On my way
On my way

Vinkkejä oikeanlaisten treeniliivien valintaan

Suurin osa naisista käyttää ympärysmitaltaan liian suuria rintaliivejä. Näin tämän ilmiön aikanaan alusvaatteiden parissa työskennellessäni ja se on kovin valitettavaa. Useimmat meistä eivät vaan osaa ostaa itselleen sopivia liivejä, ei tavallisia tai sporttisia. Myös itse olen siis tähän aikanaan sortunut ja käyttänyt esim. ympärysmitaltaan 75 cm liivejä, vaikka oikea kokoni on 65 cm (ihan maksimissaan 70 cm). Onneksi nykyään olen vanhempi ja viisaampi asian suhteen! Tässä iässä en myöskään enää halua tehdää hallaa keholleni, sillä painovoimahan uhmaa muutenkin iän karttuessa…

IMG_9296

Urheiluliiveissä oikean koon merkitys korostuu ja varsinkin niissä juoksuun tarkoitetuissa sellaisissa. Toki salillakin on tärkeää, että treeni kulkee, eikä rintoja tai niiden asentoa tarvitse miettiä. Treeniin pitää pystyä keskittymään täysillä ilman tissiongelmia! Mutta mitä asioita tulee sitten ottaa huomioon erilaisia treeniliivejä valittaessa? Kokosin teille muutamia omia vinkkejäni asian suhteen.

Juokseminen:

 • Riittävän kireä ympärysmitta, mieluiten niin pieni kuin vaan mahdollista. Liivien tulee ostohetkellä olla todella napakat, jopa vähän turhankin tiukat. Ostettaessa hakasten tulisi mennä sinne kireimpään kohtaan, sillä treeniliivit ovat elastaania ja löystyvät käytössä. Itsehän ostan aina niin napakoita juoksuliivejä, että pukeminenkin on vähän tukalaa. Haluan vaan taata niin maksimaalisen tuen rinnoilleni kuin mahdollista.
 • Oikean kokoinen kuppi, ei liian suuri mutta ei pienikään. Juoksuliivien tulee ikäänkuin litistää rinnat rintakehää vasten. Tukea voit testailla hyppimällä ja pomppimalla. Jos rinnat pysyvät paikallaan kroppaasi vasten, on koko oikea. Toki pientä hölskymistä luonnollisestikin aina tulee, mutta tuettu olo on se juttu! Juoksuliivien kanssa kannattaa unohtaa kaikenlainen ”push up” -meininki ja keskittyä vaan siihen tissien litistämiseen. Niin ja muistakaa laittaa olkaimetkin mahdollisimman lyhyiksi. Niillä saa myös hyvää tukea.
 • Laatuun kannattaa panostaa! Jos salilla ei tarvita niitä kaikista priimoimpia liivejä niin juostessa kyllä tarvitaan! Itse suosittelen Shock Absorberia merkkinä hyvin lämpimästi. Mielettömän tukevia ja laadukkaita liivejä. Jokainen näistä on aidosti satsaus vaikka hiukan lompsaa joutuukin suuremmalle ostohetkellä avaamaan. Minulla vanhimmat kyseisen merkin liivit ovat kestäneet kohta neljä vuotta ja edelleen niillä juoksen. Miettikää… 🙂 Maksaneet itsensä kymmenen kertaisesti takaisin.
 • Käytännöllinen väri. Tämä ihan vaan vinkkinä etenkin kaikille itseruskettavien kanssa läträäville… Valkoinen ei ehkä ole se meidän juttu. 😉 Ostankin aina mieluiten tummia Absorbereita. Ne eivät värjäydy edes vuosien saatossa ja niitä on muutenkin helpompi pestä  muiden treenivaatteiden kanssa. Itselläni ainakin tuota mustaa pyykkiä tuppaa aina eniten tulemaan…
 • Kaiken kokoiset rinnat tulee tukea!! On nimittäin harhaa kuvitella, ettei A-kupin rintoja tarvisi tukea. Se on oikeasti ihan puppua. Jos sinulle ei ole rintoja tyyliin ollenkaan on se taas asia erikseen mutta jos hölskyvää rintakudosta löytyy (kuten a-kupilta yleensä löytyykin), kannattaa sekin vähäinen määrä tukea ja litistää kroppaa vasten. Rintakudos nimittäin veltostuu oli sitä paljon tai vähän jos se hölskyy ja sitä ei ole tuettu.

IMG_9342-001

Salitreeni:

 • Sopiva tuki jonka ei kuitenkaan tarvitse olla maksimaalinen. Minulla on siis useita H&M:n treeniliivejä nimenomaan salitreeniä varten. Hennesinkin liiveissä valitsen high-tuen mutta koen, että ne eivät olisi missään nimessä juoksemiseen hyviä. Salitreenissä se menevät hienosti ja pito on kuitenkin sellainen, että kestää 10 minuutin crossaamisen tai vaikka pyöräilyn.
 • Topatut kupit. Tällä en tarkoita mitään push up -liivejä vaan treeniliivejä, joissa on paksumpi kangas rintojen kohdalla. Salilla mietin muitakin ihmisiä enkä halua, että nännit paistavat liiveistä läpi. 🙂 Tässä siis syy jonka vuoksi suosittelen ehdottomasti liivejä joissa nimenomaan rintojen kohdat on topattu paksummalla matskulla. Ne tuovat myös mukavaa tukea rintoihin.
 • Kireä ympärysmitta. Salillekin kannattaa valita nimenomaan tiukalla ympäryksellä varustetut liivit. Ei jousteta sielläkään tämän asian kanssa…

Siinä tosiaan muutamia omia ajatuksiani tästä liiviasiasta. Jos tuntuu, että treeniliivien valitseminen itsenäisesti on hankalaa, suosittelen pyytämään rohkeasti myyjän apua. Valitettavasti sitä ei ihan joka paikassa saa mutta esimerkiksi urheiluliikkeissä kyllä autetaan jos vaan pyydetään! He yleensä myös tietävät nimenomaan millaiset kyseisten liivien tulee olla, joten luottaisin kyllä heidän apuunsa. 🙂 Alusvaateliikkeetkin toki myyvät treeniliivejä mutta itse en ole löytänyt useimmistakaan Absorbereiden veroisia. Itse, kun en oikein muihin liiveihin etenkään juoksun suhteen enää luota…

Onko teillä joku tietty merkki jonka treeniliivejä suositte? Ja mitä mieltä muut ovat nimenomaan Shock Absorbereista? 🙂

Kommentit (2)

 1. Simija

  Mä en käytä muita treeniliivejä kuin Shock Absorbereita. Mutta täytyy todeta, että vähän kadehdin miestäni, jolla ei luonnollisesti ole tarvetta rintsikoiden vaihdolle ku lähtee lenkille. Lenkkarit vaan jalkaan ja menoksi, tai voi hilpaista pelaamaan jalkapalloa millon vaan tms. Naisten pitää kuitenkin vaihtaa alusvaatteita myöden, ei voi olla impulsiivinen tommoisten asioiden suhteen, tai sitä fudista pelatessaan joutuu pitelemään niitä hölskyviä ulokkeita paikallaan. Jämäkästi pitelevät juoksuliivit ei kuitenkaan käy kokopäiväiseen käyttöön.

  • On my way

   Absorberit ovat kyllä parhaat! 🙂

   Heheh, niin. Miehillä tosin on omat ulokkeensa joten ehkä senkin kanssa on joskus hankalaa? 😀 En tiedä. Naisen elämä on kieltämättä toisinaan aika haasteellista.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *