On my way
On my way

Tuuhea tukka

Tiedän, että useampi teistäkin rakastaa vasta kampaajalta kotiutettua hiuspehkoa. Se on suoristetun sileä tai kiharrettu, hoidettu ja vieläpä hyvin eloisa. Usein sitä mietitäänkin, että miten sellaisen kampaajatukan saisi myös kotona aikaiseksi? Tiedättekö mitä. Minä en pidä koskaan tukastani kampaajan jälkeen. Se on aivan ylihoidettu, päätä myöten valuva, raskas, lättänä ja ihan liian kiiltävä. Kanssasisaria? Tuskin. 😀

Tuuhea tukka

Oma hiusihanteeni on paksu, pitkä, tuuhea ja kuohkea harjas. Olen itseasiassa onnistunut aika hyvin sellaisen itselleni kasvattamaan ja olen myös hyvin kiitollinen siitä, että geeniperimältään hiuslaatuni ei ole ihan se perinteisin suomalainen. Tukkaa on aika paljon ja hius laadultaan vähän karhean kuiva, joten nimenomaan sen ilmavan kuohkeuden saaminen hiukseen ei ole hurjan kovan työn takana.

Eilen kävin muutaman kuukauden tauon jälkeen kampaajan käsittelyssä ja hiuksistani leikattiin noin 5 cm, värjättiin tyvi sekä freesattiin raitoja viileämmiksi. Ihana lopputulos ja tukka tuntui todella freesiltä leikkauksen jälkeen mutta silti… Minä vaan kaipaan hiuksiini sitä kuohkeutta ja rakennetta. Ilmavaa fiilistä ja tuuheutta!

Tuuhea tukka

Halusin näyttää teille konkreettisesti sen eron joka syntyy käyttämieni tuotteiden avulla. Siinä on nimittäin eroa annanko tukan kuivua pesun jälkeen sellaisenaan, vai laitanko siihen muotoilutuotteita.  Yllä olevassa kuvassa hiuksiani on toki laitettu (hoitosuihke, lämpösuoja ja föönaus) mutta ei omalla tavallani. Hius on hoidetun liukas ja kauniin sileä kyllä, mutta ei sellainen jossa itse parhaiten viihdyn.

Oma hiukseni on pelkän pesun jälkeen usein todella ärsyttävä, jopa oikukas. Talvella sähköinen, useimmiten päätä myöten valuva. Seassa saattaa olla muutama puolikihara hius ja pahimmillaan osa tukasta on tuuhea ja osa ihan lätyssä. Pitkä hiushan toki painaa, joten sellaisenaan ei voida kovin ilmavaa lopputulosta odotellakaan. Jotta saisin hiuksistani nimenomaan kuohkeat ja tuuheat, käytän niihin muutamia tuotteita.

Tuuhea tukkaTuuhean tukan tuotteet

Ihan alkuun pyyhekuivaan hiukset, suihkutan hoitosuihkeen ja kampaan suurella kammalla läpi. Kun hiukset ovat selvät, annan niiden kuivua noin vartin verran jonka jälkeen lisään Balmainin suolasuihkeen ja toisinaan hieman muotovaahtoa tyveen. Suihkutan suolasuihketta ympäri tukkaa ja samalla hieman puristelen hiusta. Annan taas kuivua ja seuraavan kerran kampaan tukan läpi vasta melkein kuivana. Suolasuihke tuo sen verran rakennetta hiuksiin ettei föönaus ole aina edes tarpeen. Nykyään itseasiassa föönaan vain harvoin ja pyrin kuivattamaan hiukset ihan luonnollisin keinoin.

Kun tukka on kuiva harjaan sitä luonnonharjalla ja suihkin latvaosuuteen Biozell Professionalin tekstuurisuihketta, joka on oikeasti maailman paras! Tällä saan latvaan kunnolla rakennetta ja ilmavuutta (toimii muuten super hyvin myös ponnarikampauksiin!). Tässä kohtaa mahdollisesti vähän harjailen ja puristelen tukkaa. Jos mennään kakkos- tai kolmospäivässä, eli tyvi on vähän rasvainen suihkutan sinne kuivashampoota. Joskus laitan kuivashampoota shampoopesunkin jälkeen jos tuntuu, että tyvi on lätyssä. Kaikki riippuu niin päivästä ja siitä kuinka hius on peseytynyt. Välillä se on lätympi ja toisinaan taas ilmavampi.

Tuuhea tukkaTuuhea tukka

Nyt tukassa oli kampaajan jäljiltä jonkun verran silottavia aineosia eli tukka ei noussut ihan niin paljon, kuin se normaalisti nousee mutta vähän siihen sain kuitenkin haluamaani eloa. Vaikka en tosiaan lähtenyt ihan alusta asti, suihkutin kuiviin hiuksiin suola -ja tekstuurisuihketta. En oikeasti enää voisi kuvitellakaan luopuvani etenkään tästä kaksikosta, sillä niillä on niin suuri vaikutus omiin kutreihini ja niiden asettumiseen. Jos kaapistasi ei näitä tuotteita jo löydy, niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Olen aika varma, ettet tule pettymään.

Tuuhea tukkaTuuhea tukka

Sellaisilla muutamilla jipoilla haen omaan hiuskuontalooni haluamaani tuuheutta. Toki luonnollisesti myös ravinnolla on merkityksensä ja edelleen suosittelen napsimaan hiuslisäravinteita. Biotiini ja sinkki ovat ihan must! Näillä voimme vaikuttaa siihen kasvavaan uuteen hiukseen, mutta emme tokikaan tuohon vanhaan latvaan. Latvaa herätellään sitten eloon näillä erinomaisilla tuotteilla. 🙂

Onko täällä muita tuuheaa tukkaa rakastavia? Onko teillä ehkä samoja kikkoja joilla loihditte ilmavan tuuhean hiuspehkon?

Kommentit (11)

 1. Roomatar

  Täältä löytyy kanssasisar. En ole käynyt Suomessa kampaajalla kolmeen vuoteen!!! Ystäväni leikkaa ja värjää hiukseni, muulloin hoidatan ne ulkomailla. Minulla on erittäin paksut, pitkät,karheat luonnonkiharat hiukset. Enkä takoita kiharoilla mitään laineita, vaan kunnon korkkiruuvia. Hiuksia on todella paljon ja paksusti. Jos menen kampaajalle, aistin oikein sen ahdingon, kun kampaajalle valkenee hiusteni määrä ja kiharuus. Olen siis päätynyt hoitamaan omat kutrini itse ja ystävän avustuksella. Toinen meininki on heti esim Italiassa tai Espnajassa. Siellä on totuttu paksuihin hiuksiin ja ne osataan leikata. Itseäni oikein ärsyttää se, että täällä on vaikeaa löytää kunnon tuotteita tällaisille hiuksille. Kaikki markettituotteet ovat ohuille ja elottomille, pohjoismaisille hiuksille. Eihän kaikilla ole ohuet ja elottomat pohjoismaiset hiukset…

  • On my way

   Kuulostaa ongelmalta tuokin vaikka suurin osa suomalaisista toivoisi nimenomaan paksumpaa hiuskuntaloa. 🙂 Oletko kysellyt tuotteita kampaamopuolelta? Kyllä sieltä löytyy tavaraa sinunkin laisille hiuksille. Paksu tukka on rikkaus joten kannathan sitä ylpeänä!

   Minäkin värjään esimerkiksi tyveä usein kotona ja käytän vaalennettuun osioon keltaisuutta taittavia maskeja. Joskus jopa Fiskarseilla saatan latvasta pätkästä. Kaikkeen ei välttämättä kampaajaa siis tarvita mutta kyllä mielestäni välillä se tekee ihan hyvää. Hyvä jos sinulla ystävä joka osaa hommat, tulee edullisemmaksikin. 🙂

 2. Aino

  Hyviä vinkkejä! 🙂 Pitääkin vihdoin ostaa suola-, sekä tekstuurisuihke kylppärin kaappiin kuivashampoon lisäksi. Rakastan tuuheutta tukassa, hieman sotkuinen ja huoleton surffilook on ehdottomasti enemmän omaan mieleeni kuin päätä myöten valuva siloteltu lopputulos.

  • On my way

   Suosittelen! Itselläni hyvin samanlainen maku kuin sinulla. 🙂 Tuuhea tukka on paras. Tosin siinäkin rajansa, sellainen homssuinen tupeerattu pehko on aika karsea. 😀 Luonnollisesti tuuhea ja sekaisin on se juttu. 😉

 3. Piia

  Minulla on ne perus Suomalaiset hiukset.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa,

  • On my way

   Aika monella täällä on mutta onneksi siihenkin on kikkakolmoset olemassa. 🙂

 4. Pokemonggo

  Oletko ladannut Pokemon Go peliä? Mitä mieltä olet siitä? Tee siitä vaikka postaus. 😁😁

  • On my way

   Enkä tee!!! Kokeilin sitä eilen (tosin en omalta puhelimelta) ja sanoisin, että maailman typerintä ajan tuhlausta. 😀 Ei mitään järkeä. Jos jotain plussia niin jengi saa liikuntaa. 😉 Minulla ei vaan aika riittäisi moiseen ja mielestäni homma ei vaikuttanut millään tavalla koukuttavalta.

 5. j

  Hyviä vinkkejä! Et varmaan turhaan kehu noita tuotteita, pitääkin käydä ostaa ja testata 🙂 Hei, milloin se videopostaus tulee kun lupailit vähän sitä jonkin aikaa sitten? Esim. sille arkimeikki postaukselle on ollutkin kysyntää. Ja toiseksi, miten ois kysymys&vastauspostaus. Edellisestä onkin jo aikaa.

  • On my way

   En kyllä kehu! Ovat oikeasti super hyviä. 🙂

   Ainiin, apua unohdin sen täysin. Mulla oli siis kamera lainassa ennen reissua, mutta lopulta tulikin niin kiire ennen matkaa etten kerennyt sillä mitään kuvailemaan. Omassa kamerassani ei ole automaattitarkennusta videokuvausta varten, joten se hieman hankaloittaa hommaa. Pitäisi kuvata koneella ja laatu sitten taas huolettaa. Olen kyllä miettinyt paljon tuota videokuvauspuolta ja siihen olisi hyvä olla omat välineet joilla tehdä sitä. Nykyään taso vaan on niin korkealla, että se vaatisi jonkun verran opettelua (siis editointi sun muu). En edes tiedä kehtaako amatöörivideoita enää julkaista, ehkä ei… 😀

   Ja kiitos hei postausideasta! Kysymys-vastaus postausta ei olekaan hetkeen ollut joten voisi olla ihan paikallaan. 🙂

 6. Iines

  Hhaha siis en mäkään missään nimessä tykkää tukasta kampaajan jälkeen!! Vaikka se kampaamoföönaus taltuttaa esim pyörteet tosi hyvin niin vihaan kun tukka on sen jälkeen just semmoinen länä. Kaikkein paras on esim värjäyksen jälkeen sitten kun on päässyt itse pesemään ja laittamaan tukan pari kertaa. Tosin Tommi ei tykkää yhtään mun pöhötukasta vaan haluis just semmosen päätämyöten valuvan, yök! 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *