On my way
On my way

Voi hyvin kesälläkin

Tämä kesä on alkanut ainakin allekirjoittaneella tavallista kosteammin ja jo tähän juhannusviikkoon mentäessä joka viikonloppu on ollut jotain menoa ja meininkiä. En puhu nyt mistään piipahduksista terasseilla vaan ihan juhlista pitkän kaavan kautta, vieläpä muutaman kerran jatkoillekin eksyen. Tämä on itselleni poikkeuksellista siinä mielessä, että en ole enää vuosikausiin ravannut joka viikonloppu yössä. Nyt vaan on ollut kaikenlaista menoa ja niin kivoja ilmoja, että eipä sitä ole malttanut kotiinkaan sukkia kutomaan jäädä!

Veikkaan, että aika monella kesä saattaa olla tavallista kosteampaa aikaa ja tämän vuodenajan myötä ihmiset elävät ehkä hieman epäterveellisemminkin. Alkoholi, grilliherkut, dinnerit terassilla, yömyöhään valvominen, liikunnan vähäisyys… Monta tekijää, jotka saattavat sitten taas syksyllä karsiutua useamman elämästä jopa kokonaan. Itsehän olen sitä mieltä, että myös kesällä on mahdollisuus voida hyvin. Vaikka viikonloppuisin ja lomaviikoilla tulisikin syötyä tai juotua epäterveellisemmin, voi arjessa kuitenkin elää terveellisesti. Kun elää arjessa parempia valintoja tehden, kestää kroppa aivan varmasti myös ne vähän huonommatkin valinnat ilman, että kesän jälkeen sitä on kymmenen kiloa painavampi ja aivan turvoksissa. Totta kai näin voi olla vuodenajasta riippumatta mutta korostaisin tätä asiaa etenkin näin kesällä. Kyse on pienistä valinnoista, joiden avulla voit olla kaikesta huolimatta energinen.

Kesäinen hyvinvointi on ainakin itselleni hyviä valintoja arjessa mutta kuitenkin sitä tietynlaista rentoutta. En halua sanoa kenellekään, että kesällä kannattaa kytätä ruokailuja jotta pysyy bikinikunnossa, vaan ennemminkin haluan kehottaa ihmisiä nauttimaan elämästä ja tämän vuodenajan tuomista iloista. Kesä on ainoastaan kerran vuodessa, joten ehdottomasti kaikki peliin, mitä tulee nautiskelemiseen!

Ruokavalio

Kesälläkin on mahdollisuus valita paremmin. Grillissä voi grillata illasta toiseen muutakin kuin grillimakkaroita ja lihan tai kalan kylkeen kannattaa tehdä aina ehdottomasti jonkinlainen raikas salaatti! Esimerkiksi mansikoilla ja fetajuustolla höystetyt raikkaat kesäsalaatit ovat aivan mielettömän hyviä. Olenkin varma, että jos salaattiin hieman panostaa se maistuu myös perheen miespuolisille aterioijille. Kaupunki on nykyään täynnä ihania raakakahviloita, joista saa aina parempia valintoja kermaherkkujen sijaan. Ravintoloiden listoilta löytyy myös niitä parempia valintoja, kuten nyt vaikka herkullisia salaatteja tai muuta terveellistä hyvää. Ruokailuissa kannattaa ylipäänsä säilyttää jonkinlainen järki eikä heittäytyä täysin roskalinjalle. Ainakin omasta mielestäni kesästäkin pystyy paremmin nauttimaan jos joka ilta ei ole kiskomassa jotain moskaa koneistoon, jolloin olokin pysyy yleisesti hyvänä. Myös säännöllinen ateriarytmi kannattaa säilyttää, sillä se ylläpitää kylläisyyttä. Tiedän kuitenkin omasta kokemuksesta, että tuosta rytmistä kiinni pitäminen on välillä kovin haasteellista. Kun on jatkuvasti menossa, ei sitä ehdi oikein edes ruokaa ajattelemaan. Siitä huolimatta kannattaa edes yrittää sillä eron huomaa kyllä oitis olossaan, kun ei päästä ruokailuvälejä venymään liian pitkiksi.

Jos käytät alkoholia, kannattaa valita kevyempiä juomia. Drinkit ovat todella kaloripitoisia, joten oma suositukseni onkin ehdottomasti kuiva valkoviini. Se laskee mukavasti myös ruokaa ja on ehdottomasti keventäjänkin valinta. Jos valkoviini itsessään ei ole makuusi, suosittelen kaatamaan joukkoon hieman soodaa, mikä taas raikastaa makua oitis! Tuo on itse asiassa mielestäni aika ihana kesäjuoma ja voittaa siiderit sekä kossupaukut kymmenen nolla.

Liikunta

Jos salikortti on kesän jäissä, kannattaa panostaa ulkoliikuntaan! Lenkkeily on ilmainen tapa liikuttaa kehoa ja hankkia hyvä olo. Puistoissa puolestaan järjestetään joogia ja erilaisia jumppia, joten niitäkin kannattaa hyödyntää. Toki jos salilla tykkää kesälläkin puurtaa niin mikä ettei. Tärkeintä on mielestäni se, että liikkuu tavalla tai toisella vaikka onkin kesä. Hyötyliikunta on myös erinomainen tapa pitää kuntoa yllä! Itselleni on ainakin hyvin tärkeää se, että liikun myös kesällä jotta pysyn energisenä. Omassa arjessani liikunta on usein nimittäin se juttu, mikä katkaisee päätetyöskentelyn ja antaa breikin keskellä päivää. Saan liikunnasta hurjasti energiaa ja sen avulla jaksan paremmin!

Vedenjuonti ja lisäravinteet

Vedenjuonnista kirjoitin ihan vasta postauksen, mutta vielä kertaalleen siitä muistutettakoon. Kesällä kannattaa tosiaan juoda runsaasti, sillä lämpöisemmät ilmat myös poistavat nestettä kehostamme. Lisäravinteita ei myöskään kannata kesällä unohtaa, vaikka tämä vuodenaika ei olekaan niin sanottua flunssan kausiaikaa. Pakko muuten tähän kohtaan sanoa, että täällä on oltu sairaana viimeksi 2016 joulukuussa, mikä on itselleni aikamoinen saavutus! Olen panostanut nyt hyvin paljon lisäravinteisiin ja syön niitä nykyään todella huolellisesti – ilmeisesti tässä sitten lopputulos. Kesällä kannattaa muistaa etenkin probiootit, arginiini, aurinkokapselit (jos lähdet reissuun), B-vitamiini, D-vitamiini (pienemmät määrät kuin talvella), magnesium ja sinkki. Ylipäänsä ravintolisät ovat vuodenympäri aivan MUST!

Rentous ja stressittömyys

Loppuun haluan muistuttaa tärkeimmästä seikasta, eli stressittömyydestä. Kuten alussa mainitsin, kesä on kerran vuodessa jonka vuoksi asioista ei kannata ottaa tippaakaan stressiä. Ylipäänsä kesäkunto kannattaa siinä mielessä unohtaa, että keskittäisi energiansa sen tavoitteluun tai ylläpitoon. Kunto pysyy kyllä yllä vähemmälläkin ja nimenomaan niillä arjen fiksummilla valinnoilla. Ei missään nimessä kannata heittää hommaa ihan läskiksi mutta ei myöskään elää hirveässä itsekurissa. Kultainen keskitie on näin kesälläkin aika mukava juttu, joka saa elämän maistumaan hyvältä. Jos taas välillä menee vähän överiksi vaikka grilliherkkujen suhteen, niin sitten seuraavana päivänä syö kevyemmin ja nauttii hieman terveellisempää ravintoa. On tärkeää muistaa, että vaikka ruokailut välillä lähtisikin vähän lapasesta, on aina mahdollisuus tehdä korjausliike. Morkkikset kannattaakin kesällä tyystin unohtaa ja keskittää energia ainoastaan elämästä nauttimiseen! Olkaa armollisia itsellenne ja nautiskelkaa! <3

Toivottavasti tästä pienestä muistutuspostauksesta oli hyötyä ja saitte ideoita kesäiseen hyvinvointiin!

Oikein rentouttavaa torstaita ja kohta alkavaa juhannusta! Täällä on itse asiassa ensimmäistä kertaa vuosiin luvassa rauhallinen juhannus, kun suuntaan maalle rentoutumaan. Blogi pysyy siis aktiivisena juhannuksesta huolimatta, joten jos olette koneella niin täällä ainakin kannattaa vierailla! Muistuttelen myös Instagramista, jossa minua voi seurata nimimerkillä @judezzi.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *