On my way
On my way

Testissä MSM- jauhe

Kuulin tästä ensimmäisen kerran jo 2012 keväällä, kun silloisessa harjoittelupaikassani työkaverini veteli uskollisesti jauhetta veden kanssa joka ikinen aamu. Silloin ihmettelin mitä kummaa mutta en kuitenkaan innostunut. Nyt tätä on näkynyt joka puolella, niin blogeissa kuin kaupoissakin, joten oli pakko ostaa pussillinen testaukseen. Ostin MSM:n luontaistuotekaupasta ja päädyin Ojion jauheeseen oikeastaan hinta/pakkauskoon vuoksi. Myös Puhdistamolta ja juuri Cocoviltä löytyy ihan samaa tuotetta mutta pakkauskoot ja hinnat olivat suhteessa hieman kalliimpia. Tarkan markan tyttö edes joissain asioissa. 😉 

Pari faktaa poimittuina mm. Cocovin sivuilta:

– MSM on rikkiyhdiste, jota esiintyy kehossamme luontaisestikin.
– Soveltuu erityisesti paljon treenaaville, sekä ihon kunnosta kiinnostuneille. 
(Olen kuullut vaikutuksista myös kynsiin ja hiuksiin positiivisella tavalla!)
– Jauhe on valkoista ja hieman kitkerän makuista.
– Sekoitetaan joko veteen tai mehuun.
– Huolehdithan C- citamiinin saannista MSM:n kanssa, imeytyy paremmin. 
– Hyvä vinkki lisätä puristettua sitruunaa jauheen ja veden sekaan!
– Suositeltava aloitusannos on 1/2- 1 tl, sitä voi sitten siitä pikkuhiljaa hieman lisätä.

Vielä on tosiaan vaikea sanoa mitään omia vaikutustuloksia, kun vasta pari päivää olen tätä lipittänyt. Itse menen vielä tuossa tl. kokoisessa annoksessa mutta ajattelin kuitenkin pikkuhiljaa sitä nostaa. Jauhettahan voi juoda muutamassakin erässäkin päivän mittaan, eli kerralla ei tarvitse koko satsia vetää. Ja noh, sanotaanko näin ettei tämä mitään herkkua ole, eli ehkä se yksi tl. kerralla on aika maksimi lasilliseen vettä. Ajattelin kokeilla tehdä tätä vähän isompaan kannulliseen vettä ja juoda sitten päivän mittaan. Nyt etenkin, kun flunssa meinaa iskeä on tämä ihan erinomainen extra- tuote.

Mitä olette mieltä? Olenko täysin mainonnan uhri vai onko joku oikeasti saanut jauheen avulla jotain ns. tuloksia? 
Ja miten pitkään meni, että aloitte huomaamaan vaikutuksia?

Kommentit (19)

 1. Anonymous

  Heippa! 🙂 Kuulostaa kiinnostavalta, etenki ku mul on raskauden takia puhjennut hirvee näppyläongelma! Tiiätkö soveltuuks toi raskaana oleville? -C

  • Jutta

   Hmm. Nyt kysyit pahan kysymyksen. 🙁 Suosittelen kysymään asiaa luontaistuotekaupasta, jossa asiantuntijoita työskentelee! 🙂

 2. Anonymous

  Haha, kuulostaapa hassulta, olen nimittäin itse syöttänyt MSM’ää hevosille! Kai toi soveltuu sitten yhtähyvin ihmisille ja hevosillekin :D! Hepoille tosin vähän isompi annos, 3rkl.

  • Jutta

   Joo, tiedän tuon. 🙂 No monethan vetää ns. eläinten piimaxia hiusten ja kynsien kasvun toivossa. 🙂

 3. miia-maaria

  Hei, ravintoarvoista selveni ettei sisällä kaloreita eikä vitamiineja mutta mulle jäi ainakin myt epäselväksi että miten tuote edistää kuntoilijoiden terveyttä, tai siis mihin tämä aine auttaa? 🙂 ja siis miten tulee näkymään ihon kunnossa?

  • Jutta

   Nivelten hyvinvointiin pitäisi tehota, nehän joutuvat koville etenkin salitreeneissä ja juoksemisessakin. Ihon kunnon luulisin paranevan, esim. jos on finnejä tms. Mutta kuten sanoin, omakohtaista kokemusta ei vielä ole. Lisää voit lukea esim täältä: http://www.puhdistamo.fi/optimsm.html ja toki Googlesta löytyy erilaisia keskustelupalstoja.

 4. Anonymous

  Käytin ja totesin turhaksi. Saattaa tosin olla aivan hyödyllinen ja toimiva jonkun muun kohdalla, itse en vaan huomannut mitään, mutta tulipa kokeiltua.

  • Jutta

   Ahaa, okei. No katsotaan! Itse aijon vetää tuon pussillisen ja seurata vaikutuksia, jos niitä nyt sitten edes tulee. 🙂

 5. Anonymous

  Itse olen käyttänyt n 2 kk tätä jauhetta ja hiusten kunto on parantunut huomattavasti, kampaajanikin huomatti tästä juuri viime käynnillä 🙂

 6. Jutta

  Mahtavaa kuulla! 🙂

 7. Anonymous

  Mä ostin tänään! Kokeilen finnien ja ihon takia.. monella tämä auttanu.. ja en usko et pötyä 🙂 tsemppiä!

  • Jutta

   Jee, toivotaan! 🙂

 8. Anonymous

  Ostin tänään, sekoitin ½ tl lasilliseen vettä. Kantapääni on ollut kuukausia kipeä, särkee ja haittaa kävelemistä (plantaari faskiitti, sanoi lääkäri).
  20 min päästä oli särky huomattavasti vähentynyt. Ei jalka kunnossa vielä ole, mutta paljon parempi. Mielenkiintoista nähdä mitä vaikuttaa pidemmän päälle.

  • Jutta

   Mahtavaa! On siis hyötyä. 🙂

 9. Anonymous

  Moi! Huomasitko vaikutuksia kun käytit msm:ää, ja käytätkö edelleen? Itse aloitin pari päivää sitten.

  • Jutta

   Moikka! Aloitin mutta lopetin kun sen litkun juominen oli jotenkin kuvottavaa… Oon siis tosi herkkä mauille sun muulle ja helposti tulee paha olo jos maistuu pahalle… 😀 Mutta. Nyt oon about kuulauden käyttänyt CocoVi Opti MSM + c- valmistetta laittamalla sitä aamuisin smoothieen. Tuo kivan kirpsakkuuden ja menee siin seassa hyvin alas. 🙂 Vaikutuksia odotellessa!

  • Jutta

   Hups, kuukauden.

 10. Mari

  Heippa! Noh, onko mitään vaikutusta ollut? Tuliko kiloja? Kasvoiko rinnat? 😀
  Entä iho, hiukset, kynnet?
  Olen kuulut, että auttaa erilaisiin allergioihin? Olen tosi monelle allerginen (koivu, homeitiöt, pöly….jne…)
  Oletko huomannut treeneissä eroa?
  Tykkään tosi paljon sun blogista! Mukavaa loppu talvea ja tulevaa kevättä <3

  • On my way

   Moikka! Kilojoa? Hahah. 😀 Ei ole tullut ei. Käytän jatkuvasti Opti Camu + MSM-jauhetta (CocoVi:n), eli en tuota samaa enää. Yleisesti ottaen osaa sanoa oikein vaikutuksista sillä käytän useita superfoodeja. Noiden käytön aloituksen jälkeen olen kuitenkin ollut ehdottomasti virkeämpi kuin ennen ja iho voi hyvin, sekä hiukset ovat nyt aika huippu kuosissa. 🙂 Allergioista en tiedä, koska en ole allerginen juuri millekään ja treeneihin en ole huomannut vaikutusta. Ainakaan siis niin tietoisesti, että osaisin jotenkin yhdistää… Kokeile ihmeessä kuitenkin! Eipä se ihan maltaita maksa. 🙂

   Ihan mahtava kuulla, että tykkäät! <3 Ihanaa kevättä sinnekin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *