On my way
On my way

Vinkit vaaleiden raitojen sävyn ylläpitoon

Vaaleiden ja raidotettujen hiusten ikuisuusongelma on keltaisuus. Tuo ärsyttävän lämmin tipumainen värisävy, joka puskee aina kerta toisensa jälkeen läpi viimeistään siinä kohtaa, kun sävyttämisestä tai värjäyksestä on kulunut kuukauden päivät. Näin ainakin useimmilla meistä. Tähän vaikuttaa toki aika paljon hiusten omakin pigmentti ja se onko tukassa nimenomaan punapigmenttiä.

Itse taistelin vuosia keltaisuuden ja jopa punertavan oranssisuuden kanssa laitettuani vaaleita raitoja. Pidän kuitenkin raidoitetusta tukasta, sillä niiden avulla tummempikin hius saa hieman elävyyttä. Raidat tekevät kutreista luonnollisemmat, paksummat ja ikäänkuin myös liikkuvammat. Muistan kuinka aina siinä kohtaa värjäsin tukan kokonaan tummaksi, kun kyllästyin siihen raitojen lämpimään sävyyn – joka muuten muistutti useimmiten nimenomaan oranssia. Nyt on kuitenkin pakko sanoa, että ensimmäistä kertaa elämässäni olen selvinnyt raitojeni kanssa erinomaisesti! Tähän se todellinen tärkein syypää on Olaplex – tai ainakin sen jälkeen kaikki muuttui. Olaplexin avulla hiustani saatiin vaalennettua useampi aste ja nimenomaan värisävystä raidoissa saatiin riittävän vaalea – juuri sellainen josta olin aina vaan haaveillut.

img_3197

img_3138

En ole käyttänyt hiuksissani mitään Olaplexin omia tuotteita, vaan pelkästään huolehtinut raitojen sävystä säännöllisesti erilaisten suihkussa käytettävien maskien avulla. Olisinko kaksi kertaa käynyt kampaajalla puolen vuoden sisään ja silloin hiusteni sävyä on aina hieman kirkastettu sävytteellä. Väri on kuitenkin pysynyt ihan uskomattoman freesinä verrattuna siihen aikaisempaan, kun raidoitin hiuksiani ns. perinteisellä tavalla (vaikka silloinkin käytin maskeja).  Punaisuudesta tai oranssisuudesta ei ole ollut tietoakaan! Ero on niin selkeä ja pakko sanoa, että enää ei tarvitse miettiä värjätäkö kokonaan tummaksi vai ylläpitääkö raitoja – niiden ylläpito on nimittäin todella helppoa!

Ylläpitoon käytän kahta tuotetta, KC Professionalin Color Mask Paintia sävyssä pastel white ja Biozell Professionalin hoitavaa sävytettä sävyssä silver. En oikein osaa nimetä kumpi olisi parempi tuote, sillä molemmat toimivat kutakuinkin yhtä hyvin. KC taitaa olla hitusen kalliimpi, kuin Biozell – jos nyt oikein muistan? Tuossa KC Professionalin laveerajassa on kuitenkin se erikoisuus, että sitä voi helposti sekoittaa esimerkiksi shokkivärimaskiin, jolloin värin lopputuloksesta tulee miedompi. Käyttö kuitenkin ihan sellaisenaankin toimii nimenomaan keltaisuuden poistajana ja kylmentää hiusten värisävyä.

img_3169

img_3148

Henkilökohtaisesti suosin color maskeja kerran parissa viikossa. Periaatteessahan niitä voi käyttää ihan viikottainkin jos vaan aika ja kärsivällisyys riittää. Itse pyrin siihen, että pyyhekuivaan hiukseni huolellisesti ja levitän maskin latvaosuuksiin ainakin vartin ajaksi. Toki lyhyempikin aika riittää, mutta lopputulos on aina parempi jos vaan malttaa odottaa. Etenkin Biozellin maskin toimii myös hoitavana naamiona ja lopputulos on todella pehmeä ja silkkinen – ehkä omaan makuuni jopa vähän turhankin hoidettu. Tärkeintä on kuitenkin se sävyn lopputulos ja se on kyllä erinomainen!

Jos tuntuu, että omat raitasi tai hiuksesi ylipäänsä taittavat nimenomaan lämpöisiin sävyihin – suosittelen edellä mainitsemiani maskeja! Ja jos raitoja mietit, valitse Olaplex. Ainakin näin tummaan pohjaväriin tuo raidoitti tukan ihan eri tavoin, kuin perinteisesti tehty raidoitus. Itse olen ollut hurjan tyytyväinen. 🙂 Yhtenä vinkkinä sanoisin myös sen, että jos olet reissussa ulkomailla – suojaa hiuksesi. Nimenomaan aurinko tekee herkästi hallaa vaalealle tukalle ja ainakin omien kokemuksieni mukaan se muuttuu todella nopeasti oranssiksi! Myös shampoo ja hoitoaine kannattaa tarkistaa. Eipä ole laisinkaan huono käyttää jokaisen pesun yhteydessä hopeaan taittavaa hoitoainetta, sikäli mikäli keltaisuus-ongelma jyllää pahana.

Onko muilla ollut ongelmia nimenomaan vaalean sävyn ylläpidossa? Tai tuon keltaisuuden kanssa? Jos on jotain muita vinkkejä, kuin edellä mainitsemani niin kertokaahan ihmeessä! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *