On my way
On my way

Uskalla uskoa mahdottomaan

Useamman meistä on varmasti helpompi uskoa asioihin, jotka ovat varmoja, turvallisia ja järjellä ajateltuna saavutettavissa. Elämässä on helpompi tehdä järkivalintoja ja veikkaan, että ihmisellä on luontainen tyyli rajoittaa haaveitaan siihen, minkä näkee mahdolliseksi. Emme oikeastaan edes uskalla unelmoida asioista, jotka koemme tässä hetkessä mahdottomiksi. Totuus on kuitenkin se, että nimenomaan ne mahdottomat asiat ovat toteutuessaan niitä elämän parhaimpia juttuja! Ja nehän eivät toteudu, ellet usko niihin.

Mietin tässä yksi päivä unelmiani, mitä ne ovat ja kuinka ne voisin tulevaisuudessa saavuttaa. Listasin konkreettisesti paperille useamman kohdan ja tarkastelin haaveitani. Se minkä huomasin oli, että näistä jokainen kohta oli hyvin realistinen. Jokainen kohta kovin mahdollinen saavuttaa, eikä yhtään täysin pähkähullua asiaa. Pysähdyin toden teolla tuota miettimään, sillä kyse ei kuitenkaan ole siitä ettenkö haluaisi haaveilla täysin hulluistakin jutuista. Kyse on ennemminkin siitä, etten vaan ole rohjennut. En uskaltanut kirjoittaa paperille asioita, jotka tuntuvat mielestäni niin kaukaisilta ja saavuttamattomilta. On vaan paljon helpompi uskoa mahdolliseen kuin mahdottomalta tuntuvaan.

Tuossa hetkessä päätin, että nyt lähtee prosessiin todellinen unelmien kartta. En nimittäin halua fakkiutua haaveilemaan niistä asioista, jotka ovat täysin mahdollisia, vaan haluan sinne joukkoon jotain  järjetöntäkin! Kaikesta ei tässä elämässä tarvitse ajatella niin rationaalisesti, vaan meillä on vapaus myös hullutella. Ja mitä sitten vaikka kaikki unelmamme eivät koskaan toteutuisikaan? Mielestäni on silti hyvin tärkeää, että uskaltaa unelmoida siitä mahdottomastakin. Unelmiaan ei kannata rajoittaa nykypäivään eikä tämän hetkiseen elämäntilanteeseen – aina on väärä hetki. Jos elämässä vaan odottaa oikeaa hetkeä, ei sitä koskaan tulekaan. Nyt minulta sitten löytyykin A4 kokoinen lista unelmia, niin mahdollisia kuin mahdottomalta tuntuviakin.

Päivän ajatus on, että uskalletaan uskoa myös mahdottomaan. Jos et luontaisesti tuota kykyä omaa, niin harjoittele. Täällä ainakin realistina joudun todellakin työstämään sitä, että jaksan uskoa unelmiin ja niistä jopa niihin hulluimpiinkin! Unelmointi on kuitenkin ilmaista. Ei ole yhtään mahdotonta unelmaa, on vaan liuta unelmia, jotka on  tehty toteutettaviksi.

Rentoa iltaa kaikille! 

Kommentit (4)

 1. Jenna

  Näin juuri <3

  • On my way

   <3

 2. Kaisa

  Jes, ihana teksti! Tekee mieli kaivaa oma tulevaisuuden unelmakartta esiin ja koettaa uudelleen, mitä siihen tulis! 😊

  rakkaudestahyvinvointiin.blogspot.fi

  • On my way

   Kiitos! No juuri näin. Lisää sinne ne hulluimmatkin unelmat. <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *