Tulinen bataatti-porkkanasosekeitto

Kesällä keittoja tulee syötyä harvemmin mutta näin kylmien ilmojen saapuessa täällä ainakin aktivoidutaan keittorintamalla enenevissä määrin. Keitot tuovat aivan ihanaa vaihtelua kiinteän lämpöisen ruoan sekä salaattien ympärille, sillä ne lämmittävät ja täyttävät mukavasti varsinkin silloin, kun keiton valmistaa itse ja siitä tekee tarpeeksi täyttävää. Erityisesti sosekeitto on todella helppo ja nopea valmistaa, jonka vuoksi se sopii erinomaisesti kiireiseen arkeen – sen terveellisyydestä puhumattakaan.

sosekeittososekeitto

Tänään haluankin jakaa kanssanne yhden suosikki keittoresepteistäni. Sen, jota olen valmistanut viime viikkoina useampaankin otteeseen. Tämä keitto on paitsi maultaan tulisen herkullinen, myös todella täyttävä! Usein keitoissa on nimittäin se ongelma, että niillä ei meinaa jaksaa. Jos keiton kuitenkin valmistaa kaurakermaan (tai tavalliseen kermaan) ja valitsee raaka-aineiksi laadukkaita sekä täyttäviä aineksia, jaksaa keitolla aivan varmasti! Itse asiassa tämä resepti vie todella helposti keittoähkyyn, sillä tätä tekisi mieli hakea lisää ja lisää…

Siispä olkaa hyvät, tässä resepti joka kannattaa nyt ehdottomasti laittaa sinne keittiön to do -listalle.

TULINEN BATAATTI-PORKKANASOSEKEITTO (GL, M)

  • 1 keskikokonainen bataatti 
  • 6 keskikokoista porkkanaa
  • 1 prk Plantin kaurakermaa (paras ja edullisin vaihtoehto!)
  • Loraus sitruunanmehua
  • 2 tl (reilua) punaista currytahnaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1-2 cm pala inkivääriä
  • 1 tl mustapippuria
  • Ripaus suolaa
  • 1 tl Meiran sosekeitoille tarkoitettua kasvimaustetta
  • 1 rkl kylmää vettä

Koristeeksi:

  • Silmusalaattia
  • Mustapippurirouhetta

Kiehautetaan vesi ja lisätään joukkoon siivutettu bataatti sekä porkkanat. Vihannesten määrä kannattaa miettiä sen mukaan, kuinka monelle haluat keittoa valmistaa (tästä reseptistä tulee 1-2 hlölle). Keitetään vihannekset pehmeiksi ja kaadetaan ne blenderiin. Lisätään joukkoon valkosipulin kynsi, inkivääripala, mausteet sekä kaurakerma ja hurautetaan tasaiseksi keitoksi. Tarvittaessa lisää myös muutama ruokalusikallinen vettä jos keitto on liian paksua – itse lisäsin yhden ruokalusikallisen ja se oli riittävästi! Laitetaan sekaan mausteet (pippuri, suola, sitruunanmehu, currytahna sekä kasvimauste) ja annetaan vielä hetki blendautua. Kun keitto on tasaista, on se valmista tarjoiltavaksi.

Tykkään koristella keiton lähestulkoon poikkeuksetta ja tällä kertaa laitoinkin sen päälle silmusalaattia sekä mustapippuria. Myös fetajuusto sekä erilaiset siemenet ja pähkinät toimivat erinomaisesti. Nautiskellaan mahdollisimman nopeasti valmistuksesta jotta keitto ei viilene!

Tuleeko teidän muuten valmistettua keittoja näin ilmojen viiletessä?

Muuten toivottelen oikein lämmittävää perjantaita sekä mukavaa alkavaa viikonloppua!

Kommentit (4)
  1. Sosekeitot on niin hyviä, en kyllästy ikinä. 🙂
    Lemppari on myskikurpitsa, ja lempimausteina chili tai juustokumina. Suosittelen myös maa-artisokkakeittoa, jos et ole kokeillut, ihan tajuttoman hyvää sekin ja nyt sesongissa.

    1. No on kyllä! Vaikka itselläni tuo keittojen syöminen meneekin vähän kausittain. 🙂 Kiitos hei vinkeistä, pitääkin laittaa korvan taakse.

  2. hyvä vegaaninen vaihtoehto. blenderiä ei ole sauvasekoitin ehkä käy? tosin en keittoja harrasta haluan ns syödä ruokani eikä nestemäiset ruoat kuulu ruokavaliooni. miten itse? jos keittoa pitää olla sattumia ja suupaloja. liemikeittoja en syö koskaan. tämä näytti tosin niin herkulliselta että ehkä voisi tehdä jämäkkänä. porkkana ja bataatti on niin hyviä.

    1. Kyllä! Ja onnistuu sauvasekoittimellakin. 🙂 Itse olen tosiaan niin tottunut aina käyttämään blenderiä niin en edes muista mainita, että mikä tahansa muukin soseuttaja sopii! Tosin tuossa tapauksessa inkivääri kannattaa siivuttaa ehkä veitsellä ja samoin valkosipuli. Veikkaan ettei sauvasekoitin ehkä samalla tapaa saa noita aineksia rikki?

      Olen samaa mieltä mutta tämä on tosiaan aika paksua keittoa, eli ei mitään lientä. Ja jos laitat joukkoon vaikka pähkinöitä, siemeniä ja ituja niin siinä saa samalla niitä sattumia. 🙂 Tosin nuo vasta sen soseuttamisen jälkeen vaikka keiton päälle. Keitot tuovat kivaa vaihtelua mutta olen tosiaan samaa mieltä, että mitään lirukeittoja en tykkää syödä, sillä niissä ei ole tuntumaa. Ja monihan muuten syö leipää keiton kyljessä tai laittaa esimerkiksi krutonkeja päälle, niilläkin saa vähän tekstuuria soppaan.

      Mukavaa viikonloppua sinne!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *