On my way
On my way

Viileä ja raikas jääjogurtti

Näin kesäkelien lähestyessä ja ilmojen pikkuhiljaa lämmetessä alkaa sitä ikään kuin automaattisesti tykästymään hieman viileämpiin välipaloihin. Ainakin itse huomaan kuinka auringon lämmittämässä asunnossa ei teekään mieli nauttia välipalaksi kuumaa kaurapuuroa, vaan mieli halajaa kaikkea viileää ja raikasta. Ei nyt sillä, että ylipäänsä olisin mikään suuri lämpöisten puurojen ystävä, mutta verrannollisesti. Viileät välipalat tekevät aina paluun kesän saapuessa!

Jääjogurtti

Yksi suosikki välipaloistani on tällä hetkellä ehdottomasti kylmä jääjogurtti, eli frozen yogurt. Kyseisessä herkussa on paljon samaa kuin banaanijäätelössä mutta sanoisin, että tämä on jotain vielä kymmenen kertaa parempaa! Herkullisen jäisen koostumuksen viimeistelee jogurtti, joka voi tarvittaessa olla soija- tai kaurapohjaistakin. Itse rakastan Alpron GO ON -soijarahkaa joka on maultaan aivan mielettömän hyvää ja koostumukseltaan rahkamaista. Tähänkin herkkuun kyseinen rahka sopii kuin nenä päähän ja se viimeistelee mitä parhaimman lopputuloksen.

Jos rakastat sorbetteja, pidät jogurtista ja haluat herkutella terveellisemmin, tämä resepti on juuri sinulle kokeilemisen arvoinen! Ja muistathan, että mansikat voit periaatteessa korvata millä tahansa muulla marjalla, tai vaikka halutessasi jopa niillä jäisillä banaaneillakin.

Raikas frozen yogurt (GL, M)

  • 250 g suomalaisia pakastemansikoita 
  • 3 tl hunajaa
  • 1,5 dl GO ON -soijarahkaa
  • 2,5 tl limetin mehua (1/2 limetti puristettuna)
  • 2 tl kaakaonibsejä

Kaadetaan kaikki aineosat blenderiin ja blendataan massaksi, johon saa jäädä jopa hieman sattumia. Tarkoitus ei ole tehdä seoksesta smoothieta, vaan nimenomaan paksumpaa jogurttimaista herkkua, jota voi lusikoida. Valmiin annoksen päälle voi halutessaan ripotella vielä hieman lisää kaakaonibsejä, tai  miksei vaikka tuoreita mansikoita.

Annoksesta tulee aika reilu satsi, josta syö helposti kaksikin henkilöä!

Frozen yogurt

Tämän herkullisen reseptin myötä toivottelen oikein rentouttavaa maanantai-iltaa jokaiselle!

Pakastin omasta jääjogurtistani päivällä puolet ja nyt ajattelin kaivaa toisen puolikkaan esiin. Juostiin äsken ystäväni kanssa yhdeksän kilometriä, joten olen ehdottomasti herkullisen jogurttini ansainnut! 🙂

Kommentit (1)

  1. Mia / Beauty Highlights

    Oi nam! Tääkin reseptivinkki menee toteutukseen, of course 😉 Soijan aion korvata Oatlyn kaurajogurtilla, se on ihan tajuttoman hyvää!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *