On my way
On my way

Uusi kuivashampoo suosikki

Kuivashampoo on itselleni hiustuote, jota ilman en yksinkertaisesti pärjää. Voisin luopua vaikka tekstuurisuihkeestakin mutta kuivashampoo on sellainen ikuinen must have, jota on oltava aina saatavilla. Muistan kuinka vielä reilu kymmenen vuotta sitten kuivashampoo ei ollut yhtä yleinen kuin tänä päivänä ja sitä sai suorastaan hakea melkein kissojen ja koirien kanssa. Nykyään tuota pesuvälin ihmeellistä pidentäjää löytyy lähestulkoon joka kaupasta, jopa niistä pienimmistäkin marketeista.

Kuivashampoo

Olen kokeillut hyvin monen eri merkin kuivashampoita ja oppinut huomaamaan mitkä tuotteet sopivat parhaiten omille hiuksilleni. Kaikki kuivashampoot eivät valitettavasti ole hyviä ja itse ainakin huomaan niissä aika selkeitäkin eroja. Omaan hieman karheaan ja taipuisaan hiuslaatuun paras on rakenteeltaan hieman vahvempi kuivashampoo. Olen nimittäin huomannut, että jos shampoon koostumus on liian kevyt, se ei tee tukalleni oikeastaan mitään. Joskus on jopa tuntunut, että tietynlaiset kuivashampoot melkeinpä vaan lätistävät ja rasvoittavat hiusta sen puhdistavan ja kohottavan efektin sijaan. Onneksi olemassa on kuitenkin pari merkkiä, joiden nimeen vannon. Näistä toinen on ehdottomasti Batiste ja nyt alkavan kesän kunniaksi on aivan pakko esitellä teille heidän ihana kesäinen kuivashampoo, jonka bongasin sattumalta muutama päivä sitten KICKsistä.

Kyseessä on tosiaan Batisten coconut & exotic tropical kuivashampoo, jonka aivan mielettömän ihana trooppinen tuoksu vei saman tien mennessään! Ostin kuivashampoon testiin siis ihan täysin mututuntumalla ja oikeastaan vaan purkin visuaalisen ilmeen vuoksi. Keltainen viestii ainakin itselleni kesästä ja tropical sanana aikaansai kesäisen raikkaita mielikuvia. Pakko kyllä sanoa, että onneksi ostin, nimittäin tästä tuli kyllä kerta heitolla uusi suosikkini! Heti samaisena päivänä sain naistenhuoneessakin kyselyitä, että mitä tukkaani suihkutan, sillä se tuoksuu niin hyvältä. En liene siis ainoa, jonka nenää tämä ihana kesäinen kuivashampoo miellyttää.

KuivashampooBatiste

Kyseinen kuivashampoo on paitsi aivan mielettömän hyvän tuoksuinen, myös koostumukseltaan juuri omiin hiuksiini täydellinen. Se raikastaa mutta ei kuitenkaan tee tukasta tahmaista. Shampoo antaa hiuksiin sopivasti rakennetta ja samalla pitää fiiliksen puhtaana. Montaa suihkausta tätä ei myöskään tarvitse hiusjuureen suihkuttaa, jotta lopputulos on täydellinen.

Kuivashampoon käyttöön on olemassa erilaisia tapoja. Itselleni se oikeastaan kaikista mieluisin ja käytetyin tyyli on ollut suihkuttaa shampoo hiusjuureen ikään kuin viimeistelymielessä. Toinen hyvä tapahan on suihkuttaa shampoo tyveen ennen nukkumaan menoa ja pöyhiä tukka kuohkeaksi vasta aamulla. Periaatteessa molemmat tavat toimivat mutta itse henkilökohtaisesti pidän enemmän ensimmäisestä. Käytän kuivashampoota usein ihan vaan hiusten hajuvetenäkin, eli jos tukassa on syystä tai toisesta hieman inhottava haju, pelastaa tällainen raikas tuoksu myös tuolta ongelmalta. Toisinaan vastapestykin hius saattaa kaivata kuivashampoota. Tämä niinä kertoina, kun tyvi jää syystä tai toisesta hieman lätyksi tai ei vaikka puhdistu kunnolla. Itselleni käy noin usein silloin jos testaan jotain uutta tuotetta, joka ei tukalleni sovikaan.

Kuivashampoo

Batisteltahan löytyy jos jonkinlaisia kuivashampoita ja oikeastaan jokainen heidän tuotteensa ollut kokemuksieni mukaan itselleni mieluinen. Ehkä hieman kartan niitä shampoita, jotka ovat värillisiä, sillä varsinkin tummalle tukalle tarkoitettu ruskea kuivashampoo sotkee niin herkästi. Mieluiten ostankin ns. värittömiä perinteisiä kuivashampoita, joiden suhteen tuoksuissa on valinnanvaraa. XXL tuuheuttava kuivashampoo on muuten myöskin mainitsemisen arvoinen, sillä tuo kyseinen tuote antaa hiusjuureen tuuheutta oikein kunnolla! Kyseinen shampoo on erinomainen esimerkiksi kampauksia ajatellen ja toki se toimii ihan puhtaassakin tukassa tyvikohottajan tavoin.

Kuivashampoo on mielestäni ehdottomasti jokaisen naisen huonojen hiuspäivien pelastaja! Ainakin itse koen, että kuivashampoon avulla voin pelastaa oikeastaan minkä tahansa hiuskatastrofin ja siksi sen olemassa olo luo tietynlaista turvaa arkeen.

Mikä on teidän kuivashampoo suosikkinne? Onko olemassa joku tietty merkki, jonka puolesta liputatte?

Kommentit (5)

 1. Laura

  Itsekin vannon Batisten kuivashampoiden nimeen! Tuotteen koostumus on juuri täydellinen hiuksilleni ja hyvä tuoksu on vaan plussaa. Itsekin ostin kokeiluun pari viikkoa sitten tuon kyseisen Exotic tropical putilon ja tykkäsin kovasti, raikas ja kesäinen 🙂

  • On my way

   Kyllä, juurikin näin. 🙂 Ja tuo on tosiaan aivan ihana, miten voikin tuoksua niin hyvältä!

 2. mjai

  Pystytkö oikeesti noin tummaan tukkaan käyttään noita normiversioita? Mulla ei oo ees noin tumma tyvi mutta silti pakko ostaa aina niitä bruneversioita. Just testastin Got2be:n kuivashampoota ja ihan positiivinen ylläri kyllä se, mutta en tiedä vielä että onko ihan yhtä hyvää kuin batiste mutta melkein ainakin 😀

  • On my way

   Kyllä pystyn. 😀 Suihkutan sen aina tyveen ja levittelen vielä sormin. Ei ole ollut mitään ongelmia. 🙂

 3. kreetta

  Mulla on luonnostaan ihan tummanruskea tukka, ja kaikki ”värittömät” kuivashampoot muuttaa tukan harmaaksi. Ainoastaan Batisten tummien hiusten kuivashampoo on toiminut.

  Onko sulla joku hyvä kikka, miten käytät kuivashampoota niin, ettei tuu tuota mummotukkaefektiä? Suihkutatko sitä vain alempiin hiuksiin vai myös lähelle jakausta?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *