Testissä rahkapizza

Löysin eilen uuden blogin, jossa on mm. aivan mielettömän hyviä reseptejä hieman terveellisempiin safkoihin. Blogi on nimeltään The Good Morning ja sieltä itseasiassa sainkin idean lähteä kokeilemaan rahkapizzaa. Varioin reseptiä jonkun verran omanlaisekseni ja käytin ihan kunnon juustoa, sekä tomaattimurskaa. Meillä olikin sitten näemmä pizza- maanantai. 🙂

Pizzapohja:
-1 purkki rasvatonta maitorahkaa (250g)
-1 kananmuna
-1 dl ruisjauhoja
-1 tl suolaa
-1 tl leivinjauhetta

Alkuun sekoitetaan muna, suola ja maitorahka erillisessä kulhossa tasaiseksi seokseksi. Seuraavaksi joukkoon lisätään jauhot ja leivinjauhe, sekoitetaan.
Päätin tehdä pizzan uunivuokaan, joten vuoan voitelu margariinilla ja taikina vuokaan. Halusin esipaistaa pohjaa jonkun aikaa, joten pidin sitä uunissa noin 10-15 minuuttia. Täten voi ainakin varmistaa, että pohja kypsyy tarpeeksi, joten suosittelen!
Esipaistamisen jälkeen levitin päälle täytteet. Tällä kertaa päädyin tonnikalaan, ananakseen ja kevyempään salaattijuustoon. Toki ennen täytteitä tomaattimurska! 
Pizzan päällisjuusto oli miehen mieliksi, joten kompromissi oli tehtävä. 😉 Toiselle puolelle pizzaa levitettiin sitten hieman vähemmän juustoa…
Ja sitten uuniin paistumaan noin. 40 minuutin ajaksi. Itse en ole kokki, joka seuraa tarkalleen kelloa, vaan seuraan lähinnä sitä miltä se ruoka näyttää. Eli aikaa ei kannata ottaa niin kirjaimellisesti, kuhan pohja ei enää tunnu lötkölle. 🙂 
Ja sitten valmis pizza, nam! Mielestäni ulkonäkö oli aivan nappi ja makukin erinomainen, eli suosittelen kyllä kokeilemaan! Aikaisemmin käyttämäni kananmunapohja saattaa mennä nyt vaihtoon, sen verran parempi  tästä tuli. 🙂 
Onko moni kokeillut kyseistä pizzapohjaa? Mitä muuten pidätte hieman suuremmasta kuvituksesta? Toimiiko? 🙂
Kommentit (18)
  1. Onko mies joku superläski ahmatti kun soit sille oikeen noin hirveen paljon juustoa? Sama lörtty just uunissa. Menee ikuisuus!

  2. Happie Ness
    27.8.2013, 16:16

    Tämä samainen rahkapizza on itsellänikin vakkarina ja nimenomaan 10 min esipaisto tai muuten ei onnistu! 🙂

    1. Jees, se nopeuttaa projektia kyllä huomattavasti! =)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *