On my way
On my way

Terveelliset porkkana-inkivääri energiapallot

Samalla tapaa kuin olen hurahtanut pehmeään banaanileipään, ovat raakapatukat sekä pallot vieneet mennessään. Molempia tulee valmistettua säännöllisesti niin herkuttelumielessä kuin ihan välipalaksikin. Ja jos raakaherkkujen ravintosisältöä katsoo, ovat ne ainakin minun resepteissäni erittäin hyviä. Ei siis välttämättä tarvitse puhua edes varsinaisesta herkuttelusta, sillä kyse on nimenomaan välipalasta, joka on paitsi terveellinen niin myös energiaa antava. Mausteilla ja lisukkeilla voit viedä makuelämystä enemmän joko ruokaisampaan tai makeaan suuntaan. Tänään jakamani resepti on nimenomaan enemmän välipalamainen, ei niinkään varsinainen makea herkku. Porkkanan, inkiväärimausteen sekä kaurahiutaleiden yhdistelmä antaa energiaa arkeen ja toimii aivan loistavana pienenä välipalana.

energiapallot energiapallot

Porkkana saattaa ajatuksen tasolla herättää ristiriitaa raakapalloreseptissä mutta todellisuudessa porkkana toimii näissä palloissa todella hyvin! Pallot ovatkin ehdottomasti energiapalloja – niitä, joita napsitaan vaikka välipalaksi tai ensihätään kun on oikein kova nälkä. Voit halutessasi myöskin muotoilla palloista patukoita – sikäli mikäli se tuntuu mieluisammalta. Tuossa tapauksessa tuplaa resepti, sillä muuten et saa kuin muutaman hassun patukan. Tästä jakamastani reseptistä tulee noin 15 energiapalloa riippuen siitä, kuinka suuria palloista valmistat.

PORKKANA-INKIVÄÄRI ENERGIAPALLOT (GL, M, RAW)

 • 2,5 dl taateleita
 • 1/2 tl inkiväärimaustetta
 • Ripaus laadukasta suolaa
 • 1 tl *Foodinin luomu ceyloninkanelia
 •  2 keskikokoista luomu porkkanaa
 • 1 dl kaurahiutaleita (ei pikahiutaleita)
 • 1/2 dl mantelilastuja
 • 2,5 rl *Foodinin luomu kookosöljyä
 • 1/4 tl *Foodinin luomu vaniljajauhetta

Koristeluun:

 • 1 dl murskattuja mantelilastuja

Raastetaan porkkanat hienoksi raasteeksi. Kaadetaan blenderiin taatelit, sulatettu kookosöljy, porkkanaraaste, kaurahiutaleet sekä mausteet. Blendataan seos suhteellisen tasaiseksi – niin tasaiseksi kuin se on mahdollista. Tällaisen massan blendaaminen on hieman haastavaa, joten ei haittaa vaikka sekaan jääkin sattumia eikä massa ole täysin rikkinäistä. Kaadetaan valmis taikina erilliseen kulhoon, johon lisätään murskatut mantelilastut (murskasin lastut siis pussin sisällä). Sekoitetaan puulastan avulla ja tarkistetaan maku. Tässä kohtaa on nimittäin mahdollista lisätä sitä, mitä on omaan makuun ehkä liian vähän.

Murskataan lisää mantelilastuja hienoksi rouheeksi/jauheeksi ja kaadetaan ne erilliseen syvään lautaseen. Muotoillaan valmiista taikinasta pieniä palloja ja pyöritellään pallot mantelirouheen seassa. Laitetaan valmiit pallot pakastimeen kylmettymään ainakin tunnin ajaksi ennen tarjolle asettamista. Jos taas teet pallot ihan omaan käyttöön, suosittelen säilyttämään niitä jatkuvasti pakastimessa. Energiapallot eivät siis jäädy, vaan ovat ihanan viileitä mutta kuitenkin pehmeitä pakastinsäilytyksestä huolimatta.

energiapallotenergiapallot

Jos on muuten jotain toiveita reseptien suhteen niin kuulisin niitä mielelläni! Kiinnostaako teitä enemmän makeat vai suolaiset reseptit? Tai jos on mielessä joku tietty herkku jolle kaipaisitte ns. terveellisempää variaatiota niin saa vinkata! 

Muita vastaavia reseptejä:

Sitruuna-kookos raakapallot

Pipariset raakapallot

Lakutryffelit

*Foodinin tuotteet sponsoroitu

Kommentit (1)

 1. Jordi

  Kiitos näkökulmastasi ja olen kanssasi täysin samaa mieltä. Se oikea ruokavalio löytyy kokeilemalla ja nimenomaan kehoaan kuuntelemalla. 🙂 Itse en myöskään harrasta tuota kieltämistä mutta olen samaa mieltä, etten voisi montaa päivää putkeen syödä jotain roskaa. Välillä kun herkuttelen niin sitten taas seuraavana päivänä syön jälleen normaalisti. Myös terveelliset herkut kuten vaikka raakasuklaa ovat todella hyviä sokerin korvikkeita, joten niitä kannattaa kyllä suosia! Ja itse noudatan myös tuollaista tietynlaista ruokavaliorunkoa, eli syön monipuolisesti enkä liikaa vaikka leipää tai proteiininlähteitä. Tietenkään jokainen päivä ei ole mitenkään mallikas mutta sellainen yleinen pyrkimys monipuolisuuteen kuitenkin löytyy takaraivosta. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *