On my way
On my way

Viime aikoina opittua

Ole varovainen. Älä luota ihmisiin liian helpolla tai ajattele jokaisesta hyvää – ihastumisesta puhumattakaan. Oma heikkouteni on se, että jos koen jonkun ihmisen kanssa yhteyden, luotan liian helposti ja olen siinä kohtaa jo turhankin avoin. Tuo on kuitenkin virhe, sillä parempi olla aina hieman varuillaan, koska toisinaan tuo yhteys voi olla harhaa. Tämä saattaa kuulostaa pessimistiseltä ajatukselta mutta mieluummin varovaisempi kuin liian avoin ja sinisilmäinen.

Jos löydät edullisen ulkomaanmatkan – osta se! Älä turhaan emmi, sillä tavallisesti nuo hyvin edulliset matkat viedään käsistä hyvinkin nopeasti. Näin kävi Santorinin kanssa ja oikeastaan saman tien, kun olimme matkan ostaneet, siellä mainittiin jo viimeisestä paikasta, joka myytiin sekin nopeasti. Nyt on ihanaa lähteä reissuun, kun tietää ettei matka ollut mikään överi kallis vaan teki löydön juuri oikealla hetkellä!

Älä provosoidu. Olen ihminen, joka provosoituu todella helposti kaikenlaisesta vääryydestä ja en voi olla noissa tilanteissa avaamatta suutani. Välillä olisi kuitenkin hyvä olla aivan hiljaa. Olen huomannut, että on täysin turhaa puuttua tilanteisiin, joihin et liity millään tavalla. Ja ylipäänsä jos joku hyökkää sinua vastaan, kannattaa miettiä kaksi kertaa lähteekö sitä toista vastaan vai kääntääkö posken. Jotenkin minusta tuntuu, että useammin kannattaisi toteuttaa jälkimmäistä…

Tunnetilat menevät ohitse. Vaikka kuinka ahdistaisi, itkettäisi, surustuttaisi – on lohdullista tietää, että nuo tunnetilat menevät aina ohitse. Kun vielä eilen koin tyhjyyden tunteita sisimmässäni, on oloni tänään jo parempi. Toisaalta se, että käytin eilen aikaani siihen, että mietin kokemaani tunnetta ja sitä, mistä se kumpuaa, rauhoituin ja kohtasin henkisen minäni, auttoi varmasti asiaan. Huomaan nimittäin aika selkeästi, että mitä kauemmas valun henkisyydestä, sitä herkemmin koen ahdistusta tai tyhjyyden tunteita.

Onnellisuus on aina sisäsyntyistä. Sitä ei voi todellakaan löytää materiasta tai muiden ihmisten kautta. Onnellisuus löytyy omasta sisimmästä ja se tulee itse sieltä etsimällä löytää. Jos koet juuri nyt olevasi onneton, lähde tutkimusmatkalle itseesi – veikkaan, että sieltä se onni vielä löytyy.

Osta värejä! Sain sen verran monta kehua viime viikonloppuna keltaisesta mekostani, että suorastaan innostuin jälleen väreistä. Miksi en valitsisi useammin jotain muuta kuin mustaa, vaikka se niin omalta tuntuukin? Ehkä sitä pitää olla jatkossa vaan hieman rohkeampi ja varsinkin nyt kesällä uskaltautua käyttämään värejä.

Auringonkukat ovat erityisen vaikeita kukkia pitää hengissä. Nyt se on sitten todettu, niin ruukussa kasvava auringonkukka kuin kimppukin kuolivat todella nopeasti ostohetken jälkeen. Vaikka kyseessä onkin ihanan kesäkasvi, on sen hoitaminen silti näemmä todella vaikeaa. Jatkossa kotoani ei siis tule löytymään auringonkukkia…

Älä tee johtopäätöksiä ensi näkemän perusteella. Olen törmännyt tähän useinkin, että olen olettanut jonkun ihmisen olevan jotain, kunnes olen tutustunut ihmiseen ja huomannut, että toinen onkin jotain aivan muuta. Tämä on mielestäni sellainen juttu josta jokaisen tulisi pois pyrkiä, nimittäin ennakkoluulot ja olettamukset. Annetaan jokaiselle ihmiselle mahdollisuus itse todistaa se, mitä he ovat.

Sulje Facebook aina, kun teet töitä koneella. Oikeasti ehkä paras oivallus hetkiin, nimittäin työtehot lisääntyvät hurjasti Facebookin ollessa kiinni. Ainakin itse olen huomannut, kuinka herkästi eksyn Faceen aina ajatuksen katketessa ja tämä taas katkaisee ajatusta vielä lisää. Jatkossa pidänkin Facebookin aina töitä tehdessä kiinni ja puhelimenkin vielä äänettömällä.

Shopper kokoinen laukku on ehkä maailman paras! Pitkään ihmettelin miksi ihmiset ostavat niitä ns. shoppailukasseja, jotka ovat ilman vetoketjua ja avonaisia. Nyt kuitenkin ymmärrän miksi, sillä hankin ihan vasta itselleni ensimmäisen tuon mallisen laukun. Ehkä maailman käytännöllisin laukkumalli, sillä sinne tunget vaikka ja mitä! Läppäri, kamera, ostokset, meikkipussi… Kyseisen laukun avulla on helppo tehdä vaikka viikonloppu reissukin, sillä sinne saa ujutettua kaiken tarpeellisen – iso peukku!

Kolmekymmentä ei tunnu sen kummemmalta kuin 27. Paljon jännitin täyttää kolmekymmentä mutta olen kyllä oivaltanut sen, ettei ikä todellakaan ole kuin numeroita. Ei minusta oikeastaan tunnu sen kummosemmalta kuin 27-vuotiaanakaan. En ota paineita enää ikääntymisestä vaan annan elämän viedä minne se vie ja otan vastaan sen, mitä eteen tulee.

Rentoa päivää jokaiselle, toivottavasti tänäänkin oivallamme jotain!

Kuvat: Taru / Edit: minä

Kommentit (6)

 1. Hanna

  Hei Jutta! Olisiko kiva jos voisit tehdä postauksen mukaan otettavista ja terveellisistä välipaloista. Esimerkiksi matkaevääksi tai muuten vain varmuuden vuoksi kassin pohjalle, että jos nälkä iskee niin ei tarvitse ostaa suklaapatukkaa 🙂

  • On my way

   Kirjoitan toiveesi ylös, kiitos ideasta. 🙂

 2. Mia

  Saako udella millä hintaa saitte Santorinin reissun ja mistä bongasitte? 😍 Se näyttää kyllä niin ihanalta paikalta minne täytyy vielä joskus päästä! Matkailu on ihanaa, itsekin lähdössä Splittiin elokuussa. 🙂

  • On my way

   Hinta oli 420 € aamiaisen kanssa, eli aivan super hyper halpa!! Löytyi Napsun kautta, Aurinkomatkojen matka.

   Olen käynyt Splitissä, nätti paikka! Jos teillä on aikaa niin käykäähän Hvarilla myös, se on parin tunnin merimatkan päässä. Täältä muuten löytyy omia kokemuksiani Splitistä: http://onmyway.fitfashion.fi/avainsana/kroatia/

   Ihanaa reissua! :))

 3. Outi

  Hei pakko tulla kehumaan sun blogia kun en ole aiemmin edes tainnut jättää yhtäkää kommenttia tänne mutta siis voin niin samaistua moneen sun ajatukseen ja juttuun joten jatka samaan malliin !:) Meinasin jo tänään sporapysäkillä tulla sanomaan tän, mutta en sitten kehdannu ja päätin vaan turvautua netin välitykseen 😀

  • On my way

   Voi kiitos paljon, todella kiva kuulla. 🙂 Tulehan ensi kerralla vaan sitten rohkeasti moikkaamaan! 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *