On my way
On my way

Voimaannuttavia ajatuksia elämästä

Oloni on ollut tällä viikolla voimaantuneempi kuin aikoihin. Lepäsin koko viime viikonlopun ja vietin paljon aikaa itsekseni. Monelle tuollainen parinkin päivän ajanjakso yksin itsensä kanssa on ehkä kauhistus mutta minulle se on toisinaan todellinen henkireikä. Olen ihminen, joka tarvitsee aika paljon omaa tilaa sekä aikaa ihan vaan rauhoittuakseen sillä kuormitun hyvin herkästi. Kaiken lisäksi tässä on ollut vähän vaikeampia kuukausia takana päin, jonka vuoksi oli jotenkin ihana vaan olla ja miettiä niitä eväitä, joita tässä on viime aikoina matkaan tarttunut.

Voimaantuneesta olosta johtuen haluankin jakaa teille muutamia ihan pieniä ajatuksia ja oivalluksia, jotka olen kokenut etenkin viime aikoina itselleni tärkeiksi.

Armollisuus on saanut elämässäni aivan uuden merkityksen. Se, että vaikeuksien kohdatessa emme vaadi itseltämme liikoja, vaan annamme itsellemme armoa olla juuri siinä kohdassa elämää kuin olemme. Joskus olemme tien risteyksessä, pohjalla tai ihan vaan kymmenien kysymysmerkkien äärellä mutta tärkeintä on antaa itselleen lupa olla juuri siinä missä on.

Tulevaisuuden suunnitteleminen on vaikeissakin hetkissä voimaannuttavaa. Se, että mielikuvaharjoittelulla miettii itsensä tilanteeseen, jossa on vaikeuksien ratkettua. Tuo edessä siintävä paikka auttaa jaksamaan sillä sisimmässämme tiedämme, että jossain kohtaa helpottaa ja olemme perillä.

Heikkouden myöntäminen ja se, että antaa itselleen luvan olla rikki on suurta vahvuutta! Miksi ihmeessä niin usein peittelen haavoittuvaisuuttani, kun se on nimenomaan yksi kauneimmista asioista minussa?

Yksinkertaiset asiat ovat elämässä niitä kaikista merkityksellisimpiä. Tämä maailma luo meille tarpeen siitä, että tarvitsemme vaikka ja mitä tunteaksemme olomme täysiksi mutta totuus on kaukana tuosta. Yksinkertaisuus on se juttu. Olen oikeastaan aika varma, että suurin osa ihmismielen ongelmistakin johtuu siitä, että on aivan liikaa tarjolla.

Ainoa pysyvä asia elämässä on muutos. Muutokset auttavat meitä kasvamaan, ne kehittävät ja vievät eteenpäin. Muutos ei ole aina mieluisa mutta sen tulee tapahtua, jotta pääsemme eteenpäin. Itse ainakin mietin, että nimenomaan tämä risteys, jossa olen jo pidempään seissyt, tulee olemaan elämässäni se käännekohta, joka avaa eteeni jotain uutta. Elämäni on murroksessa mutta se aikaan saa muutoksen, jonka merkityksen tulen vielä ymmärtämään.

Tunteiden purkaminen auttaa meitä eteenpäin vaikeistakin asioista. Se, että antaa tunteiden tulla ulos juuri sellaisina kuin ne ulos tulevat, on todella tärkeää. Itke jos itkettää ja raivoa jos raivostuttaa. Kun sisälle on patoutunut tunteiden sekamelska, on se yksinkertaisesti saatava ulos, jotta voidaan aloittaa itse asian käsitteleminen ja siitä eteenpäin pääseminen.

Asioiden jakaminen on useimmiten aikamoinen voimavara! Se, että uskaltaudumme avautumaan läheisillemme tai vaikka terapeutille vaikeista asioista, vie meitä varmasti eteenpäin. Usein jo ihan pelkkä purkautuminen auttaa vaikka toinen ihminen ei olisikaan kokenut vastaavaa tai osaisi antaa täydellisiä neuvoja tilanteeseesi. Itse pyrin kasvamaan tässä, että rohkenisin vaan puhumaan läheisilleni ongelmistani. Minun ei tarvitse olla aina se kuuntelija vaan voin välillä olla myös vastaanottava osapuoli.

Vaikeudet kasvattavat meistä ymmärtäväisempiä ja viisaampia. Vahvaksi ei tarvitse koskaan tulla mutta mielestäni se elämänviisaus on juttu, joka lisääntyy vaikeuksien kautta. Uskon myös siihen, että vaikeudet antavat meille perspektiiviä ja niillä on aina joku tarkoitus. Vaikka se voikin tuntua hassulle niin miettikään jos elämässä ei olisi koskaan vaikeaa, vaan aina niin todella kivaa – olisi tuollainenkin elämä aika tylsää ja opettamatonta.

Kipua on turha pelätä. Kipu ei koskaan kestä ikuisesti ja se loppuu aikanaan. Tästä johtuu myös se, että tiedämme, mitä onnellisuus on. Jos olet nyt elämässäsi tilanteessa, jossa sinuun sattuu muista, että tuo olotila on vain hetkellinen. Älä vastustele tuntemuksiasi vaan ota ne vastaan sellaisina kuin ne tulevat. Hyväksy kipu hetkelliseksi osaksi elämääsi ja näet, ettei se tule kestämään ikuisesti.

Aina on mahdollisuus muuttaa elämänsä suuntaa. Vaikka kuinka ajattelisit, että olet sidottu kuivaan työhösi tai epätyydyttävään parisuhteeseesi loppu elämäksesi niin muista, että joka ikinen päivä on mahdollisuus muuttaa elämän suuntaa. Tee tämä jos et ole onnellinen sillä meistä jokaisella on vaan yksi elämä. On turhaa hukata vuosia huonossa jos voi tänään muuttaa kurssia parempaan. Joissain asioissa elämässä on yksinkertaisesti oltava itsekäskin.

Älä pelkää turhaan. Tätä hoen usein itselleni, sillä olen toisinaan nimenomaan se pelkuri, joka usein pelkää, mitä tapahtuu jos valitsenkin näin tai noin. Pelko on turha tunne ja se vaan ruokkii itseään. Jos jäät vellomaan pelon tunteisiin, saat huomattavasti vähemmän kuin saisit jos kohtaisit pelkosi ja sitä kautta tarttuisit tilaisuuksiin. Asioita ei kannata aina miettiä kymmeneen kertaan ja liian pitkälle – joskus on rikkautta heittäytyä!

Itsetutkiskelu on avain todelliseen henkiseen kasvuun. Sen myötä olemme parempia ihmisiä niin itsellemme kuin muillekin. Jokaisen tulisi pitää huolta minäsuhteestaan, sillä se on se elämän tärkein ja kallein ihmissuhde. Uskon vahvasti, että kykenemme vaikka mihin silloin, kun tunnemme itsemme hyvin ja opimme rakastamaan itseämme virheineen päivineen.

Se, mitä vaalimme elämässämme lisääntyy. Jos keskityt hyvään ja teet hyviä asioita, saat aivan varmasti hyvää myös takaisin. Jos taas keskität energiasi kaikkeen negatiiviseen, kuinka voisit saada elämästä irti kaikkea sen hyvyyttä? Uskon myös jonkinlaiseen karman lakiin ja siihen, että nimenomaan se, millainen olet muille, heijastuu omaan elämääsikin.

En tarvitse ketään muuta ihmistä tekemään minut onnelliseksi vaan todellinen onnellisuus lähtee minusta itsestäni, sisimmästäni. Elämässä onkin mielestäni tärkeintä keskittää se fokus siihen, että ajattelee onnen tulevan muualta kuin ihmissuhteista tai ylipäänsä muista ihmisistä. Liian moni ripustautuu siihen ajatukseen, että vasta parisuhde tekee minusta kokonaisen vaikka todellisuudessa kukaan muu ihminen ei voi tehdä sinusta kokonaista.

Oikein voimaannuttavaa keskiviikkoa jokaiselle teistä! <3

Kuvat: Taru / Edit: minä

Kommentit (2)

  1. Linda / Revontulipalo

    Ihana postaus! Etenkin toi ”se mitä vaalimme…” kohta on niin asiaa. Kun keskittyy elämän kivoihin puoliin, niin ne tavallaan ”lisääntyy” ja tuottaa enemmänkin kivoja juttuja 🙂

    • On my way

      Kiitos! 🙂 Ja nimenomaan, totta. Toki kannattaa myös eheyttää itseään jos siellä on jotain ei niin kivaa, joka vaivaa taustalla mieltä mutta yleisesti ottaen sellainen positiiviseen keskittyminen lisää positiivisuutta ja hyviä asioita elämässämme. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *