On my way
On my way

Vinkkejä +25 vuotiaan ihonhoitoon

Oikeastaan se suurin muutos ihonhoidossa ja ylipäänsä ihossani on tapahtunut 25-vuotta täytettyäni. Ei nyt tokikaan päivälleen mutta kuitenkin. Myös virallisestihan sitä sanotaan, että tuossa iässä ihon kollageenin tuotanto alkaa pikkuhiljaa vähenemään. 25-vuotiaana onkin syytä aivan viimeistään aloittaa se silmänympärysvoiteen käyttö, sekä ottaa kuvioihin kunnolliset hoitotuotteet.

skincare

Tottakai on yksilöllistä kuinka ihomme kestää iän tuomia muutoksia. Ja vaikka en kosmetologi olekaan tiedän, että paksu ja rasvainen iho kestää paremmin ikääntymistä, kuin ohut ja kuiva sellainen. Itsehän omaan hyvin normaalin ihon ja nuorempana hyvä, kun edes kosteutin sitä. Vartaloni iho on jo itsessään todella kosteuspitoinen, eli se ei kaipaa rasvausta kuin oikeastaan kovilla pakkasilla säärten osalta. Kasvot ovat toki hieman eri asia, koska ovat jatkuvasti esillä…

Viimeisen parin vuoden aikana olenkin aina niin ongelmattomassa ihossani havainnut pieniä ikääntymisen tuomia oikkuja. Kuivuus on nimittäin pikkuhiljaa hiipinyt otsani ihoon. Se ei ole hilseilevää kuivuutta, mutta sellaista sameutta jonka huomaa usein päivän mittaan. Jonkunlaista juonteiden esiin tuloa ja tuo otsan iho tuntuu kovin ohuelta. Tämän ”ongelman” myötä olenkin joutunut kiinnittämään enemmän huomiota ihoni hoitotuotteisiin ja etenkin riittävän kosteuttava kasvovoide meikin alle on kaiken a ja o! On myös muutamia muitakin kikkoja, joita olen ottanut tässä vuosien lisääntyessä käyttöön ja niitä tahtoisin nyt jakaa myös teille!

skincare

Millä keinoin hoitaa +25 -vuotiasta ihoa ja pitää se hyvänä mahdollisimman pitkään? Tässä omat vinkkini, olkaapas hyvät:

  • Puhdista huolellisesti ja kosteuta. Ei enää niitä meikit naamalla nukuttuja öitä, ei edes huppelissa. Nuorempana puhdistin ihoni suunnilleen silloin, kun jaksoin. Meikit naamalla nukutut yöt kuuluivatkin jokaiseen viikonloppuun ja iho kesti sen ongelmitta. Tällainen normaalin ihon omaava voi vedellä kyllä aika huolettomasti  pitkäänkin. Nyt en tosin enää uskaltaisi… Ei sillä, että edes haluaisin mutta se puhdistaminen on tosiaan tullut entistä tärkeämmäksi. Puhdistuksen lisäksi toki se kosteutus oman ihon kunnon mukaan! Ja silmänympärysvoide ehdottomasti.
  • Kuori riittävän usein ja naamioi. Ikääntyessä olen huomannut, että iho muuttuu sameaksi helpommin kuin ennen. Jos ihoa ei kuori, kuollut ihosolukko jää ikäänkuin ihon pintaan ”kerrokseksi”. Siksipä säännöllinen kuoriminen on kaiken a ja o! Samalla kannattaa hemmotella ihoaan myös naamiolla. Tekee kutaa. ♥
  • Käytä seerumia. Parikymppisenä en suunnilleen edes tiennyt mikä seerumi on, nyt se on peilikaapissani ihan vakkarikalustoa. Seerumin tarkoitus on siis täydentää päivä- ja yövoidetta, ikäänkuin tehostaa niiden vaikutusta. Tuotetta ei tosiaan tarvitse käyttää joka ilta tai aamu, vaan sitä kannattaa käyttää ikäänkuin kuuriluontoisesti. Jos ihosi on väsynyt tai eloton, kovilla esimerkiksi vuodenaikojen vuoksi tms. niin seerumi vaan käyttöön. Omalla kohdallani olen huomannut seerumin erityisesti kosteuttavan ja tekevän ihosta ”hehkuvamman”. Ei se siis ihan turhaa tavaraa ole. Vielä, kun sen yhdistää tuhtiin yövoiteeseen niin avot!
  • Juo runsaasti vettä. Iän myötä myös veden juonnin tärkeys korostuu. Jos et juo, näkyy se heti ihossa. Ainakin omalla kohdallani… Etenkin hieman kuivuuteen taipuvainen otsa tuntuu näyttävän entistä kuivemmalta ja juonteet tulevat esiin paremmin jos keho kuivuu. Siinäpä yksi syy jonka vuoksi esimerkiksi viininhuuruinen ilta näkyy helposti rutikuivana naamana.

skincare

  • Syö terveellisesti. Jos teininä suklaa aiheutti finnejä, nykyään sokeri näkyy ihossani helposti jonkunlaisena tukkoisuutena. Iho ei ikäänkuin hehku, vaan se näyttää samealta ja jopa hieman elottomalta. Terveellinen ruokavalio on paitsi koko keholle hyväksi, myös ihollemme. Monipuolisuus on kaikkein tärkeintä sanoisin!
  • Muista hyvät rasvat! Kuiva ja rasvaton ruokavalio pidemmällä aikavälillä tekee koko kehostamme epäterveen. Onkin kovin tärkeää muistaa syödä rasvaa ja paljon! Ja nyt ei siis puhuta munkkirasvasta, vaan niistä hyvistä rasvoista joita saa esimerkiksi avokadoista, cashew-pähkinöistä, manteleista (erityisesti iholle super hyviä!), oliiviöljystä jne. Rasvaa ei siis missään nimessä kannata pelätä vaan ennemmin haalia. 🙂
  • Napsi lisäravinteiat purkista. Harvan naisen ruokavalio on sataprosenttisen ”oikeanlainen” jatkuvasti. On kausia ettei ruokaileminen ole yhtä monipuolista ja siksipä hyvä tapa pitää myös iho kunnossa on napsia sen kunnon ylläpitoon tarkoitettuja vitamiineja purkista. Muutama hyvä tuote on mielestäni mm. Hankintatukun Vivania Beauty- ja Hyalurone- tuotteet. Sieltä löytyy tosiaan kapseleita, joilla pystytään vahvistamaan tuota kollageenin saantia, sekä takaamaan ihomme tarvitsemat vitamiinit. Toki mikään ravintolisä ei korvaa sitä monipuolista ruokavaliota mutta ainakin pientä apua näistä varmasti on. Ja tosiaan etenkin ikääntyvälle iholle, jonka kollageenin tuotanto luontaisesti vähenee ovat kapselit aivan erinomaisia!

Siinä muutamia omia vinkkejäni. Voisin erikseen vielä postailla lähiaikoina niistä ihonhoito tuotteista, joita käytän tällä hetkellä. 🙂 Nekin osa ovat varmaan nimittäin täällä blogissakin uusia sellaisia.

Onko teillä +25-vuotiailla joitain kikkakolmosia, joita orjallisesti noudatatte? 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *