On my way
On my way

Testissä rahkapizza

Löysin eilen uuden blogin, jossa on mm. aivan mielettömän hyviä reseptejä hieman terveellisempiin safkoihin. Blogi on nimeltään The Good Morning ja sieltä itseasiassa sainkin idean lähteä kokeilemaan rahkapizzaa. Varioin reseptiä jonkun verran omanlaisekseni ja käytin ihan kunnon juustoa, sekä tomaattimurskaa. Meillä olikin sitten näemmä pizza- maanantai. 🙂

Pizzapohja:
-1 purkki rasvatonta maitorahkaa (250g)
-1 kananmuna
-1 dl ruisjauhoja
-1 tl suolaa
-1 tl leivinjauhetta

Alkuun sekoitetaan muna, suola ja maitorahka erillisessä kulhossa tasaiseksi seokseksi. Seuraavaksi joukkoon lisätään jauhot ja leivinjauhe, sekoitetaan.
Päätin tehdä pizzan uunivuokaan, joten vuoan voitelu margariinilla ja taikina vuokaan. Halusin esipaistaa pohjaa jonkun aikaa, joten pidin sitä uunissa noin 10-15 minuuttia. Täten voi ainakin varmistaa, että pohja kypsyy tarpeeksi, joten suosittelen!
Esipaistamisen jälkeen levitin päälle täytteet. Tällä kertaa päädyin tonnikalaan, ananakseen ja kevyempään salaattijuustoon. Toki ennen täytteitä tomaattimurska! 
Pizzan päällisjuusto oli miehen mieliksi, joten kompromissi oli tehtävä. 😉 Toiselle puolelle pizzaa levitettiin sitten hieman vähemmän juustoa…
Ja sitten uuniin paistumaan noin. 40 minuutin ajaksi. Itse en ole kokki, joka seuraa tarkalleen kelloa, vaan seuraan lähinnä sitä miltä se ruoka näyttää. Eli aikaa ei kannata ottaa niin kirjaimellisesti, kuhan pohja ei enää tunnu lötkölle. 🙂 
Ja sitten valmis pizza, nam! Mielestäni ulkonäkö oli aivan nappi ja makukin erinomainen, eli suosittelen kyllä kokeilemaan! Aikaisemmin käyttämäni kananmunapohja saattaa mennä nyt vaihtoon, sen verran parempi  tästä tuli. 🙂 
Onko moni kokeillut kyseistä pizzapohjaa? Mitä muuten pidätte hieman suuremmasta kuvituksesta? Toimiiko? 🙂

Kommentit (18)

  1. Beanna

    Mä oo ntehny samaa mut ruisjauhojen tilalla psylliumia 1-2tl ja venhäleseitä pari desiä ja yks muna lisää 🙂 Kuitua tulee 47%kuitua leseiden avulla tosi kivasti, yhdessä pizzassa päivän saantisuositus vähintää 🙂 Sitäkin kantsii koklaa, mutta meinaan koklata myös tätä 🙂

    • Jutta

      Ahaa, kuulostaa hyvälle toikin. 🙂 Noita vähän keveämpiä reseptejä taitaa kyl riittää aika paljon, mielenkiintoista koklailla ja löytää uusia suosikkejaan. 🙂

  2. littleB

    Mä teen tällä hetkellä karppipizzaa (http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=83) gluteenittomalla variaatiolla, toimii! Niiin hyvää 😛

    • Jutta

      Kiva kuulla, tonkin voisi testata!

  3. Anonymous

    Hmm.. Näyttää hyvältä! Kuinka paksu tosta pohjasta tulee? Meneekö pannupizzan paksuuteen?

    • Jutta

      Ei mikään kovin paksu, sellainen ns. normaali. Itse en ole ollenkaan pannupizzan ystävä, joten parempi näin. 🙂

  4. ROSA

    Mun on pitäny testata tätä pizzaa pieni ikuisuus ja tänään käynkin kaupan kautta töiden jälkeen! Ihanan näköistä ja pizzaakin rupes tekemään mieli 🙂

    rolssi.blogspot.com

    • Jutta

      Joo, suosittelen kyllä testaamaan!=)

  5. Anonymous

    Siis laitoit tomaattimurskan tollasenaan… Hyi 😀 kokeilepa end kerralla lämmittää sitä liedellä ja laita sinnd mausteita.. Miten kellään tulee edes mieleen laittaa murska vaan tekemättä sille mitään, pizzakastike on pizzan sielu 😀

    • Anonymous

      ei jaksa vaivautua.. mutta ne sellaiset maustetut murskat on nam! (valkosipuli, yrtti…) ajaa varmaan ees vähän samaa asiaa…

    • Jutta

      Joo, itse en myöskään jaksa tehdä sille mitn. 😀 Ehkä mä ensi kerralla testaan jos se makuun vaikuttaa huomattavasti? 🙂

  6. Anonymous

    En ymmärrä en jaksa-asennetta 😀 Sähän syöt sitä…EIkä siinä kestä kun pari min, eikä sitä välttämättä tarvitse edes keittää, voi ne mausteet sinne laittaa kylmilteenkin, siinä menee ehkä puoli sekuntia 😀

    • Anonymous

      Kukin tekee tyylillään ja niin kuten on tottunut joten annetaan sen olla niin.. Kaikki ei tarvi lisämausteita. 🙂

    • Anonymous

      Kaikki ei tarvitse lisämausteita ja jokainen tekee niin kuin parhaakseen näkee. Tomaattimurska on hyvää sellaisenaan. 🙂

    • Jutta

      No siis, laiska mikä laiska ja joskus kova nälkäkin veroittaa. 🙂
      Mutta ei minulla mitään tuota vastaan ole, eli voisi kyllä joku kerta kokeilla. Ei vaan ole tullut ensimmäisenä mieleen.

  7. Happie Ness

    Tämä samainen rahkapizza on itsellänikin vakkarina ja nimenomaan 10 min esipaisto tai muuten ei onnistu! 🙂

    • Jutta

      Jees, se nopeuttaa projektia kyllä huomattavasti! =)

  8. farelda

    Onko mies joku superläski ahmatti kun soit sille oikeen noin hirveen paljon juustoa? Sama lörtty just uunissa. Menee ikuisuus!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *