On my way
On my way

Uskalla irrottaa

Yksi pelottavimmista asioista elämässä on irti päästäminen. Se, että joudumme luopumaan jostain tutusta ja turvallisesta, joka on kuulunut elämäämme ehkä vuosienkin ajan. On niin helppoa jäädä vaikka vähän puolihuonoon, kuin ajatella luopuvansa. Onhan kuitenkin kaikista pelottavinta kohdata pelkonsa ja päästää irti. Se on hyppy tuntemattomaan, johonkin sellaiseen joka pelottaa, eikä aiheuta meissä turvallisuuden tunnetta.

Enkä nyt puhu tässä pelkästään ihmissuhteista vaan ylipäänsä asioista, joista irrottaminen saattaa olla vaikeaa. Kullakin meistä on omat kamppailumme ja olen aivan varma, että jokainen siellä ruudun toisellakin puolella on joutunut joskus jostain luopumaan. Aina luopuminen ei ole tilanne johon ajaudutaan, vaan joskus se saattaa olla ihan oma halu muutokseen, pyrkimys parempaan elämänlaatuun. Haluaahan meistä jokainen olla onnellinen ja elää tätä elämää siitä nauttien.

Olen itse kamppaillut näiden juttujen kanssa jo pitkään. Vasta viime viikkoina olen alkanut ymmärtämään sen, mikä merkitys henkisellä luovuttamisella todella on. Jos pidämme henkisellä tasolla kiinni jostain emmekä irrota, emme myöskään pääse elämässä eteenpäin. Luopuminen on monesti todella kivuliasta ja vaikeaa, mutta niin kauan, kun roikumme, elämämme junnaa paikoillaan. Saatamme näennäisesti mennä eteenpäin, mutta osa meistä on silti edelleen kiinni jossain vanhassa. Jos tällä asialla jossa roikumme ei ole tulevaisuutta, on tuo kiinni pitäminen täysin turhaa – suoranaista ajanhukkaa. On kuitenkin paljon helpompaa pitää kiinni, kuin irrottaa. Irti päästäminen tarkoittaa jostain tärkeästä luopumista, ehkä jopa turvattomuuden tunnetta, sillä se jokin vanha ei enää olekaan osa elämäämme.

Pakko kuitenkin sanoa, että irrottaminen todella kannattaa. Vaikka se kuinka hankalaa olisi, kurja fiilis ei kestä loputtomiin. Elämällä on todella paljon mahdollisuuksia tarjottavana ja vaikka se vanha klisee onkin, aika auttaa kaikkeen. On toki olemassa asioita, joiden suhteen tuon ratkaisun kannattavuuden huomaa lähes saman tien, esimerkiksi työpaikan vaihdos. Usein muutos parempaan kohottaa mielialaa oitis ja tekee meistä onnellisempia. Kun itse jätin päivätyön koin elämänlaatuni paranevan lähes saman tien. Huomasin kuinka paljon tuotteliaampi olen ihmisenä ilman kahdeksasta neljään rytmiä. Sain vihdoin toteuttaa itseäni suuremmalla fokuksella ja ymmärsin millainen työ ei ole minua varten. En olisi nähnyt tätä näkökulmaa ellen olisi vaan ottanut riskiä – päästänyt irti vanhasta.

Joskus onkin kannattavaa olla rohkea, hypätä tuntemattomaan ja kohdata pelkonsa. Ihmiselle mukavintahan on loppupeleissä tietynlainen turvallisuudentunne ja se, että elämässä on tietyt asiat aina kohdillaan. Perusturvallisuushan järkkyy jos jotain palaa lähdetään liikuttelemaan. Jos kuitenkin jokin osa-alue elämässä ei tunnu enää palkitsevalta tai tee sinusta onnellista, kannattaa miettiä voisiko olla muutoksen paikka? Jokainen meistä kuitenkin tietää syvällä sisimmässään onko kyse pelkästä tunteiden heittelystä vai ihan oikeasti siitä, että on aika irrottaa. Jos tuntuu, että kyse on jälkimmäisestä, haluan rohkaista sinua toimimaan. Ottamaan elämässäsi askeleen omaksi parhaaksesi. Joskus on lupa olla jopa vähän itsekäskin ja miettiä omaa hyvinvointia.

Irrottaminen tuottaa ehkä tuskaa ja vaatii meiltä suunnatonta rohkeutta, mutta loppupeleissä se on mahdollisuus johonkin uuteen. Ikään kuin sivun kääntäminen, jolloin edessäsi koreilee puhdas valkoinen sivu ilman yhtään merkintää.

Onko muilla ollut elämässä taisteluja irti päästämisen ja irti pääsemisen saralla, vastaavia fiiliksiä? 

Muuten tahdon toivotella oikein ihanaa ystävänpäivää! Muistetaan tänään rakkaitamme ja pidetään ystävyydestä huolta. <3

Kommentit (2)

  1. Anni

    Btw, se on irrottaa, ei irroittaa. 😉

    • On my way

      Kiitos korjauksesta, hyvä huomio.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *