Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Valmiina Black Friday -hurrikaaniin

Minusta on mielenkiintoista ja jopa aika hauskaa, että vaikka pidänkin blogia kosmetiikasta, ovat blogin luetuimpia postauksia aina tavallisesti ne, joissa kirjoitan jostakin muusta kuin kosmetiikasta, eli tavallisesti nimenomaan työkuulumisistani. Olen tunnustautunut aika kovaksi työnarkomaaniksi positiivisessa mielessä, sillä rakastan työtäni ja sitä on vain niin mukavaa tehdä, joten kertoilen erittäin mielelläni työkuulumisistani täällä blogissa. Kivaa siis, että ne kiinnostavat teitä aina!

Kulunut syksy ja alkanut talvi ovat olleet meillä töissä erityisen jännittäviä, sillä kokoajan tuntuu tapahtuvan niin paljon. Kaikilla on hirveä draivi painaa eteenpäin ja muutoksen tuulet puhaltavat jatkuvasti kaikista suunnista niin, että välillä tuntuu kuin olisi suoranaisen pyörremyrskyn keskellä. Joka suunnasta tulee kokoajan tietoa uusista rekrytoinneista, tuotemerkeistä ja muista uudistuksista sekä jopa uusista toimitiloista, joten jokainen päivä on suoranainen jännitysnäytelmä eikä koskaan voi aamulla arvata, mitä päivä tuo tullessaan. Harvassa ovat päivät, joina en kotiin mennessä huikkaisi miehelleni ensimmäisenä, että ”Et ikinä usko, mitä tänään tapahtui…”

Nordicfeel Eleven kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Uudet tuulet ja muutokset ovat aina jännittäviä ja jopa vähän pelottaviakin, mutta myös mieltä piristäviä. Yksi jännittävimmistä jutuista, joita syksy ja talvi ovat mukanaan tuoneet on ollut kokonaan uuden verkkokaupan adoptointi. Siinä missä omalta vauvaltani jo kolmen vuoden ajan tuntunut Suomen Eleven on tähän asti saanut jakamattoman huomioni ja rakkauteni, tuli minusta yhtäkkiä myös äitipuoli Suomen Nordicfeel-verkkokaupalle, jonka ostimme kesällä.

Se on ollut paitsi hurjaa ja jännää, mutta myös äärettömän mielenkiintoista. Koska teen konttorilla vain 60% työviikkoa ja aikani on muutenkin kortilla, olen kuitenkin ilomielin antanut vastuun tämän uuden vauvan hoidosta kollegalleni ja tyytynyt seuraamaan sivusta, kuinka hyvää työtä hän on sen kanssa tehnyt.

Parhaita asioita työssäni verkkokaupan maapäällikkönä (tai verkkokauppapäällikkönä, kuten tittelini virallisesti nykyään kuuluu) on päästä seuraamaan läheltä kuluttajien käyttäytymistä ja vaikuttamaan Suomen kosmetiikkamarkkinoihin. Se on sekä kiinnostavaa että antoisaa ja ennen kaikkea hyvin opettavaista. Mielestäni saankin seurata tilannetta melkoiselta aitiopaikalta.

Vaikka asiakkaat osaavatkin välillä yllättää ja ennalta arvaamattomat tuotteet saattavat välillä lähteä hyllyistä liikkeelle valtavalla rykäisyllä tuntuu minusta silti, että tunnen Elevenin kohderyhmän hyvin. On ollut hyvin selvää, millaiset tuotemerkit asiakkaita kiinnostavat, millaisiin tarjouksiin he tarttuvat ja millaisia tuotteita meidän kannattaa myydä.

Nordicfeel Eleven kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Kun sitten tieto Nordicfeelin ostosta tuli, olin ensin hieman hämmentynyt. Miten ihmeessä voisin olla pyörittämässä kahta hyvin samankaltaista verkkokauppaa ilman, että ne syövät toistensa myyntejä? Millainen kauppa Nordicfeel edes oikeasti oli? Tuntui siltä, kuin joku olisi jättänyt oveni taakse vauvan, josta en tiennyt mitään, mutta joka minun piti yhtäkkiä ottaa kasvatettavakseni ja rakastettavakseni.

Kokonaisuus kuitenkin aukesi minullekin paremmin kun pääsin käsiksi yrityksen statistiikkaan ja olin sen jälkeen tiimini kanssa aivan innoissani uuden verkkokaupan tuomista mahdollisuuksista. Nordifeelin myötä löytyi nimittäin aivan uusi kohderyhmä ja paljon uusia tuotemerkkejä, joiden kanssa en Elevenillä ollut päässyt tekemään töitä. Se jos mikä toi arkeen entistä enemmän jännitystä ja ennen kaikkea mahdollisuuksia! Tiimimme otti siis innolla vastaan ja hoivattavakseen eteemme langenneen uuden pienokaisen.

Siinä missä meidän Eleven-asiakkaamme ostivat eniten nimenomaan ihonhoitoa ja meikkejä, pääsinkin yhtäkkiä tutustumaan kohderyhmään, joka shoppaili pääsääntöisesti hajuvesiä ja hiustuotteita sekä minulle jopa vähän uusia meikkimerkkejä. Oli itseasiassa suorastaan hurjaa tajuta, kuinka suuri osa suomalaisista näytti ainakin myyntien perusteella ostavan hajuvetensä nimenomaan Nordicfeel-verkkokaupasta! Ihan erityisen mielenkiintoista oli nähdä, kuinka paljon miesten tuoksut sieltä liikkuivat. Selvisi sitten sekin, mistä ne suomalaiset miehet Bossinsa ja Paco Rabannensa hankkivat.

Nordicfeel Eleven kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Itse olen ollut erityisen innoissani siitä, että olen päässyt tekemään tuttavuutta etäisemmiksi jääneiden sekä jopa täysin uusien tuotemerkkien kanssa. Tällaisia tuotemerkkejä ovat olleet mm. INGLOT-meikit, Yankee Candle -tuoksukynttilät, Löwengrip-tuotteet, Hey Honey -ihonhoitotuotteet sekä Makeup Revolution– ja Freedom Makeup -meikit. Kaikki näistä merkeistä ovat kiinnostaneet minua kovasti, mutta en vain saanut aikaiseksi tai edes ehtinyt paneutua niihin tarkemmin ennen kuin niistä tuli uusia työkavereitani.

Kaikkein parasta on kuitenkin se, että nyt ollaan vasta huikeiden juttujen alussa ja kahden verkkokaupan kanssa pelaaminen mahdollistaa entistä paremman mahdollisuuden päästä käsiksi ihan uusiin tuotemerkkeihin, jotka vasta tekevät tuloaan hyllyillemme. Tuntuu, että kaikki on täynnä jännittäviä mahdollisuuksia, uusia avoimia ovia ja hienoja tilaisuuksia. Muutokset todellakin tekevät hyvää ja minusta tuntuu suorastaan vaikealta malttaa pysyä vielä toistaiseksi hiljaa niistä huikeimmista jutuista, joita tulevaisuus tuo tullessaan.

Kuluneen syksyn jännittävin rykäisy on tietysti ollut valmistautua tämänviikkoiseen Black Friday -hysteriaan ei vain yhden vaan kahden verkkokaupan voimin. Helppoahan homma olisi, jos oikeasti kyse olisi edelleen vain yhdestä Black Friday -päivästä, mutta oikeastihan kyse on nykyään jo kokonaisesta Black Friday -viikosta, joka alkaa jo ennen varsinaista Black Fridayta sekä jatkuu vielä koko viikonlopun ajan ja vähän sen ylikin.

Nordicfeel Eleven kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Hommaa on suunniteltu paljon ja kaikkien fokus on erityisesti viimeisten viikkojen ajan ollut tiiviisti tässä viikossa. Ei tosin sillä, että tämän viikon jälkeen kukaan voisi mitenkään erityisesti hengähtää, sillä sitten aletaan heti jo puuhata täysillä mm. ensivuoden joulukalenteria ja edessä on muutenkin vielä tämän vuoden joulumyynti…

Tässä kuitenkin omasta puolestani kaksi shoppailuvinkkiä niille, joiden kosmetiikkavarastot kaipaavat täydennystä:

Eleveniltä saa saa tänään keskiviikkona 15% alennuksen ostaessaan 50 eurolla ihonhoitotuotteita JA 11 kangasnaamiota (!!!) kaupan päälle, kun ostokset ylittävät 110 euroa.* Arvatkaapa, olenko erityisen innoissani tuosta jälkimmäisestä jutusta, sillä 11 kangasnaamiota on aika huikea potti!

Nordicfeelin puolella mennään tänään ja huomenna meikkitarjouksella, eli KAIKKI meikit ovat 15% alennuksella.* Nyt on siis loistava hetki hankkia vaikka sitä Makeup Revolutionia, jonka tuotteisiin palailen blogin puolella itsekin myöhemmin.

Black Friday starttaa meillä molemmissa verkkokaupoissa sitten perjantaina ja hyvät, vaihtuvat tarjoukset jatkuvat vielä senkin jälkeen.

Nordicfeel Eleven kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Aiotteko shoppailla Black Fridayna vai pidättäytyä ostohysteriasta?


