On my way
On my way

Viimeaikainen hurahdus: cashewtahna!

Minun on pitänyt jo jonkun aikaa vinkata teille eräästä tuotteesta keittiön puolella, jota olen suosinut ruokavaliossani nyt enenevissä määrin. En oikeastaan tiedä miten ihmeessä olen onnistunut tuon herkun tähän mennessä täysin sivuuttamaan mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Kyseessä on siis otsikon mukaisesti luomu cashewtahna, johon olen aivan koukussa. Lisään sitä melkeinpä kaikkeen – smoothieista puuroihin sekä banaanilettujen lisukkeeksi.

Tutustuin luomu cashewtahnaan oikeastaan vähän kuin vahingossa, sillä sain taannoin Foodinilta pienen lähetyksen heidän tuotteitaan, jonka mukana tuo herkullinen purnukka kotiini kulkeutui. Alkuun pidin purkkia kaapissa aika pitkäänkin, kunnes uskaltauduin sitä kokeilemaan ja sittenpä se veikin jo kielen mennessään. Kyse on tosiaan juoksevasta tahnasta, joka on vähän kuin maapähkinävoi tai tahini mutta mielestäni kymmenen kertaa parempaa. Tahna on nimittäin jollain hassulla tavalla verrattavissa jopa toffeeseen, sillä se on maultaan erittäin pehmeää sekä kermaista ja sopii loistavasti terveelliseen herkutteluun.

Itse olen käyttänyt cashewtahnaa ehkä kaikista eniten puurojen päällä/lisukkeena (niin lämpöiset kuin tuoreetkin) ja sen lisäksi lorauttanut usein banaanilettujenkin päällysteeksi vähän kuin toffeekastikkeen. Banaanilettujen päällä se toimiikin ehdottomasti parhaiten tuodessaan lettuihin ihanan pehmeän makuvivahteen. Tahnaahan näkee usein myös smoothiebowlien päällä esimerkiksi kahviloissa, joten tuokin on kieltämättä aivan loistava käyttötarkoitus! Myös hedelmien dipiksi tahna sopii aivan loistavasti ja mielestäni korvaa jopa maapähkinävoinkin todella hyvin. En muuten ole varma onnistuisiko tahnan valmistus ihan kotiolosuhteissakin kuinka helposti, mutta voisihan sen kyllä laittaa ehdottomasti kokeiluun. Jospa siis jollain teistä on hyvä resepti korvan takana, niin kuulisin mielelläni?

Jos jotain tahnan ravintosisällöstä niin se on ehdottomasti laadukas. Foodinin tahna on nimittäin jauhettu hellävaraisesti kivimyllyssä matalassa lämpötilassa (40 astetta), jolloin ravintosisältökin pysyy hyvänä. Tuote on luonnollisestikin myös luomulaatuinen, jolloin raaka-aineet ovat huolella valittuja. Mielestäni siis ylipäänsä aivan ihana ja terveellinen lisuke laadukasta ruokavaliota noudattaville, jonka vuoksi suosittelenkin lämmöllä kokeilemaan tahnaa jos et ole sitä vielä keittiöösi löytänyt!

Onko teistä moni ehkä jo kokeillut cashewtahnaa ja ihastunut siihen vai olenko ainoa?

*Foodinin tahna sponsoroitu.

Kommentit (4)

 1. ninna

  Olen cashew ja mantelitahnaa himonnut pitkään mutta se hinta. Liian kallista, ei varaa. Halvemmalla pääsee kun tekee itse caschewpähkinät murskaksi veden kera, samoin tahini onnistuu kotioloissa. Oletko muita kokeilut? Saksanpähkinä ja kurpitsansiemen olisi myös kiva maistaa.

  • On my way

   Niin, hinta ei tosiaan ole ehkä edullisin mutta pakko sanoa, että tuo cashewtahna purkki on ainakin riittoisaa ja kestää pitkään.:)

   En ole koskaan tosiaan kokeillut valmistaa mitään tahnaa itse, mutta ehdottomasti voisi jatkossa kyllä miettiä. Pitääkin laittaa asia korvan taakse jos vaikka lähiaikoina kokeilisi!

 2. sara

  Tämä on niin törkeän hyvää! Todellakin toffeemaista, itse asiassa valmistinkin siitä ihan karamelli-toffee kuorrutteen oheisten syysomppujen päälle. Addiktoivia

  https://sarankotikolo.blogspot.se/2017/11/paras-syysherkku-terveellisemmat.html

  • On my way

   Jep, täysin samaa mieltä! 🙂 Pitääkin kurkistaa reseptisi.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *