäosa, jonka sisällä on filtteri ja kiinteä möykky. Tämä kiinteä möykky on se, joka sisältää hoitavat ja tuoksua tuovat ainesosat ja se liukenee suihkuveteen veden virratessa osan läpi.

 C-vitamiini suihkufiltteri kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Myyjä lupaili, että suihkufiltterin voisi asentaa oikeastaan mihin tahansa suihkuun, sillä suihkupäissä on ilmeisesti universaalit kierteet. Päätin uskoa häntä, sillä ainakaan taloudellinen tappio ei olisi kovin suuri, vaikka en saisikaan suihkupäätä asennettua. Ilokseni myyjä oli kuitenkin oikeassa ja suihkupää kiertyi sekunneissa paikoilleen täysin ongelmitta.

(Käytän itse suihkussa aina käsisuihkua ja vihaan katossa olevaa isompaa suihkua, joka pommittaa veden ryöppynä päälleni sekä kastelee väkisin hiukseni ja liimaa ne latteina pitkin päänahkaani.)

 C-vitamiini suihkufiltteri kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Suihkufiltterin kyljestä voi seurata möykyn kulumista. Ajattelin itse ensin, että kyseessä on joku pari suihkukertaa riittävä turhake, joka tulee vain kalliiksi, mutta myyjä kertoi kyseessä olevan kuukausien käyttöä kestävä tuote. En enää muista, kuinka monta kymmentä tuhatta litraa vettä hän sanoi filtterin läpi voivan kulkea, mutta luku oli suuri.

Muovisen suihkufiltterin läpi näkyy myös aluksi valkoinen sedimenttisuodatin, joka alkaa tummua käytön myötä. Ruotsalaisessa suihkussa se tummuu puhtaan veden vuoksi varmasti hitaammin, mutta koska asumme vanhassa, 50-luvulla rakennetussa talossa, voi putkista hyvinkin irrota vesijohtoveteen suodattimeen jääviä epäpuhtauksia.

 C-vitamiini suihkufiltteri kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Asensin itse filtterin paikoilleen kuukausi sitten. Ensimmäisen viikon olin itse lähes kokonaan pois kotoa, joten siitä nautti vain mieheni ja seuraavat viikot olemme iloinneet siitä molemmat päivittäin. FIltterin sisällä oleva möykky ei näytä kuluneen vielä oikeastaan yhtään, eli tästä riittänee iloa varmasti pitkälle kevääseen.

Suihkufiltterin konkreettisin juttu on sen suihkuun tuoma ihana tuoksu. Valitsin itse käyttöön raikkaan sitruksiselta tuoksuvan vaihtoehdon, mutta tarjolla oli myös ruusulta, laventelilta ja jasmiinilta tuoksuvat vaihtoehdot ja muilla myyntipisteillä näin vaikka kuinka paljon muita vaihtoehtoja. Filtteri levittää tuoksuaan erityisesti lämpimän suihkuveden vaikutuksesta ja varsinkin miehen suihkureissujen jälkeen tuntuu aina, että tuoksu leijuu kylpyhuoneen ulkopuolellakin.

 C-vitamiini suihkufiltteri kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Nämä tarjolla olevat tuoksut ovat aika perinteisiä, mutta aloin heti miettiä, voisiko joku tuoksubrändi tarttua tähän tuotteeseen ja ottaa sen hajuvettään täydentäväksi lisätuotteeksi. Voisin oikeasti kyllä maksaa useammankin kympin, jos saisin kuukausiksi lemppari hajuveteni tuoksua suihkuhetkeen lisäävän tuoksufiltterin käyttööni!

Suihkufiltterin vaikutuksesta ihon kuntoon on vaikeaa sanoa, sillä kosteutan vartaloni ihoa muutenkin ahkerasti. Olen kuitenkin ollut viime viikkoina siinä välillä aika laiska, sillä minusta on tuntunut, ettei sille ole ollut yhtä suurta tarvetta kuin aiemmin. En ole varma, liittyvätkö nämä asiat oikeasti yhteen, mutta tavallisesti hetkessä hilseilemään alkava, aina niin kuiva vartalon ihoni on tuntunut viime aikoina aiempaa pehmeältä ja on nytkin kosteutetun ja pehmeän tuntuinen, vaikka en muistanut eilen laittaa sille mitään vartalovoidetta suihkun jälkeen.

Olen hieman skeptinen asian suhteen vieläkin, joten en uskalla väittää, että ihoni tavallista parempi kosteustasapaino olisi nimenomaan suihkufiltterin ansiosta, mutta sanonpahan silti ääneen, että olen viimeaikoina laiminlyönyt päivittäistä vartalon ihon kosteutusta todella usein, sillä ihoni ei ole ollut enää hilseilevän kuiva vaan pehmeän ja kosteutetun tuntuinen enkä keksi, mikä muu voisi olla tämän takana.

 C-vitamiini suihkufiltteri kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

C-vitamiinilla varustettu suihkufiltteri vaikutti siis aluksi humpuukilta ja täydeltä turhuudelta, mutta nyt kuukauden käytön jälkeen olen jo varsin kiintynyt siihen ja mieskin on pitänyt siitä. Suihkuveden lisäsuodatus vaikuttaa hyvältä asialta, ihoni tuntuu tavallista paremmalta ja suihkufiltteri tuo suihkuun ihanaa, suihkuhetken nautinnollisuutta lisäävää tuoksua. Seuraan mielenkiinnolla, kuinka monta kuukautta filtteri käytössämme toimii, mutta veikkaisin, että vähintään neljä ellei jopa kuusi kuukautta.

Ostin tosiaan oman suihkufiltterini Etelä-Koreasta kosmetiikkamessuilta, mutta Suomessa hieman vastaavia tuotteita myy Aroma Sense Finland, jonka tuotteita löytyy sekä merkin omasta verkkokaupasta että mm. Kärkkäiseltä. Siellä tosin näyttäisi, että suihkupää tulee ostaa erikseen ja myynnissä on sen sisään laitettavia tuoksuja. Tuoksujen valikoima on ihanan laaja ainakin.

Itse tykkään omasta lisäosastani, sillä sen voi tosiaan laittaa tavalliseen käsisuihkuun ja se tuo paitsi tuoksua ja hoitoa, mutta myös suodattaa vedestä putkiston mahdollisia epäpuhtauksia. Ebaysta näyttää pienellä selailulla löytävän tällaisia noin parilla kympillä ja voisin itse maksaa sen hinnan, sillä oma suihkufiltterini on ainakin ollut loistava ja tuottaa pitkäksi aikaa iloa. C-vitamiinifiltterin myyjiä löytää eBaysta täältä.*

 C-vitamiini suihkufiltteri kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Kiinnostaisiko teitä tällainen lisäosa suihkuun?


Lue myös:

9 trendikästä kauneudenhoidon apuvälinettä

Nämä erikoiset kosmetiikkatuotteet ostin Koreasta

Kommentit (5)

 1. pallonenä

  Ihanan kuuloinen tuote! Voisiko eleven alkaa tuoda näitä myyntiin?

 2. Johanna

  Minulla on jo pari vuotta sitten ollut käytössä ihan suomesta ostettu filtteri joka suodattaa metallit, kalkin, ruosteessa yms yms pois vedestä. Hommasin sen Porvoossa asuessani, kun tukkani oli aina vihertävä. Apu oli huomattava. Hiukset pysyivät puhtaan vaaleana, eikä vesi tuntunut kuivattavan ihoakaan enää niin pahasti.

 3. Kristalli

  Hmm, toimiskohan tällainen meidän säästövirtaussuihkun kanssa, kun vettä tulee jo valmiiksi surkean pienellä paineella. Tohon messuhintaan voisin ehkä kokeillakin, mut en luultavasti korkeammalla hinnalla, ainakaan vielä, jään odottelemaan vielä lisäkokemuksia näistä. Mulla olis muuten postaustoive sulle, eli miten jälkikäsittelet kuviasi? Muutama kosmebloggaaja onkin tästä jo kertonyt, ainakin Nude-Erika ja Miia Ezen, olisi kiinnostavaa kuulla miten suhtaudut tähän. Miia vähensi käsittelyä reilusti ja oon kovasti tykännyt hänen näistä uusista, realistisemmista kuvista, etenkin jos demonstroidaan miltä jokin meikkivoide oikeasti näyttää kasvoilla ilman filttereitä tai blurrauksia, ne palvelevat lukijoita paljon paremmin. Olis kiinnostavaa lukea sun mielipide asiasta myös.

  • Virve Vee

   Kiinnostava postaustoive! 🙂

   Minulla ei ole ihan kauhesti asiasta kommentoitavaa, sillä postausten kuvaaminen on asia, jota ihnhoan sydämestäni ja käytän kuviin ja niiden ”käsittelyyn” mielelläni mahdollisimman vähän aikaa. Minulla ei ole Photoshoppia enkä osaa käyttää sitä, joten kuvanmuokkaukseni on lähinnä Macin omalla kuvankäsittelyohjelmalla kirkkauden lisäämistä, kontrastien säätämistä ja valkotasapainon korjaamista. Jos kuvaan kasvojani esitelläkseni ripsiväriä ja poskellani on finni, onnistuu Macin ohjelmalla häivyttää sitä. Tuollaisia juttuja voin siis yrittää pienillä kyvyilläni taikoa kadoksiin, jos ne eivät mitenkään liity postauksen aiheeseen varsinaisesti. Eli omat suurimmat kikkailuni liittyvät siihen, että lisään kuvaan valoa tai säädän kontrasteja, sillä en vain osaa (tai näin talven hämärtyessä voi) ottaa kuvia, jotka olisivat valmiiksi täydellisen valaistuja. Jos luen itse postausta, jossa esitellään, miltä meikkivoide näyttää niin haluan myös nähdä, miltä lopputulos oikeasti näyttää enkä katsoa käsiteltyjä kuvia. Jos kuitenkin katson itse jonkun postausta nähdäkseni, miltä ripsiväri näyttää, on minulle ihan sama, onko silloin ihoa vaikka blurrattu. 🙂

 4. Mira

  Hajusteettomana ehdottomasti kiinnostaisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Oma uratarina – Näin päädyin tähän, missä nyt olen

Minulta on viimeaikoina toivottu useampaankin otteeseen uratarina-tyyppistä postausta, jossa kertoisin, mitä olen opiskellut ja tehnyt työkseni ja kuinka olen päätynyt nykyiseen työhöni. Aihe kuulosti kivalta tarttua ja samalla myös summata hieman, kuinka olen päätynyt pääkaupunkiseudulta…

Käytän vain kahta vaatetta – näin se sujuu

Kerroin vähän aikaa sitten, että olen elänyt viimeiset pari kuukautta käyttäen lähestulkoon vain kahta mekkoa. ”Lähestulkoon” siksi, että ne eivät ole kotiasujani, sillä kotona vietän aikaa oloasussa ja esimerkiksi viime kuussa messupistettämme rakentaessa pidin päälläni…

The Inkey List haastaa The Ordinaryn

The Ordinary on muutaman vuoden jyrännyt markkinoita edullisilla ihonhoitotuotteillaan, jotka ovat tehneet erilaisten aktiiviaineiden käytöstä suosittuja. Tuotemerkin tehokkaiden, vaikuttavia aineita pullollaan olevien tuotteiden ansiosta lähes jokaisen kuluttajan ihonhoitorutiniin on lisätty yksi tai useampi aktiiviaine, joka…

Joulukalenteriarvonta: voita ylellinen Babor-kalenteri

Ylivoimaisesti parhaita juttuja työssäni on, että pääsen puuhailemaan niin monen eri tuotemerkin parissa. Saan kuulla useiden merkkien tuotteista, syventyä brändien tarinoihin ja uppoutua uutuuksiin. Se on ehdottomasti työni ihaninta antia. Sama asia on kuitenkin täydessä ristiriidassa…

Soulin parhaat kosmetiikkamyymälät – 9 vinkkiä

Minulta on kyselty paljon vinkkejä siitä, mitkä ovat parhaita paikkoja shoppailla Soulissa kosmetiikkaa. Kaupungin katukuvassa vilkkuvat tuhannet eri tuotemerkkien omat kosmetiikkamyymälät ja vaikka monet niistä ovatkin melkoisia elämyskeskuksia, tykkään itse eniten kuitenkin kierrellä useita merkkejä…

12 eniten käytettyä meikkituotettani

Esittelen blogissa paljon ihania kosmetiikkatuotteita ja välillä saattaa varmasti tuntua, että kerron joka väliin jostakin tuotteesta tulleen uuden suosikkini. Ajattelinkin tänään siksi näyttää, millaisia meikkituotteita minulla on nyt jo pidempään ollut aktiivikäytössä, eli minkä tuotteiden…

Näin minimalistinen elämä on sujunut

Kirjoitin blogiin kesällä paljon minimalismista ja siitä, kuinka tyhjensimme asunnostamme kaiken ylimääräisen tultuamme heinäkuussa kotiin Bangkokista, jossa asuimme puoli vuotta vähillä tavaroilla. Kävimme läpi ihan kaiken mahdollisen jokaista keittiön astiaa, makuuhuoneen liinavaatetta sekä työkalupakin ruuvia…

Kuinka paljon blogin mainoslinkeillä tienaa?

Kuulin jonkin aikaa sitten mielenkiintoisen olettamuksen blogeissa viljeltävien mainoslinkkien kannattavuudesta: ”No sulla nyt on tollanen iso blogi niin sä nyt teet yhden postauksen ja laitat sinne mainoslinkin niin saat siitä heti paljon rahaa.” En yhtään…

Mikä FOREO LUNA -kasvoharja kannattaa valita?

Julistan toistuvasti rakkauttani FOREO LUNA -kasvoharjoja kohtaan ja omistankin niitä useassa eri mallissa. Minulta kysytäänkin usein vinkkejä ja suosituksia siihen, mikä malli niistä kannattaisi ostaa. Olen tehnyt aiemmin postauksen, joka summaa eri mallien hyvät ja…

NEOGEN – yksi korealaisen kosmetiikan lempparimerkeistäni

Olen viimeviikot jälleen näyttänyt töissä yhdeltä virnistävältä riemuidiootilta, sillä valikoimapuolellemme on sadellut niin hyviä uutisia jatkuvalla syötöllä. Voitte varmasti arvata, että minun kohdallani ne leveimmät hymyt on saanut aikaan jatkuvasti kasvava korealaisen  kosmetiikan valikoimamme ja…