Lue myös:

Eleven osti NordicFeel-verkkokaupan

Oma uratarina – Näin päädyin tähän, missä nyt olen

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Näin hoidan hiuksiani – 10 vinkkiä

Minulta on usein pyydetty postausta, jossa kertoisin, kuinka hoidan hiuksiani. Nyt kun ne ovat vihdoin saaneet kasvaa pitkiksi enkä ole enää vuosiin käsitellyt niitä, on elämä ollut niiden kanssa hyvin helppoa ja tuntuu, että niiden…

Olaplex-tuotteet: 7 kysymystä ja vastausta

Olen viime viikot ollut täysin Olaplex-tuotteiden lumossa saatuani töistä kokeiluun Olaplexin shampoon ja hoitoaineen. Minulle on Instagram-hehkutuksieni ja blogipostaukseni jälkeen sadellut tuotteisiin liittyviä viestejä ja kysymyksiä ja koska monissa kysymyksissä toistuvat samat pohdinnat, ajattelin koota…

Löytö: Essence Melted Chrome Eyeshadow -luomivärit

Essence-fani täällä taas terve. En edes viitsi aloittaa postausta sanomalla, että joku Essence-tuote on jälleen yllättänyt minut erinomaisuudellaan, sillä eihän se pidä paikkaansa. En nimittäin todellakaan enää ylläty niiden erinomaisuudesta, sillä kerta toisensa jälkeen merkiltä…

Testissä ihana C-vitamiinifiltteri suihkuun

Olen jo useampaan otteeseen fiilistellyt, kuinka hankin Etelä-Korean reissultani C-vitamiinilla varustetun suihkufiltterin, jollaiset vaikutivat olevan siellä kovassa nosteessa. Törmäsin niihin ensin muutamia kertoja kosmetiikkamyymälöissä ja kun sitten kävin K-Beauty Expo 2018 -kauneusmessulla, näkyi niitä joka…

Oma uratarina – Näin päädyin tähän, missä nyt olen

Minulta on viimeaikoina toivottu useampaankin otteeseen uratarina-tyyppistä postausta, jossa kertoisin, mitä olen opiskellut ja tehnyt työkseni ja kuinka olen päätynyt nykyiseen työhöni. Aihe kuulosti kivalta tarttua ja samalla myös summata hieman, kuinka olen päätynyt pääkaupunkiseudulta…

Käytän vain kahta vaatetta – näin se sujuu

Kerroin vähän aikaa sitten, että olen elänyt viimeiset pari kuukautta käyttäen lähestulkoon vain kahta mekkoa. ”Lähestulkoon” siksi, että ne eivät ole kotiasujani, sillä kotona vietän aikaa oloasussa ja esimerkiksi viime kuussa messupistettämme rakentaessa pidin päälläni…

The Inkey List haastaa The Ordinaryn

The Ordinary on muutaman vuoden jyrännyt markkinoita edullisilla ihonhoitotuotteillaan, jotka ovat tehneet erilaisten aktiiviaineiden käytöstä suosittuja. Tuotemerkin tehokkaiden, vaikuttavia aineita pullollaan olevien tuotteiden ansiosta lähes jokaisen kuluttajan ihonhoitorutiniin on lisätty yksi tai useampi aktiiviaine, joka…

Joulukalenteriarvonta: voita ylellinen Babor-kalenteri

Ylivoimaisesti parhaita juttuja työssäni on, että pääsen puuhailemaan niin monen eri tuotemerkin parissa. Saan kuulla useiden merkkien tuotteista, syventyä brändien tarinoihin ja uppoutua uutuuksiin. Se on ehdottomasti työni ihaninta antia. Sama asia on kuitenkin täydessä ristiriidassa…

Soulin parhaat kosmetiikkamyymälät – 9 vinkkiä

Minulta on kyselty paljon vinkkejä siitä, mitkä ovat parhaita paikkoja shoppailla Soulissa kosmetiikkaa. Kaupungin katukuvassa vilkkuvat tuhannet eri tuotemerkkien omat kosmetiikkamyymälät ja vaikka monet niistä ovatkin melkoisia elämyskeskuksia, tykkään itse eniten kuitenkin kierrellä useita merkkejä…

12 eniten käytettyä meikkituotettani

Esittelen blogissa paljon ihania kosmetiikkatuotteita ja välillä saattaa varmasti tuntua, että kerron joka väliin jostakin tuotteesta tulleen uuden suosikkini. Ajattelinkin tänään siksi näyttää, millaisia meikkituotteita minulla on nyt jo pidempään ollut aktiivikäytössä, eli minkä tuotteiden…