On my way
On my way

Täydellinen meikkipohja sormien avulla

En oikeastaan tiedä miksi mutta jo vuosien ajan olen levittänyt meikin iholleni joko Beautyblenderin, vanhanaikaisen meikkisienen tai siveltimen avulla. Olen aina ajatellut, että sormin levitettynä meikkipohjasta ei tule riittävän tasaista, jolloin se jää laikukkaaksi tai lähtee rullautumaan ihon pinnalta. Ehkä tämä oletukseni on perustunut nimenomaan siihen, että kautta aikain on puhuttu meikkisiveltimistä ja sienistä. Olen pitänyt sormin levittelyä sellaisena hieman amatöörimäisenä tapana ja Beautyblender -sienen käyttöä taas enemmän ammattilaisten juttuna.

Syksyllä vierailin eräässä blogitilaisuudessa, jossa paikan päällä ollut meikkaaja totesi, että tämän hetken kuuma juttu on levittää meikkipohja sormin. Tuosta sainkin kimmokkeen puuhaan ja aloitin harjoittelun. Alkuun tuntui, että pohjasta ei tosiaan tullut tasaista mutta harjoituksen myötä olen suorastaan rakastunut tuohon tapaan loihtia meikki kasvoille! Kuinka kauniisti pohjan saa häivytettyä omin sormin – korostusvoiteesta puhumattakaan. Tällä hetkellä olenkin ehdottomasti sitä mieltä, että maailman paras tapa luoda se kaunis ja luonnollinen meikkipohja on nimenomaan käyttää omia sormia. Sormien lämpötila on juuri oikeanlainen, jolloin myös meikkivoide levittyy niiden kautta pehmeän tasaisesti iholle. Ihon pinta jää mielestäni tällä kikalla juuri oikealla tapaa kuulaaksi eikä ihoonsa levitä niin herkästi paksua pakkelikerrosta kuin tekisi meikkisienen avulla. Myös meikkivoidetta säästyy, kun sieni ei ime sitä itseensä vaan sormet käyttävät ainoastaan sen, mitä ihoosi imeytyy.

Käytän tällä hetkellä pohjameikissäni neljää tuotetta, eli Lumenen sävyseerumia, Blascon valoväriä, Bourjois Parisin bronzeria sekä Anastasia Beverly Hillsin korostusväriä. Tämä nelikko on osoittautunut erittäin toimivaksi ja saankin tuotteiden avulla ihostani kauniin hehkuvan. Aikaisemmin käytin aivan liikaa ja liian vahvoja meikkituotteita kunnes oivalsin, että oma ihonihan ei todellisuudessa tarvitse vahvaa peittävyyttä. Tällä hetkellä teenkin niin, että levitän meikin kevyesti iholleni ja noudatan nimenomaan less is more -periaatetta. Välttelen juonnekohtia ja sitä, etten levitä voidetta turhan paksusti mihinkään osaan kasvoja. Jos kasvoissani taas on finnejä, peitän finnit erikseen sen sijaan, että levittäisin koko kasvoille paksun maskin. Mielestäni jos iho on hyvässä kunnossa, sitä on aivan turha liikaa peittää!

Aloitan pohjameikin luomisen Lumenen sävyseerumilla, joka on omalle iholleni sen verran täydellinen, etten usko siitä palaavani enää tavallisiin meikkivoiteisiin. Tämä on huippu tuote kaikille, joiden oma iho on suhteellisen hyväkuntoinen eikä se vaadi tosiaan vahvaa peittävyyttä. Seerumi antaa ihon kuultaa hieman läpi, jonka vuoksi lopputuloksesta tulee mielestäni niin kaunis ja hehkeä! Itselläni on käytössä tuo kaikista tummin sävy ja silti lisään joukkoon vielä Boujoursin bronzeria. Olen itse asiassa jo vuosia käyttänyt meikin joukossa aina jotain tummempaa hehkua antavaa tuotetta ja kesästä lähtien se on tosiaan ollut tuo Boujours Parisin BB Bronzing Cream, jota lisään pienen tipan sävyseerumin joukkoon. Levitän pohjan sekoittaen kämmenelle nämä kaksi tuotetta, josta sitten lähden taiteilemaan meikkipohjaa sormin kasvoilleni.

Kun meikkipohja on valmis, lisään Blascon Orange Highlight -valovärin silmänalusiin sekä toisinaan myös nenänvarteen. Rakastan tätä tuotetta ja olen kirjoittanut siitä blogissani todella monia kertoja. Maailman paras valoväri peittämään tummat silmänaluset ja antamaan silmänympärysiholle valon hehkua! Levitän tämänkin tuotteen tosiaan sormin silmänympäryksiin sekä useimmiten myös luomellekin. Blascon tuotteissa on mieletön pigmentti ja niin on muuten tässäkin.

Viimeisenä lisään nestemäisen Anastasia Beverly Hillsin Liquid Glow -korostusvärin (sävyssä perla), jonka levitän myöskin sormin kasvoilleni. Kymmeniä korostusvärejä kokeilleena en voi kuin todeta, että tämä on vaan niin ykkönen! Korostusväri on muuten myös kymmenen kertaa parempi tuote kuin puuterimaiset vastaavat, joten jos highlighter on meikkipussistasi loppu, niin kokeile rohkeasti voidemaista vaihtoehtoa. Voidemaisen tuotteen levittäminen on todella kätevää ja lopputuloksesta saa mielestäni huomattavasti raikkaamman sekä hehkuvamman kuin vastaavalla puuterimaisella. Tuputtelen korostusväriä kevyesti poskiluun yläosaan, kulmaluun alle, usein myös nenänvarteen sekä otsan pieliin – vähän siitä riippuen, olenko menossa kaupungille vai kenties juhliin. Juhliin tykkään korostaa enemmän kuin arjessa, luonnollisestikin. Tämä on ehdottomasti se tuote, joka viimeistelee pohjameikin ennen puuteria.

Voi olla, että meikkipohjani kuulosti jonkun korvaan kovin hankalaltakin mutta tuo koko setti on tosiaan kasvoillani muutamassa minuutissa. Kun meikkipohjan levittää sormin, ei myöskään tarvita sitä sienien pesurumbaa ja pohjasta saa oikeasti aika nopeastikin täydellisen. Tärkeää on häivytys sekä oikeanlainen valaistus. Itse tykkään meikata joko luonnonvalossa tai sitten oikeanlaisessa keinovalossa.

Loppuun haluan vielä sanoa, että mielestäni meikkipohja on kaiken a ja o. Se, mitä tapahtuu ennen puutereita ja muita, on kaikista tärkeintä. Kun pohja on kunnossa, levittyy kaikki siihen päällekin kauniisti.

Kuvissa ihollani on tosiaan ainoastaan tässä postauksessa mainitsemani tuotteet, eli mitään puutereita en ole tässä kohtaa vielä käyttänyt jolloin näettekin suoraan sen lopputuloksen, jonka saa aikaan mainitsemillani tuotteilla.

Millä te muuten levitätte meikkipohjan? Onko joku muu hurahtanut tuohon sormilla levittämiseen vai suositteko meikkisientä?

Kommentit (4)

 1. Miia

  Itse levitän myös nykyään meikkivoiteen sormilla ja toimii – ainakin mulla 🙂 Rakastan myös hehkuvaa ja päivettyneen näköistä meikkipohjaa, hehkutuotteet on ihan must! Saako kysyä mistä tuota Boujours Parisin BB Bronzing Creamia saa? Myös tuo Anastasian tuote vaikuttaa houkuttelevalta, oi! Lumenen vastaava ollut itsellä käytössä.

  • On my way

   Joo, ehdottomasti kyllä paras tapa levittää pohjameikki! 🙂 Ja täysin samaa mieltä, olen myöskin oikea hehkutuotteiden rakastaja. Boujoursia ei taideta myydä Suomessa, eli lähin mistä olen ostanut niin Tallinnasta – sieltä ainakin saa. En nyt muista nimeä, mutta se iso Stockan tyylinen liike jossa eri kosmetiikkamerkkejä Viru-keskuksessa, sieltä olen ostanut. Anastasiaa myydään Kicksissä ja nimenomaan noita highlightereita pitäisi kyllä jo sieltä saada, ellei ole myyty samantien loppuun. 🙂

 2. Sini

  Sun iho on täydellinen! Mitä tuotteita käytät puhdistukseen yms?

  • On my way

   Kiitos! Puhdistan tavallisesti ihan puhdistusmaidolla ja kasvoveden suhteen olen oikea natsi! Käytän myös aamuin illoin silmänympärysvoidetta sekä seerumeita ja sitten toki päivä- ja yövoiteet erikseen. Näistä pitäisi varmaan tehdä jälleen jotain päivitettyä postausta. 🙂

   Jos kuitenkin muutama tuote tähän hengenvetoon, joita suosittelen niin Evolven hyaluronihapposeerumi sekä pHFormulan POINT age reverse kasvovoide. Noilla kahdella tuotteella on ollut erityinen vaikutus ihooni viime kuukausina, joten niitä voin ainakin lämmöllä suositella!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *