On my way
On my way

Tehokas hedelmähappokuorinta

Olen jo useamman vuoden ajan ollut erittäin kiinnostunut siitä, miten hoidan kasvojeni ihoa. Paikoitellen olen ihoni suhteen jopa hieman fanaattinenkin, sillä myönnän pelkääväni ryppyjä ja sitä, että ihoni muuttuu rusinaksi. Toivon mukaan niin ei kuitenkaan vielä hetkeen tapahdu mutta sitä suuremmalla syyllä pyrin tekemään kaiken voitavani. Omaan vielä suhteellisen ohuen ihon mikä tarkoittaa sitä, että juonteet tulevat todennäköisesti tulevaisuudessa näkymään herkemmin. Uskonkin vahvasti ennaltaehkäisyyn ja siihen, että huolellinen hoito on avain kauniiseen ihoon, joka pysyy hyvinvoivana ja nuorekkaana mahdollisimman pitkään.

Juice BeautyJuice Beauty

Koska ihonhoito kiinnostaa, kiinnostavat myös kaikki tehokkaat hoitomuodot joiden avulla ihoaan on mahdollista hemmotella. Yksi erittäin mielenkiintoinen juttu, jonka löysin jo viime vuoden puolella ovat hedelmähappokuorinnat. Ensimmäinen koskaan kokeilemani hedelmähappokuorinta on Madaran Brightening AHA PEEL MASK, johon suorastaan rakastuin. Tuubi tyhjenikin suhteellisen nopeassa ajassa sillä hieman ”innostuin”. Alkuun olin hyvinkin skeptinen mutta valehtelematta jo ensimmäinen kuorintakerta muutti käsitykseni rakeettomasta kuorinnasta – se todella toimii! Ja itse asiassa on jopa huomattavasti tehokkaampaa kuin se muovirakeilla ihonsa hinkkaaminen.

Tällä hetkellä käytössäni on ehkä vielä Madaraakin hitusen parempi tuote, nimittäin kehutun vegaanisen Juice Beautyn *Green Apple Peel – Full Strength hedelmähappokuorinta. Nämä Juice Beautyn kuorinnathan ovat suorastaan ylistettyjä ja aivan varmasti jokainen yhtään kauneudesta kiinnostunut on näistä jossain yhteydessä kuullutkin! Hedelmähappokuorinta on erittäin tehokas kuorintamuoto mm. AHA-happojensa vuoksi mutta samaan aikaan sen kanssa kannattaa olla tarkkana, että sitä käyttää oikein. Koska kuorintavoide sisältää happoja, tulee eniten huomiota kiinnittää siihen ettei kuorintaa unohda iholleen liian pitkäksi aikaa ja oikeastaan seuraa sitä, miltä kasvoissa tuntuu kuorinnan vaikutusaikana. Pieni kihelmöinti on luonnollista ja kuuluu asiaan. Myös punoitus kuorinnan jälkeen on hyvin tyypillistä ja oma ihoni onkin aina hoidon jälkeen hieman punoittava suunnilleen vartin verran – sitä ei siis kannata säikähtää. Purkin kyljessähän kehotetaan pitämään paksua kerrosta kuorintavoidetta iholla kymmenen minuutin ajan mutta itse suosittelen ensimmäisillä kerroilla vaikutusajan puolittamista. Jos taas omaat hyvin herkän ihon, kannattaa suosiolla jättää tämä tuote väliin ja harkita *Juice Beautyn Green Apple Peel Sensitiven testaamista. Kyseessä on myöskin hedelmähappokuorinta mutta nimenomaan herkälle iholle suunnattu sellainen.

Juice BeautyJuice BeautyJuice Beauty

Jos mietin henkilökohtaisesti hedelmähappokuorintojen vaikutusta, koen ne ihoani kirkastavina, heleyttävinä sekä tasoittavina. Kuorinnan jälkeen iho on aivan taivaallisen tuntuinen ja viikoittaisella käytöllä se pysyy jatkuvasti erinomaisessa kunnossa. Olen kuullut huhuja myös siitä, että kuorinnan avulla näpytkin pysyvät kurissa ja epäpuhtaudet poissa. Voisin siis kuvitella, että etenkin epäpuhtauksista kärsivä iho saattaisi saada tästä tuotteesta apua! Myös juonteet kuulemma vähenevät säännöllisen käytön seurauksena, mikä jääkin muuten nähtäväksi. Itse suosin hedelmähappokuorintaa kaksi kertaa viikossa ja suoritan kuorinnan poikkeuksetta iltaisin. Kuorinnan jälkeen iho on hyvin vastaanottavainen ja siksi suosittelenkin levittämään toimenpiteen jälkeen iholle mahdollisimman hyvät tuotteet, kuten laadukkaan seerumin ja ravitsevan yövoiteen. Vielä aamullakin kannattaa puhdistuksen jälkeen hyödyntää ihon vastaanottavaisuutta ja levittää seerumi päivävoiteen alle.

Täällä on tosiaan hylätty kokonaan ne vanhanaikaiset raekuorinnat ja happokuorinnat ovat minun kohdallani ne uusin trendaava juttu! Voi olla, että olen nyt hieman jäljessä, sillä onhan näistä kuhistu kuulemma jo muutama vuosi sitten mutta parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan. On aina ilo löytää ihonhoitorutiineihinsa uusia tuotteita, joiden suhteen huomaa aidosti ne positiiviset vaikutukset. Siispä hedelmähapot, teistä en enää luovu! Enää ei tarvitse käydä kosmetologin pakeilla voidakseen kuoria ihoaan hedelmähappojen avulla.

Juice BeautyJuice Beauty

Onko teillä kokemusta hedelmähappokuorinnoista? Kenties joku suosikki ylitse muiden? Olisi mielenkiintoistamyöskin kuulla millaisia vaikutuksia olette pitkässä juoksussa pistäneet merkille?

*Tuote sponsoroitu

Kommentit (6)

 1. Jenni

  Mä oon myös rakastunut näihin happokuorintoihin ja varsinkin Emma S:n Treatment Enzyme Peel on ihan huikea tuote! Oon myös hylännyt kaikki rakeelliset kuorinnat, nämä happoversiot oikeasti tekee ihmeitä! 🙂 Pitkään en ole tuotetta vielä ehtinyt käyttämään joten sellaista pitkänaikaista kokemusta mulla ei vielä ole, mutta nyt parin käyttökerran jälkeen mun iho on ainakin huomattavasti kirkkaampi ja jotenkin puhtaampi.

  • On my way

   Joo täysin samaa mieltä kanssasi, loistavia tuotteita! 🙂 Itse huomasin eron ihossa jo ensikerran jälkeen mutta toki säännöllisyys tekee paljon.

   En olekaan kuullut tuollaisesta merkistä ollenkaan? Pitää laittaa ehdottomasti korvan taakse kun tämä tuote loppuu.:)

 2. JohannaR

  Teho on tosiaan toista luokkaa kuin perinteisillä mekaanisilla kuorinnoilla. Olen myös käyttänyt mainitsemaasi Madaran kuorintaa ja myös saman firman toisen hieman edullisemman brändin, Mossan, vastaavaa, ja pitänyt molemmista todella paljon. Ihoni on talvisaikaan ankaran pintakuiva ja taipuvainen tämän vuoksi tukkeutumaan kosteutuksesta huolimatta. Happokuorinnan käyttö säännöllisesti, parisen kertaa viikossa pitää ihoni ikäänkuin ”auki” eli tukkeutumista ei pääse tapahtumaan.
  Ihastuin taannoin myös Pixin kuorivaan hedelmähappokasvoveteen myöskin myöhäisheränneenä; tätäkin on hehkutettu jo kai iät ja ajat kauneusblogeissa 🙂
  Ja kun sitten heräsin niin jatkoin seuraavaksi The Ordinary-merkin happovalmisteisiin eikä ihoni ole liioittelematta hiventäkään koskaan ollut näin hyvässä kunnossa (vaikka olenkin kosmetiikka-alalta itse eli hoidettu on, paljon ja kaikella). Kannattaa ehdottomasti tutustua näidenkin tuotteisiin.
  On kiva että ammattilaistason raaka-aineet ja hoitokäytännöt valuvat kuluttajienkin saataville kotikäyttöön aiempaa nopeammin; jopa mikroneulausta voi tehdä jo itse.

  • On my way

   No todellakin, saman olen huomannut! Mossalla on kyllä ihania tuotteita mutta itse en ole vielä merkin happokuorintaa kokeillut, pitääkin laittaa mieleen. 🙂 Ja hei kiitos noista muistakin vinkeistä! Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että on mahtavaa kun kotioloissa pystyy tekemään jopa ammattimaisia hoitoja.

   Itse asiassa tuollainen kasvorulla löytyy täältäkin tosin en ole vielä aloittanut sillä mikroneulaamista. Odotan innolla mitä vaikutuksia tuolla on ihooni!

 3. JohannaR

  Jopas, odotankin sitten mielenkiinnolla postausta mikroneulauksesta jahka ehdit jonkin aikaa testailemaan. Kokemukset ovat olleet lukemani mukaan erittäin positiivisia ja kovasti polttelisi itsellänikin investoida laitteeseen 🙂
  Hoitolahoitona mikroneulaus on nimittäin huippu, mutta vaatii kyllä sen tehtäväksi sarjana ja se on tietysti aina kalliimpi paukku.

  • On my way

   Joo, en itse asiassa vielä pysty sen käyttöä aloittamaan kun reilun viikon päästä olen menossa yhteen kasvohoitoon, jota ennen ei saa tehdä mikroneulausta muutamaan viikkoon. 🙂 Mutta tuon jälkeen kyllä aloitan ja innolla odotan minäkin tuloksia! Olen lukenut paljon hyvää netistä ja siksi nimenomaan odotukset ovat kyllä korkealla.

   Olen itse käynyt hoitolassa mikroneulauksessa kerran ja sen jälkeen iho tosiaan oli silmin nähden hehkeä muutaman viikon ajan neulauksen jälkeen. Minulle hoitaja sanoi, että kerran puolessa vuodessa kuulemma riittäisi iholleni tällä hetkellä mutta varmaan tulevaisuudessa tulisi kyllä nimenomaan tehdä sarjoina ja säännöllisesti jotta saisi hyviä tuloksia. Ja onhan se tosiaan hintavaa… Jos ainakin melkein samoja tuloksia voi saada kotiolosuhteissa niin todella innolla kyllä lähden tuotakin vaihtoehtoa kokeilemaan!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *